Tizenötös veretlenségi szériánál jár az ETO

2012-11-26
Az OTP Bank Liga 16. fordulójának érdekességei.

 

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MTK BUDAPEST 0-0

– A Rákóczi az eddigi 16 fordulóban négyszer játszott gól nélküli mérkőzést. Három 0-0 helyszíne Kaposvár, egyé pedig Szombathely volt. Az MTK-nak a harmadik 0-0-ja volt a mostani.

– Prukner László együttese az első nyolc fordulóban csak 8, a második nyolcban 15 pontot gyűjtött. Az MTK az első nyolc fordulóban 17, azóta ellenben 12 pontot szerzett. 

– A kék-fehérek 294 perce nem kaptak vendégként gólt. 

– A Rákóczi védelme is nagyszerűen működik, a nyolc eddigi hazai mérkőzésen mindössze három gólt kapott, azt is két mérkőzésen. 

– Ugyanakkor támadói hazai pályán a legutóbbi 270 percben mindössze egy gólig jutottak, Pavlovic révén. 

– Szeptember 21. óta mindössze másodszor nem tudott gólt szerezni az MTK az idegenbeli bajnokiján. 

 

PMFC-MATIAS–MVM-PAKS 1-3 (0-2)

Gólszerzők: Bajzát (90.), illetve Eppel (34., 69.), Kulcsár D. (38.)

 

– A paksiak visszavágtak a pécsieknek a nyári hazai vereségért.

– A PMFC továbbra is mindössze egyszer nyert az idényben (és ebben az évben is) hazai pályán bajnokit. 

– Supka Attila csapata harmadszor kapott három gólt a bajnoki szezonban, mindháromszor hazai pályán, Pécsen. (Korábban a Videotontól és az Újpesttől.)

– Bajzát Péter a harmadik gólját szerezte az idényben. A 112. találatánál jár az élvonalban, az aktív játékosok közül csak Tököli Attila, Kenesei Krisztián és Waltner Róbert előzi meg. 

– Demjén Gábor mindössze nyolc mérkőzésen játszott eddig a szezonban. Másodszor kapott úgy piros lapot, hogy csereként szállt be az adott mérkőzésre.

– A Paks idegenben jóval eredményesebb, mint hazai pályán. (13 pont vendégként, 7 pályaválasztóként.)

– A Paks szeptember 15. óta először szerzett bajnoki meccsen legalább három gólt. 

– Az eddigi 16 forduló második felében a paksiak mindössze egy vereséget szenvedtek, Kaposváron kaptak ki. 

– Eppel Márton először szerzett gólt a Paks színeiben, mindjárt kettőt is. Az előző idényben három, a mostaniban kilenc mérkőzést játszott eddig zöld-fehérben. 

– Kulcsár Dávid először lőtt gólt paksi játékosként a bajnokságban. Korábban a Ferencváros és a Vasas színeiben már eredményes volt az NB I-ben. 

 

GYŐRI ETO FC–DVSC-TEVA 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Varga R. (46.), Dudás (93.)

 

– Folytatódik a Győri ETO nagy sorozata, a csapat immár 15 bajnoki mérkőzésen maradt veretlen. 

– Hasonlóan jó sorozata 2009 novembere és 2010 augusztusa között volt, akkor 19 meccset játszottak a zöld-fehérek vereség nélkül. 

– Varga Roland a kilencedik gólját szerezte a bajnokságban, ennél többnél (10) csak Kabát Péter jár. Továbbra is tart a nagy sorozat: augusztus 18 óta, ha az ETO gólt szerez, Koltai Tamás vagy Varga eredményes. 

– Dudás Ádám hetedszer játszott az idényben, hatodszor csereként állt be. A mostani az első gólja.

– A DVSC-Teva sorozatban ötödször kapott ki. Értelemszerűen a legutóbbi öt fordulóban a mezőny 16 csapata közül a leggyengébb teljesítményt nyújtotta. 

– A DVSC legutóbb 1988 tavaszán szenvedett el az élvonalban egymást követő fordulókban öt vereséget. Az idény végén kiesett az NB I-ből.

– A legutóbbi idényben veretlenül bajnok DVSC-Teva annyi mérkőzését nyerte meg az első 16 fordulóban, ahányon nem tudott nyerni. 

– A legutóbbi négy bajnoki meccsen mindössze egy gólt szerzett Kondás Elemér csapata. 

 

EGRI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Németh N. (83.), illetve Ugrai (53.), Andorka (57.)

 

– Az újonc Eger negyedszer kapott ki sorozatban. 

– Az egriek házi gólkirálya, Németh Norbert sorozatban a harmadik mérkőzésén szerzett gólt. Az idényben az Eger góljainak több mint a felét (12-ből hetet) a korábbi válogatott játékos lőtt. 

– Ugrai Roland 2009 óta a 15. fordulóig mindössze két gólt szerzett. Éppen úgy, mint a legutóbbi két fordulóban. – Augusztus 10. óta először nyert idegenben a szombathelyi csapat bajnoki mérkőzést. 

– Ugyancsak augusztus 10-én szerzett legutóbb idegenben legalább két gólt a Haladás.

– Artner Tamás, a Haladás edzője a Pápa elleni vereség után felajánlotta a lemondását. Ezt a klub vezetői nem fogadták el. Azóta a csapat három mérkőzésen 7 pontot gyűjtött. 

 

KTE-PHOENIX MECANO–FERENCVÁROSI TC 2-2 (1-0)

Gólszerzők: Burgos (28.), Forró (50.), illetve Böde (63.), Jenner (81.) 

 

– A két csapat előző, az első fordulóban játszott bajnokija két, a mostani három kiállítást hozott. Kecskeméten Mohl (85.) illetve Besics (65.) és a korábbi KTE-játékos, Alempijevics (90.) kapott piros lapot.

– Alaposan kicserélődtek a kezdő csapatok az előző találkozóhoz képest. A júliusi kezdőcsapatokból csak öt-öt játékos maradt mindkét oldalon, s mindkét együttes edzőt is váltott azóta. 

– Bár a KTE a Horváth Ferenc irányításával játszott nyolc bajnoki meccséből csak egyet veszített el, a gárda a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt. Ilyen hosszú nyeretlen sorozata csak az első öt fordulóban volt. 

– Forró Gyula élete első élvonalbeli gólját szerezte. Ő a KTE tizenegyedik játékosa az idényben, aki gólt szerzett. Burgos a második találatát lőtte. 

– A zöld-fehérek közül Jenner ugyancsak az első gólját lőtte. A Ferencváros színeiben tizenketten lőttek a szezonban eddig bajnoki gólt. 

– A legutóbbi hat fordulóban csak egyszer győzött a Fradi. Ebben a szakaszban csak a 13. helyezett lenne a mezőnyben. 

 

BUDAPEST HONVÉD–FGSZ SIÓFOK 2-0 (0-0)

Gólszerző: Tandia (68.), Délczeg (92., 11-esből)

 

– Szeptember 22. óta először nyert hazai bajnoki mérkőzést a Bp. Honvéd. 

– Ez volt a szezonban a nyolcadik olyan bajnoki, amelyen Délczeg Gergely gólt szerzett. De az első, amelyet egyik volt klubjának lőtt. A már a negyedik élvonalbeli egyesületében szereplő csatárnak a mostani pályafutása eddigi legeredményesebb idénye.

– Souleymane Tandia a tizenharmadik kispesti játékos, aki az ősszel bajnoki gólt szerzett. 

– A Bp. Honvéd először nem kapott gólt hazai bajnoki mérkőzésen a szezonban. 

– A kispestiek mind a hat pontot megszerezték a siófokiak ellen a bajnoki idényben. Rajtuk kívül csak a szombathelyiek szereztek hat pontot egy csapat ellen a 2012–2013-as idényben, az Eger bánta ezt. 

– A 92. percben kapott tizenegyesgól a Siófok 33. kapott gólja volt az idényben. Éppen háromszor annyi gólt kapott csapat, mint ahányat szerzett (11-33).

– Október 20. óta először nem szerzett gólt a Siófok idegenbeli bajnokin. 

 

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-1 (1-0)

Gólszerző: Bruno Moraes (19.), illetve Tisza (65.)

 

– Legutóbb október 6-án, a Pápa ellen nem nyerte meg hazai bajnokiját az Újpest. Az a találkozó is 1-1-re végződött. 

– Bruno Moraes mind a három eddigi Megyeri úti bajnokiján gólt szerzett. 

– Tisza Tibor sorozatban a harmadik idegenbeli bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Az egykori újpesti csatár először szerzett gólt a lila-fehérek ellen.

– Szentes Lázár döntetlennel mutatkozott be a vezetőedzői feladatokat átvéve. Tavasszal vereséggel kezdett „beugróként”.

– A DVTK sorozatban negyedszer játszott döntetlent. Hasonlóra az élvonalban legutóbb 2007 őszén volt példa. 

– A diósgyőriek legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből három is 1-1-re végződött. 

 

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC-VIDEOTON FC 1-0 (1-0)

Gólszerző: Seye (39.)

 

– A Lombard Pápa hazai bajnokin először nyert a Videoton ellen.

– Zsivóczky Gyula együttese a legutóbbi négy hazai bajnokiján tíz pontot gyűjtött.

– Mouhamadou Seye a második gólját lőtte a bajnoki szezonban. Nála többet csak Goran Marics szerzett a pápaiak közül.

– Szűcs Lajos a nyolc hazai bajnoki mérkőzéséből négyen nem kapott gólt. 

– A Videoton 333 perc után kapott ismét bajnoki gólt. Ezúttal Tomas Tujvel védett (először a szezonban), az első számú kapus, Mladen Bozsovics 294 perces „gólcsendje” tovább él. 

– A fehérváriak sorozatban a második bajnoki meccsükön nem szereztek gólt, hasonlóra az idény eddigi részében csak egyszer, szeptemberben volt példa. 

– Vinicius a Videoton ötödik piros lapját kapta az idényben. Egyben ő a második Szolnoki Roland után, akit az őszi bajnoki mérkőzéseken kétszer is kiállított a bíró. Az eddigi 16 fordulóban 11 kiállítás történt a Videoton mérkőzésein, hat piros lapot kaptak az ellenfelek.

 

Forrás: MLSZ

 
Címkék: labdarúgás,