Top 10 póker trend a 2023-as évre

2023-01-16
A póker a világ egyik legnépszerűbb játéka, a becslések szerint 100 millió játékos űzi világszerte, nézzük, mi várható a közeljövőben a játék háza táján.

 

A póker egyértelműen az Egyesült Államokban a legnépszerűbb, az USA-ban él a világ pókerjátékosainak 60 százaléka, körülbelül úgy 60 millió játékos. A CasinoCityTimes cikke sorra veszi azokat a trendeket, mely ezt az évet meghatározhatja ebben a szektorban.

Változatos játékok

A legnépszerűbb játékváltozatokat, köztük a Texas Holdem-et és az Omaha-t mára már nagyjából sokan átlátják, és a profi játékosok kamatoztatják is tudásukat – ma már egy átlagos szintű játékos ezekben nehezen tud érvényesülni. Újabb játékosokat kell találni új variációkkal és új játékokkal, hogy így nekik is nagyobb esélyük legyen sikereket elérni.

Kripto alapú nyereménykifizetés

Az utóbbi idők FTX-fiaskói után mindenki megkérdőjelezi, mit tartogat a kriptoipar a jövőre nézve. Ezzel együtt a játékosok abban reménykednek, hogy az online kaszinók nem tartják befizetéseiknek túl nagy részét kripto valutában. A játékosok nagyobb átláthatóságot követelhetnek az online kaszinók által birtokolt pénzeszközök pontos hollétét illetően.

Kripto szerencsejáték

A kripto-szerencsejáték- és sportfogadási szoftverek évek óta az alkotók fejlesztői kezében vannak. Az online kaszinók hírnevének és biztonságának megítéléséhez szükséges fő kritérium a platform piacon eltöltött éveinek száma, az azzal kapcsolatos értékelések és a kifizetések. A kripto valószínű még időre és tesztelésre szorul, mielőtt ez a piac valóban beindulhat.

Recesszió

Mára már a legtöbben tisztában vannak a közelgő recesszióval. Milyen hatással lesz ez a pókerre? Az összes korábbi recesszió fellendülést hozott a kaszinóiparban, hamarosan meglátjuk, mi történik a mostani alkalommal.

Otthoni játékok

Azzal, hogy egyre több játékos van online és mobilon, mindenki meg akarja mutatni képességeit. 

WSOP

Tavaly nem volt annyi játékos a WSOP-n, mint korábban (nyilvánvaló okokból). Most, hogy a korlátozások feloldódnak, idén erőteljes fordulat várható a WSOP-n részt vevő játékosok számában. 

Új rekordok

A nagy kaszinók rekordmagas bevételt értek el 2022-ben. Mostanra beindult egy lassulás, és nem valószínű, hogy hasonló mintát fogunk látni 2023-ban

Virtuális valóság

Jobb, mint az online póker? Az olyan eszközökkel, mint az Oculus, a póker a virtuális valóságban is megjelenik. Az online kaszinókban való játék hátránya a társadalmi érintkezés hiánya. Egyszerűen nem olyan, mint a valóságban. Az egyetlen dolog, ami visszatartja a virtuális valóságot az online szektor teljes uralmától, az a szerencsejátékok szabályozása, valamint egy olyan platform, amely valódi pénzes szerencsejátékot kínál játékosainak.

A virtuális valóság olyan szórakoztató aspektust hoz, amely általában hiányzik az online pókerből – az ellenfelek szemrevételezése, beszélgetés velük és a testbeszédük olvasása. Ez az egyetlen dolog, amivel az élő póker felette áll az online kaszinónak. Bár az online pókernek is megvannak a maga előnyei, a virtuális valóság kaszinói az élő és az online pókert ötvözték, hogy valami nagyszerűt alkossanak.

Növekedés

Az elmúlt néhány évben 250 millió játékos árasztotta el a piacot. Miért? Mert a járvány arra kényszerítette a pókeripart, hogy az online térbe költözzön, legfőképp mobiljátékon keresztül. Ez lehetővé teszi az új játékosok számára, hogy ingyenes és olcsó játékokkal jöjjenek bele a játékba.