Tizenharmadika, de nem péntek

2018-11-13
Kevés olyan ember van, akinek ne lenne meg a véleménye a tizenhármas számról – van, aki lelkesedik érte és van, aki nem, a többség azonban inkább nem – nézzük, mi a helyzet a kaszinókban.

 

Ha történetileg visszatekintünk, már Hamurappi törvénykönyvéből is hiányzik a 13-as szám, a skandináv mitológia szerint pedig szerencsétlenséget hoz, ha ennyien ülnek egy asztalnál, de a görög és római mitológiában sem hordoz pozitív tartalmat ez a szám. Sőt, vannak szállodák, ahol nincs 13. emelt és némely repülőgépen is hiába keressük ez a széket. Ha pedig pénteken van tizenharmadika, az sokak számára maga a nagybetűs Tragédia, amikor még az utcára sem szabad kimenni, ha el akarjuk kerülni a bajt.

 

A kaszinók is tisztában vannak a szám jelentőségével, így nem véletlen, hogy extra csalit tesznek a horogra – a debreceni Grand Casino például ezen a napon zsákbamacskával fogadja a játékosokat, több mint egymillió forintos értékben. Aki viszont nem akar egy kis meglepetésért elzarándokolni a cívis városba, és kipróbálni a szerencséjét például az etikus ruletten, az online is megtapasztalhatja, mit is jelent számára a tizenharmadika.

 

Igazi bátraknak való játékok például Pariplay játékcsaládjának tagjai, melyekben 30 millió forint a főnyeremény. A $100.000 Cash Cuisine játékban sokaknak az itt a piros hol a piros juthat eszébe a lefedett tányérok láttán, de összesen csak annyi a közös a két játékban, hogy itt is meg kell nézni, mi rejtőzik a fedő (a pohár) alatt. Éhesen azonban nem érdemes ezt a játékot választani, hiába kecsegtet extra nagy nyereménnyel – ahogy egy konyhától elvárható, a fedő alatt ételek vannak. A legkisebb szorzója a szendvicsnek van, a pizza azonban már igen jó (ezres szorzó), hogy a körüldekorált grillcsirkéről ne is beszéljünk (tízezres szorzó). A kaszinó elárulja a kifizetési rátát is (94,9%), a legkisebb tét 150 forint, a legnagyobb tét 3.000 forint, a mezők száma kilenc és akkor nyer a játékos, ha három egyforma ábra jelenik meg a képernyőjén. 

 

Aki úgy gondolja, előbb vagy utóbb nagyon éhes lesz, ezért inkább nem választja ezt a játékot, az kipróbálhatja a szerencséjét a szerelemben is a Mega Love játék keretében, ahol szintén 30 millió forint az elérhető legnagyobb nyeremény. A konyhás és a szerelmes játék nagyon-nagyon hasonlít egymásra, csak a Cupidósban nem fedőket, hanem szíveket kell felfedni. A gyűrűnek egyes szorzója van, a csokornak ötös, a szív alakú desszertnek ezres, magának Cupidónak pedig tízezres. Ebben a játékban is vannak desszertek (torta meg egyebek) és a grafika – a játék nevéhez méltóan – a rózsaszín összes árnyalatában tobzódik egy kis kékkel meg szivárvánnyal fűszerezve, ám aki szolidabb látványt kíván, az átnyergelhet a Cops and Robbers minimalista szimbólumaira, vagy a Dragon Scrolls pszichedelikus állataira, hasonló nyeremény is kifizetési ráta mellett. 

 
Címkék: kaszinó,