Több évtizedes sorozatot kell megszakítani Hollandiában

2013-09-12
A magyar labdarúgó-válogatott közel 29 éve nem tudja legyőzni a hollandokat.

 

Több évtizedes rossz sorozatot kell megtörnie a magyar labdarúgó-válogatottnak ahhoz, hogy megtartsa a pótselejtezőt érő második helyet a világbajnoki selejtezősorozatban.

 

Egervári Sándor együttese október 11-én Hollandiában vendégeskedik, és ahhoz, hogy a jelenleg harmadik románokat és a negyedik törököket maga mögött tartsa várhatóan a három pont megszerzése szükséges, ugyanis előbbiek Andorrában, utóbbiak pedig Észtországban lépnek pályára.

 

A világbajnoki ezüstérmes hollandok kedden már megváltották repülőjegyüket Brazíliába, ennek ellenére szinte lehetetlen feladat előtt áll a magyar csapat, amely közel 29 éve győzte le utoljára az Oranjét. A két csapat legutóbbi nyolc párharcát kivétel nélkül a narancsmezesek nyerték, a legutóbbi öt összecsapáson pedig 26 gólt kapott a magyar együttes, s csupán hatszor volt eredményes.

 

A hollandok ráadásul csak elvétve szenvednek vereséget tétmérkőzésen hazai környezetben, erre legutóbb közel 13 éve, 2000. október 11-én volt példa, akkor a portugálok diadalmaskodtak Rotterdamban. Érdekesség, hogy akkor is a jelenlegi szövetségi kapitány, Louis van Gaal irányította az együttest, de hatalmas meglepetésre a gárda nem jutott ki a japán-dél-koreai közös rendezésű világbajnokságra, amely a szakvezető állásába került.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,