Több millió dolláros illegális ukrán szerencsejáték hálózatot lepleztek le

2023-06-05
Ukrajna különböző régióiban körülbelül 400 illegális létesítmény működött

 

Lezárult az előzetes vizsgálat azon 34 személy – köztük egy ügyvéd és két rendvédelmi tiszt – ellen, akik illegális szerencsejáték-hálózatot építettek ki Ukrajna területén, számolt be róla a Legfőbb Ügyészség híre alapján a kiszo.net.

Az ügyészség szerint a cégtulajdonosok rendszeresen fizettek a rendfenntartóknak, hogy illegális tevékenységüket akadálytalanul folytathassák.

Az illegális szerencsejáték-létesítmények havi forgalma csak Kijevben és Odesszában átlagosan 300 millió hrivnyát tett ki.

A rendfenntartók több mint 200 házkutatást tartottak, amelyek során 530 darab számítástechnikai eszközt, illegális könyvelést, iratokat, szerencsejáték-létesítményekre utaló tárgyakat, valamint közel nyolcmillió hrivnya készpénzt foglaltak le.

A bűnszervezet 32 tagját bűnszervezet létrehozásával és abban való részvétellel, szerencsejáték szervezésében vagy lebonyolításában való jogellenes tevékenységgel, valamint hivatalos személy részére jogellenes haszon nyújtásával vádolnak. Két rendőr ellen szerencsejáték szervezésével vagy lebonyolításával, jogellenes haszonszerzéssel, valamint bűnszervezetben való részvétellel összefüggésben mulasztás miatt indult eljárás.

 
Címkék: jogi háttér,