Tippmix tippek: Egy szelvény, két Szuperkupa

2014-08-11
A hét elején először egy európai, majd egy német Szuperkupa mérkőzés vár ránk. Mi mindkét meccsen a gólokra fogadunk!

125 V Real Madrid - Sevilla

Tipp: A mérkőzésen 2.5-nél több gól lesz @ 1.45

Idén egészen biztosan spanyol csapat nyeri az európai Szuperkupát. Az EL-ben a Sevilla volt a legjobb, a BL-t pedig a Real Madrid nyerte. Emlékezetes sorozat volt mindkettő, ám a cirkusz nem állhat le. A 2014/15-ös szezon kezdetét jelenti ez a Szuperkupa, bár több bajnokság, és az EL valamint BL selejtezők is zajlanak már.

Ez a Real-Sevilla találkozó félig tétmeccs, félig felkészülési meccs. Így van ez jól, de az biztos, hogy mindkét csapat meg akarja nyerni. Aki nézi a La Liga találkozóit, az jól tudja, hogy ez a párosítás általában gólgazdagra sikeredik. A Sevilla ritkán ijed meg nagynevű riválisától. Nekimegy a Madridnak, de szinte mindig a rövidebbet húzza. Volt itt nem is oly rég egy 7-3-as Real siker, amikor is az andalúzoknál Rakitic élete egyik legjobb meccsét játszotta. Ő már nincs (a Barca igazolta le), ám a csapat nem igazán gyengült. A Sevilla tavaly nyáron nagy átalakuláson ment keresztül, de Rakiticen kívül kulcsjátékos nem távozott.

A Real Madridnál is volt egy picike mozgás, James Rodriguez érkezett, és érkezett egy világbajnok is Kroos személyében. Kroos majd azt a Khedirát pótolja, aki a távozók oldalán van. Ment Lopez kapus, ám Navas és Casillas mögött aligha nevezhetjük érzékeny veszteségnek. Benzema maradt, Bale maradt, Ronaldo maradt, szóval a gólok is maradnak a Real meccsein. Egyelőre di Maria is itt játszik, bár az ő szereplése erősen kérdéses.

A hírek szerint a Madrid Benzemával kezd elöl, mögötte CR7, James és Bale. Modric és Xabi Alonso szűr, a védelemben pedig Pepe, Ramos és Carvajal helye tutinak tűnik, és egyelőre kérdéses, hogy ki játszik bal szélen.

A Sevilla Rakitic nélkül kezdi a szezont, kérdéses, hogy ki veszi majd át a horvát irányító helyét. Ezt a gondot Emery majd megoldja, de a csapat magja maradt, és már tavaly is igen szép focit játszott. Remélhetőleg Rakitic elvesztése nem töri meg a csapat lendületét, és idén is meghatározó együttese lesz majd a ligának a Sevilla. A Madrid viszont ütőképesebbnek tűnik, bár az andalúzok felkészülési meccseken azért igencsak szép eredményeket értek el. Fura módon alig kaptak gólt, ugyanakkor tény, hogy a Realhoz hasonló erősségű csapattal nem játszottak az andalúzok. Itt az egy-két rúgott gól mellett 3-4 kapottal is számolni kell a Sevillánál.

 

188 V Dortmund - Bayern München

Tipp: 2.5-nél több gól lesz a mérkőzésen @ 1.58

Egy meccsen minden csapat verhető, és ebben bízik a BVB együttese is. Sajnos hosszútávon majd a Bayern megállíthatatlan lesz idén is, csak az a kérdés, mikor ünnepli újabb bajnoki címét, és idén milyen rekordokat dönt meg a csapat.

Távozott Kroos, Mandzukic és Contento, érkezett Bernat, Lewandowski, Rode és Reina kapus. A keret semmit sem gyengült, sőt. Lewandowski előkészületi meccseken elkezdte a gólgyártást, úgy néz ki, bombaformában van a lengyel. Lehet is, neki kimaradt a VB, így fittebb a társaknál. Az amerikai túrán a világbajnokok még nem nagyon rúgtak labdába, ám itt a BVB elleni találkozón már játszani fognak a vb-résztvevők is.

A BVB-nél távozott Lewandowski, aki első tétmeccsén pont volt csapatát szomoríthatja majd el. Távozott még Günter, Schieber és Duksch, azaz Lewán kívül csak kiegészítő játékosok. Érkezők oldalán van Ramos, aki az előző szezonban a Hertha színeiben ontotta a gólokat. Végleg a BVB-é Sahin, érkezett Immobile, a koreai Dong, és Ginter a Freiburgtól. Idén is erős lesz a BVB, bár hosszútávon a 2. hely megszerzése lehet a realitás a ligában.

Felkészülési meccseken jól szerepelt a BVB, kivéve a hétvégi Liverpool elleni 3-0-ás zakót. Persze érthető, hogy a 'pool ellen nem tette oda magát a csapat 100%-ig, tartalékolt a Bayern elleni találkozóra a gólokkal.

Jó kis meccs lesz ez, mert van tétje, közben mégse. Tavaly ez a két együttes hatgólos meccset játszott, 4-2-re nyert a BVB. Most is nyerhet, hisz hiába jobb a Bayern hosszútávon, azért a VB miatt sok bajor focista nincs még a legjobb formában. Ezt a találkozót behúzhatja a BVB ismét, ám mi maradunk a góloknál. Tavaly is elképesztően szórakoztató meccs volt a német-Szuperkupa, nem lesz ez másként most sem.

A két találkozót szorzója 2.30-as oddsot ad ki, felesleges itt ráhúzni teniszt, kosárt, vízilabdát. Ez a két meccs elég, hogy a pénzünket megduplázzuk. Reméljük sikerrel járunk!

Címkék: sportfogadás, tippmix,