Tönkretette életét a 30 milliós lottónyeremény – állítja a nagypapa

2018-04-04
Egy óriási lottónyeremény sokaknak egy álom valóra válását jelentené, azonban egy fogyatékkal élő nagypapa azt állítja, hogy a 80 ezer angol fontos nyeremény tönkretette az életét, és most egy szegényházban él.

 

A The Sun brit bulvárlap szerint a skóciai Motherwell-ben élő Daniel Millar hetek alatt elverte az úgy 29 millió forintot érő nyereményét egy hajóúton, és két benidormi nyaraláson, ráadásul a brit Munkaügyi és Nyugdíjfolyósító Intézetet (DWP) is elfelejtette értesíteni a pénzről.

 

A 63 éves nagypapa – akinek már régóta egészségügyi problémái voltak – azt nyilatkozta a Daily Record című napilapnak, hogy adott némi pénzt a családjának, vett új ruhákat is, és a házát is felújította. 

 

 

 

A férfi 2017 szeptemberében nyerte meg a 80 ezer fontot, és novemberre már el is költötte a egészet – egy hónappal azelőtt, hogy a DWP megszüntette a segélyei nagy részének folyósítását.

 

A férfi többé nem jogosult a jövedelemtámogatásra, a lakhatási támogatásra és az adócsökkentésre. „Ez egy rémálom. Nem tudom, mit tehetnék, hogy hova fordulhatnék.” – nyilatkozta. „Decemberben kaptam egy levelet a DWP-től, hogy menjek be. Mikor megtettem, közölték, hogy az adóhivatal jelentése szerint 80 ezer font van a bankszámlámon. Ez így is volt szeptemberben, de akkor már nem, mikor bementem az egyeztetésre. Akkor már 7 font adósságom volt.”

 

A férfi, aki korábban biztonsági őrként dolgozott, most havi 350 font fizetésből és heti 1,08 font nyugdíjból kénytelen megélni. Teljes bérleti díjat és az önkormányzati adót is meg kell fizetnie, felesége (aki egyúttal gondozója is), a 63 éves Bridget pedig hetente csupán 62 fontot kap.

 

 

“Vannak emberek, aki több millió fontot nyernek, minket pedig csak egy kis szerencse ért, aztán hirtelen megbüntettek minket miatta. Kisegítettük a szomszédunkat és a barátainkat némi pénzzel. Adunk belőle a családnak is, aztán semmi sem maradt. Kifizettünk három családi nyaralást – egy hajós körutat, és két nagy utazást Benidormba. Megcsináltuk a konyhát és az előszobát, és még hátravan a fürdő és a nappali. Semmi sem maradt a nyereményből. A DWP azt mondta, hogy nem vagyunk jogosultak pénzre, a támogatásokra.” – nyilatkozta az asszony.

 

Millar és felesége a tipikus rossz példa arra, hogy hogyan kezeljünk egy nagyobb lottónyereményt, melyhez korábbi cikkeinkben is talál pár ötletet.

 

Ha szeretne ilyen gondokkal küzdeni, most több európai lottó is hatalmas jackpotot kínál; az a ritka helyzet állt elő ugyanis, hogy - miután a nagy amerikai jackpotok mind gazdára találtak - a világ jelenlegi három legnagyobb lottófőnyereményét mind európai lottójátékok kínálják. Hogy melyik ez a három? A theLotter online lottózó listájából kiderül!