Többeknek jól indult az év

Még nekünk is kedvezhet a szerencse
És nem csak a görögöknek, akiknél újévi szokás, hogy betérnek a legközelebbi kaszinóba szerencsét próbálni. Ha nyernek, szerintük ez így lesz egész évben, ha vesztenek, a babona szerint a szerelemben lesznek szerencsések az új esztendőben.

 

Aki ügyesen csinálja, majdnem négymilliót nyert. Méghozzá dollárban.

 

Az amerikaiak sem tartózkodtak az elmúlt napokban a szerencsejátéktól. Atlantic Cityben szabadsága alatt ugrott be kicsit játszani  az a marylandi férfi, aki hétvégén megnyerte a 3,843,951 dolláros progresszív Jackpotot a Borgata Kaszinóban.

Sajnos nem járult hozzá a nyertes, hogy személyazonosságáról bármit is eláruljon a kaszinó, csak annyit tudunk, hogy az 5 dolláros pénznyerőn játszott, amikor a Jackpot villogni kezdett a kijelzőn vasárnap késő este.

 

 Borgata Casino, Atlantic City

Szerencsés (vagy szerencsétlen?) lottónyertesek

 

Minden bizonnyal szerencsésnek tartja magát az a 25 új angol lottómilliomos is, akik az újévi EuroMillions húzáskor lettek 1 millió fonttal gazdagabbak. Az már nem biztos, hogy felhőtlen az öröme annak a három Euromillions játékosnak is, akik egyszerre találtak el minden számot a pán-európai lottón. Az amúgy sem nagy Jackpot így három felé oszlott, így "mindössze" 12.677.536 eurót, azaz 3.7 milliárd forintot nyertek. Ez kevesebb, mint az Euromillions minimum-jackpotja, ami 15 milliárd euró, és nyereményüknek akár 15-szörösét is nyerhették volna egy hosszabb halmozódás alkalmával. Na de pontos beosztással talán ebből a kis összegből is eléldegélnek egy darabig... :)

 

Mi jön még?

 

Azonban nincsenek még túl a spanyolok az újévi lottóhúzáson (Loteria del Nino), amelyre hagyományosan a karácsony utáni 12-ik napon, azaz január 6-án kerül sor. Ez a karácsonyi lottóhoz hasonlóan igazából egy tombolahúzás, de a szerencsések által megnyerhető pénz összesen több, mint 840 millió euró, a nyerési esély pedig igen jó, 1:3-hoz. Persze ilyen jó esélyek mellett a nyeremények kisebbek; az első helyen kihúzott nyerőszám tulajdonosa, ha a teljes (10 decimából álló) szelvényt megvásárolta, 2 millió eurót zsebelhet be. Ráadásul 60 ilyen szelvényt adnak el. Tavaly San Leonardo de Yague lakosait irigyelte mindenki; mind a 60 első nyerőosztálybeli szelvényt itt adták el.  Az it télők összesen több, mint 120 millió euróval lettek gazdagabbak.

 

Tavalyi Loteria del Nino nyertesek San Leonardo de Yague-ben

 

A spanyolok érdekes módon nem kéményseprők után rohangálnak a szerencséjükért, hanem állapotos nővel vagy kopasz emberrel dörzsöltetik meg a szelvényüket, hogy rájuk mosolyogjon fortuna.

 

Na de mi a helyzet nálunk? Újévi húzás ugyan nem volt, de szombaton nálunk is egész szép összegben, 1,4 milliárd fortinban reménykedhetnek az ötösottón játszók. Az bizos, hogy az is szép évkezdet lenne.