Tokio2020: Mörkékkel megint az oroszok babrálnak ki?

2021-08-04
Norvégia jó cudar teljesítményt tett le az asztalra ellenünk. Rezgett a léc, végül azzal a pocsék kézivel is 'simán' nyertek. Az viszont biztos, ami ellenünk elég, az oroszok ellen nem elég.

Norvégia - Oroszország

Női kézilabda, elődöntő

 

Online sportfogadás tipp:  Norvégia góljai 29,5 felett

Unibet odds: 1,93

Kezdés: 2021.08.06. 10:00

 

Az előző Olimpián, 2016-ban Rióban szintén ebben a fázisban, az elődöntőben csaptak össze. Norvégia és Oroszország fej-fej mellett haladt, végül 31-31 után a ráadásban az oroszok egy góllal bizonyultak jobbnak, és jutottak a fináléba. Ott a franciák ellen is győztek, 22-19 arányban.

Érdekesség, hogy a riói olimpián csak a hollandok voltak ott a top4-ben Norvégia, Oroszország és Franciaország mellett, most Grooték helyett Franciaország. Sokat a női kéziben az erőviszonyok öt év alatt nem változtak. Mörkék viszont szeretnének változtatni, mert a döntő kapujában nem jó búcsúzni.

Ami tény, ezen a tokiói tornán elég hullámzó a norvég játék. A játék, és nem az eredmény, mert azért nyeregettek, de volt egy-két meccs, amikor a játékot lehetett kritikával illetni. Viszont egy rosszabb játékot mindig valami űrkézi követett, és két rossz meccsük sosem volt egymás után.

A dobott gólok száma így alakult: 39-30-35-29-37-26. Hullámzik ez a norvég csapat, az meg más kérdés, hogy amikor egy átlagos norvég alatti színvonalon kézizik, akkor is nyer. Tokióban eddig hat/hat győzelem, de amikor rosszabb volt a meccs képe, amikor nem jöttek úgy támadásban a megszokott játékelemek, akkor is győztek. És mindig kompenzáltak a következő meccsen, ez nagyon rossz hír az oroszoknak.

Ráadásul valljuk be, valószínűleg úgy voltak vele, hogy Magyarország legyőzése nem lehet gond, simán lehet, hogy már az orozok elleni elődöntő, a visszavágás járt a fejekben, és erről beszélgettek. Ez a mieink elleni meccs nekik egy kötelező volt, és azt is láttuk, amikor nagyon szorult a hurok, tudtak váltani.

Eladtak vagy 20 labdát, pontatlanok voltak, ez az oroszok ellen nem fog beleférni. A mi tippünk, hogy egy sokkal koncentráltabb norvég csapatot látunk majd, amely minimum 30 gólig eljut. Az oroszok kaptak 30 felett akár tőlünk, akár a spanyoloktól, ezek alapján nehéz elképzelni, hogy Norvégia nem dob minimum 30-at. Ami viszont biztos, ennyi eladott labda nem fog beleférni. Sem a tippünkbe, sem a továbbjutásba... -előbbi nekünk fájna, utóbbi pedig Mörkéknek.

Címkék: sportfogadás, tipp,