Több mutatóban is élen a Veszprém a BL-ben

2013-12-04
Több mutatót illetően is az első helyen áll az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a tavaszi folytatás előtt.

 

A magyar csapat az egész 24-es mezőnyben az egyetlen százszázalékos, rajta kívül csak a Barcelona veretlen még. A veszprémiek - a dán Koldinggal együtt - a legkevesebb gólt kapták (165), a plusz 57-es gólkülönbséggel pedig a másodikok.

 

A nyolcaddöntőbe a hátralévő három fordulótól függetlenül az A csoportból a Veszprém és a német Rhein-Neckar Löwen, a B-ből a német THW Kiel és a Kolding, a C-ből a spanyol Barcelona, a D-ből pedig két német, a HSV Hamburg és a Flensburg-Handewitt jutott be.

 

Az eddigi 84 csoporttalálkozón 46-szor hazai, 33-szor idegenbeli siker született és volt öt döntetlen. Egy csapat van - az orosz Szentpétervár -, amely még nem szerzett pontot.

 

A góllövőlistát a svéd Halmstadot erősítő Magnus Persson vezeti 46 találattal, a Veszprémből a legelőkelőbb helyen a szerb Monir Ilic áll, ő 37 góllal a tizenötödik.

 

A helyszínen a legtöbben a Bercelona minszki vendégjátékát követték (15 320), a Croatia Zagreb-Veszprém találkozó a maga 11 ezres számával a második a nézettségi sorban.

 

A férfi BL február 5-én folytatódik.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,