Több mint 1,1 milliárd forintos össznyeremény a négy Eb elődöntőn

2016-07-05
A 26. hét második felének Tippmix-ajánlata főleg a Franciaországban zajló labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőinek bűvkörében telt.

 

A négy, elődöntőbe jutásról dönteni hivatott párharc – és az ezen találkozókhoz köthető kiegészítő fogadási lehetőségek sora – a legtöbb kifizetett nyereményt tömörítő ranglistánk első négy helyén végzett, összességében több mint 1,1 milliárd forintos kifizetést biztosítva a helyes tippet leadóknak. Az 1-1-es eredménnyel záruló, büntetőpárbajban a németek javára eldőlő Németország – Olaszország csúcsrangadó „fizetett” a legjobban a játékosoknak, ugyanis mindent figyelembe véve 406,37 millió forintos nyereményt generált ezen párharc. A Wales 3-1-es sikerét hozó, Belgium búcsúját jelentő negyeddöntős ütközet 302,25 milliós nyereményt biztosított a jól tippelőknek, míg az 5-2-es francia diadallal végződő Franciaország – Izland csata 244,45 milliós kifizetést jelentett a fogadóknak. Lengyelország és Portugália párharca is 1-1-es végkimenetelt, hosszabbítást, majd tizenegyesrúgásokat hozott, végül portugál továbbjutást, ami közel 181 millió forint kifizetéséhez vezetett. Ezen listánk egyetlen „kakukktojása” – amely még többször előkerül majd összefoglalónkban – a Videoton – Zaria Balti labdarúgó Európa Liga-selejtező, ahol Henning Berg csapatának 3-0-s sikere majdnem 40 milliós nyereményt ért a játékosoknak.

 

A legnépszerűbb események Top 5-ös listáján – amelynek összeállításakor a kiegészítő fogadási lehetőségekre leadott tippek is beszámításra kerültek – is a Németország – Olaszország párharc szerepel az élen, 727 117 fogadáskötéssel. Franciaország és Izland negyeddöntője 655 920 alkalommal késztette fogadásra a játékosokat valamilyen formában, Wales és Belgium összecsapása pedig 640 663 megkötött fogadást generált. Lengyelország és Portugália pályára lépése az Európa-bajnokság negyeddöntős szakaszában majdnem 575 ezer Tippmix-szelvényen tűnt fel. Listánkat – ahogy előző rangsorunkat is – a Videoton – Zaria Balti EL-selejtező teszi teljessé, hiszen felsorolásunk egyetlen, nem Eb-párharcként fogadásra kínált találkozója közel 233 ezerszer került fel különböző formában a fogadók szelvényeire.

 

A labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntői kapcsán fogadásra kínált lehetőségek között is számtalan érdekességre lelhetünk. A Lengyelország – Portugália (végeredmény: 1-1, 11-esekkel: 3-5) csata kapcsán a tippet leadók 32 százaléka döntött helyesen, amikor döntetlen kimenetelt várt, ahogy több mint 20 ezer fogadó helyesen érzett rá arra is, hogy mind a két fél szerez majd gólt. Az 1-1-es pontos végeredmény a 4. legnépszerűbb kimenetel volt az ezen fogadási lehetőséget választók körében, míg a mérkőzés alakulására vonatkozó fogadási opció 3. legnépszerűbb eshetősége vált valóra – vagyis hogy a lengyelek szereznek vezetést, és Portugália egyenlít.

A Wales – Belgium negyeddöntő (végeredmény: 3-1) végkimenetelére beérkező tippek 10 százaléka számolt a walesi győzelemmel, 19 százalékuk döntetlent, a nagy többségük, egészen pontosan 71 százalékuk azonban a belgák sikerét várta. A „Mindkét csapat szerez gólt” fogadási lehetőség ezen csatát illetően is népszerű volt, ráadásul a tippet leadók 99 százaléka már az első félidőben nyugtázhatta, hogy nyertes fogadással rendelkezik. 15 817 Tippmix-játékos gondolta úgy, hogy legalább 3 gól születik majd a találkozón, ahogy 22 396-an tippelték meg tökéletesen, hogy parázs hangulatú lesz a mérkőzés, melyen legalább 4 sárga lap villan.

Németország és Olaszország várva várt találkozója (végeredmény: 1-1, 11-esekkel: 6-5) komoly fogadási kedvvel párosult, ahol a tippet leadók 30 százaléka döntetlent, 49 százaléka német sikert, 21 százaléka pedig olasz diadalt várt a rendes játékidőben. 2,50-es nyertes oddsért 12 726 sportfogadó tippelt helyesen arra, hogy legalább 2 gól lesz az összecsapáson, annak pedig a tippet leadók 99 százaléka – egészen pontosan 34 268 fogadó – örülhetett, hogy mind a két válogatott szerzett gólt, 1,95-ös nyereményszorzót biztosítva a helyesen tippelőknek.

A legegyértelműbb Eb-negyeddöntőnek az 5-2-es végeredményt hozó Franciaország – Izland ütközet bizonyult, ahol a végkimenetelre fogadást kötők 66 százaléka a rendező ország labdarúgóinak sikerében bízott, és sok izgalomra nem is volt okuk, elnézve a 4-0-s félidei eredményt. Fogadóink közül 20 053-an jól érezték meg, hogy az Eb-fellépéseik alkalmával mindig gólt jegyző szigetországiak a franciáknak is betalálnak, és így mindkét pályára lépő fél jegyez majd lőtt gólt. Sok fogadónk várt gólzáport ezen a mérkőzésen, ráadásul ők 11,50-es nyertes oddsnak is örülhettek a szép találatok mellett, ugyanis ennyi volt a nyereményszorzója annak a fogadási lehetőségnek, hogy legalább 6 gól esik majd a mérkőzésen. Habár a francia válogatott a negyeddöntőig vezető úton csak és kizárólag a második félidőben talált ellenfelei kapujába, a fogadók 98 százaléka ezúttal helyesen érzett rá arra, hogy a párizsi közönség által űzött-hajtott Griezmannék Izland ellenében mindkét félidőben betalálnak majd.

 

Ahogy az már a legnépszerűbb események között is szóba került, a magyar labdarúgás nemzetközi porondon is érdekelt klubjai közül három is megkezdte szereplését az Európa Liga selejtezőinek első körében, így ezen mérkőzésekkel természetesen a magyar érdekeltségű események között is foglalkozunk. A Videoton 3-0-s győzelmét hozó Zaria Balti elleni párharc első felvonásának végkimenetelére előszeretettel fogadtak a játékosok, ráadásul kiváló, 93,4 százalékos találati aránnyal a székesfehérváriak sikerét várták, 1,18-as nyertes odds mellett.

A Debrecen labdarúgói is már az első összecsapáson dűlőre vitték a San Marinó-i La Fiorita elleni csatát, 5-0-s győzelmet jegyezve a miniállam csapatának otthonában (a végkimenetelre beérkezett 25 870 tippből 11 214 volt jó, 1,04-es szorzóért). Az MTK futballistái a kazah Aktobe vendégeként értékes 1-1-es döntetlent jegyeztek, ráadásul a végkimenetelre megtett 112 741 tippből 36 696 tökéletes lett, 3,00-s nyereményszorzóért.

Nem kizárólag labdarúgóink, hanem női teniszezőnk, Babos Tímea aktuális összecsapásai is szerepeltek a kínálatban. A női világranglista 44. helyén álló soproni lány a Wimbledonban zajló füves pályás Grand Slam-torna 2. fordulójában Vandeweghe ellenében esett ki, kétszettes vereséget szenvedve (a találkozó győztesére regisztrált 6 527 tippből 3 958 volt hibátlan, 1,25-ös odds mellett), ugyanakkor Shvedovával a női párosok küzdelmeiben az amerikai Keys/Stephens kettőst két játszmában felülmúlták (a 12 113 fogadáskötésből 8 764 volt jó, 1,18-as szorzóért).

 

Egy szegedi sportfogadó 2-es kötése kívánkozik a legügyesebb Tippmix-fogadók szegmensének élére. A játékos 5 alkalommal bocsátotta játékba a Wales – Belgium, illetve a Németország – Olaszország Eb-negyeddöntők kapcsán megálmodott tippjeinek 2-es kötését, és mivel mindkét megérzése valóra vált, szelvényenként 191 400, vagyis összesen 957 000 forintot nyert, 5x550 Ft-ot, összesen 2 750 forintot kockáztatva.

 • Labdarúgás Wales – Belgium
 • Pontos eredmény – 1. félidő/Végeredmény Döntetlen 1:1/4+ 24,00 Nyertes
 • Labdarúgás Németország – Olaszország
 • Pontos eredmény – 1. félidő/Végeredmény Döntetlen 0:0/Döntetlen 1:1 14,50 Nyertes

 

Egy bonyhádi fogadó a Franciaország – Izland negyeddöntő bizonyos fogadási lehetőségeiben talált értéket, és ezeket 3-as kötésben, 200 forintos téttel megfogadva nyert 153 338 forintot.

 • Labdarúgás Franciaország – Izland Gólszám (pontosan) 6+ 14,50 Nyertes
 • Labdarúgás Franciaország – Izland Melyik csapat végez el több szögletet? Ugyanannyi 11,75 Nyertes
 • Labdarúgás Franciaország – Izland Melyik csapat kap több sárga lapot? Ugyanannyi 4,50 Nyertes

 

Egy fővárosi Tippmix-játékos 500 forintos tét mellett adta játékba 4-es kötését, a német – olasz csúcsrangadóra, valamint a brazil másodosztályú labdarúgó-bajnokság két mérkőzésére fogadva, és lévén nem akadt hibája tippjei között, 274 780 forintos nyereménynek örülhetett.

 • Labdarúgás Németország – Olaszország
 • Pontos eredmény – 1. félidő/Végeredmény Döntetlen 0:0/Döntetlen1:1 14,25 Nyertes
 • Labdarúgás Németország – Olaszország
 • Melyik csapat végez el több szögletet? Ugyanannyi 8,75 Nyertes
 • Labdarúgás Atlético GO – Nautico 1X2 Atlético GO 2,15 Nyertes
 • Labdarúgás Ceara – Bahia 1X2 Ceara 2,05 Nyertes

 

A TippmixPrón is a franciaországi Európa-bajnokság negyeddöntői voltak a slágermeccsek. Egy játékos 1 000 forintos téttel állította össze 2-es kötését – a Wales – Belgium, illetőleg a Lengyelország – Portugália csatákra fogadva –, és lévén mindkét tippje bejött, 70 875 forinttal növelte számlájának értékét.

 • Labdarúgás Wales - Belgium 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt Wales és Igen 13,50 Nyertes
 • Labdarúgás Lengyelország - Portugália 1. félidő – Mindkét csapat szerez gólt? Igen 5,25 Nyertes

 

Volt olyan Tippmixpro-fogadó, aki 600 forintot kockáztatott 2-es kötésével kapcsolatban, és miután mindkét tippje tökéletes lett, 31 725 forintot nyert.

 • Labdarúgás Franciaország - Izland Melyik csapat végez el több szögletet? Döntetlen 11,75 Nyertes
 • Labdarúgás Franciaország - Izland Melyik csapat kap több sárga lapot? Döntetlen 4,50 Nyertes

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt