Több százan jelentkeztek a legnagyobb brit lottónyeremény feléért

2016-01-28
Több száz ember kereste már meg a brit lottótársaságot azt állítván, hogy ők a ’Lotto’ 66 millió angol font értékű rekordjackpotja felének jogos tulajdonosai, csak szelvényük elveszett, megrongálódott vagy épp ellopták…

 

A lottójáték szervezői még egyik jelentkező állítását sem kommentálták, így azét a worecesteri fiatal, még az ötvenes éveiben sem járó nagymamáét sem, aki azzal a történettel állt elő, hogy ő minden héten ugyanazokkal a számokkal játszik, mint amivel megnyerték a valaha volt legnagyobb brit lottónyereményt – csupán szelvényét véletlenül kimosta a nadrágjával együtt, és így az olvashatatlanná vált. A kimosott szelvényen a hírek szerint látszódnak a nyertes számok (26, 27, 46, 47, 52, 58) – a dátum, a vonalkód és a sorozatszám azonban nem. 

 

Hát, kissé tényleg olvashatatlan...

 

Susanne Hinte állítólag pénteken jelentkezett a Camelot lottótársaságnál, miután megerősítették, hogy a január 9-i sorsolás egyik nyertes szelvényét abban a városban vásárolták, ahol ő. Lánya állítása szerint egyébként – bár a pénz még sehol sincs kilátásban – anyját máris megrohamozták a pénzért kuncsorgók. 

 

„Csak abban az esetben áll jogunkban ellopott, elveszett vagy megrongálódott National Lottery szelvényekre nyereményt kifizetni, ha a játékos az érintett sorsolást követő 30 napon belül írásban kérelmet nyújt be ezügyben.” – áll a Camelot közleményében. „Ha a játékos hitelt érdemlően bizonyítani tudja jogosultságát, kivizsgáljuk az ügyet, és elbíráljuk a követelés jogosságát. Mivel 33 millió fontról van szó, több száz ilyen jellegű kérelem érkezett be hozzánk. Ezek mindegyikét egyenként elbíráljuk, és minden kérelmezőt közvetlenül tájékoztatni fogunk arról, hogy tovább vizsgáljuk-e az ügyét.”

 

A 66 millió fontos (27 milliárd forintos) jackpot januári sorsolásakor két telitalálatos szelvény született. Az egyik nyertes szelvényének tulajdonosa, a skót David és Carol Martin egyébként a múlt héten már át is vette a nyeremény őt illető, 33 millió fontnyi részét. Világszerte egyből be is kerültek a hírekbe, mert elmondásuk szerint, miután megtudták, hogy nyertek, első dolguk az volt, hogy vettek pár pezsgős poharat a közeli szupermarketben. Tették ezt azért, mert mikor a lottótársaság megbízottja felhívta őket, hogy megerősítse a nyereményüket, említette, hogy visz magával pezsgőt is, mikor személyesen felkeresi őket otthonukban a papírügyek intézése miatt. Miután az újdonsült lottómilliárdosok letették a telefont, akkor jöttek rá, hogy - mivel nem élnek nagy társasági életet – nincs is pezsgős poharuk, így egy tea elfogyasztása után elballagtak a közeli áruházba, és vettek néhányat.

 

 

Azóta mindketten kiléptek korábbi munkahelyükről – Mrs Martin egy gyógyszertárban, férje pedig egy lakás karbantartásokat végző cégnél dolgozott. A közel 30 éve együtt élő házaspár jelenleg egy átlagos házban él, és egy Ford Fiestával közlekedik, ami szerintük egy „jó kis autó”.  Mr Martin elmondása szerint korábban egy Audi A3 volt számára az „álomautó”, most azonban, hogy nyertek, egy Range Rovert fog venni. 

 

A Camelot lottótársaság sajtótájékoztatóján a férfi felidézte azt is, hogy milyen volt, mikor megtudták, hogy ekkora összeget nyertek: “Az első sokk szürreális volt. Ha 50 ezer fontot nyertünk volna, körbetáncoltuk volna a szobát. De ez a 33 millió még most is tényleg felfoghatatlan. Csak ültünk csendben, és körülbelül öt percig nem is szóltunk egymáshoz.”

 

Frissítés (2016.01.29.) – Megvan a valódi nyertes!

A Camelot lottótársaság bejelentette, hogy érvényes igényt nyújtottak be a 33 milliós jackpotra, így közel három hét után véget ért a szerencsés nyertes utáni kutatás. A szelvény tulajdonosa úgy döntött, hogy nem fedi fel kilétét, csak annyit lehet tudni róla, hogy január 9-én vette a szelvényt Worcesterben.