Tizenöt percig tartott Pistorius tárgyalása

2013-06-05
Augusztus 19-ére halasztotta a pretoriai bíróság Oscar Pistorius, a barátnője megölésével vádolt mozgássérült dél-afrikai sztársportoló perét.

 

Daniel Thulare bíró azzal indokolta a döntést, hogy az ügyben további nyomozásra van szükség. A védelem és a vád szintén elnapolást kért, így a tárgyalás mindössze 15 percig tartott. A 26 éves Pistorius óvadék ellenében továbbra is szabadlábon védekezhet.

 

A művégtagokkal élő dél-afrikai atléta meghallgatásán mintegy kilencvenen vettek részt a körülbelül hatvan férőhelyes tárgyalóteremben. A barátok és rokonok mellett a média számos képviselője érkezett a helyszínre. Február óta ez volt az első alkalom, hogy Pistorius bíróság elé állt. Akkor óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

 

A dél-afrikai államügyészség szándékos emberöléssel vádolja a sportolót, aki 2013. február 14-én agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt. Ha bűnösnek találják, Pistorius akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható. A védelem szerint tragikus félreértés történt: a sportoló betörőnek vélte barátnőjét, akit a ház sötét fürdőszobájában lőtt le.

 

Reeva Steenkamp éppen augusztus 19-én lenne harminc éves.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: atlétika,