Tippmix tippek: Duplázásra felkészülni!

2014-07-22
Játszanak ma két olyan találkozót, ahol igen jó eséllyel megtippelhetjük a meccsek végkimenetelét. Két magyar vonatkozású eseményről van szó, minden további a cikkben:

 

104 H Debrecen - Clifftonville

Tipp: Debrecen nyer @ 1.25

 

Egy hete Belfastban 0-0-át játszott a Debrecen, pedig azon a találkozón egy 3-1-es Loki győzelem sem lett volna irreális eredmény. Főleg a második félidőben volt rengeteg helyzete a Lokinak, de minden kimaradt. Ordító ziccerek maradtak ki, ám hozzá kell tenni, a Clifftonville is lőhetett volna akár kettőt is.

Ugyanakkor aggodalomra semmi ok. Ez a Clifftonville egy rakkolós együttes, egy őszinte focit játszó társaság. A DVSC viszont taktikailag sokkal érettebb, és fizikailag is sokkal jobban bírja majd a meccset. Azért nem véletlen dolgok, hogy az odavágón a mérkőzés vége felé volt 3-4 olyan helyzete a Lokinak, amelyből gólt szerezhetett volna.

Az odavágóhoz képest változás, hogy Szakály és Vadnai is pályára léphet. Kondás Elemér leszűrhette az odavágóból a tanulságokat, látható volt, hogy ez ellen a csapat ellen Seydi jobban érvényesül elöl, mint Tisza. Középen a Varga-Bouadla páros marad, széleken Bódi és Jovanovic.

Az ellenfél vélhetően nem fog olyan bátor focit játszani, mint otthon, ugyanakkor ha gólt szereznek, a Lokinak az 1-1 nem elég a továbbjutáshoz. Persze valószínűleg egy kapott gól belefér, itthon azért valószínűleg jobb lesz a DVSC helyzetkihasználása, és nem sikeredik túl izgulósra a találkozó.

A hajdúsági csapat továbblép ebből a körből, az odavágó alapján nincs félnivalója Kondás Elemér együttesének.

(Íme a DVSC várható kezdőcsapata: Novakovic-Lázár-Máté-Mészáros-Korhut-Jovanovic-Bouadla-Varga-Bódi-Seydi-Sidibe)

 

122 V Magyarország U19 - Portugália U19

Tipp: Portugália U19 nyer @ 1.44

 

Már az üzbégek elleni két felkészülési meccs is gyengére sikeredett.

"...saját magunkat verettünk meg, és nem azért kaptunk ki, mert az osztrákok jobb csapatot alkotnának nálunk... Néhányan elképesztően gyenge egyéni teljesítményt nyújtottak, mindhárom gólt hatalmas hibák előzték meg." -Mészöly Géza nyilatkozta ezt az osztrákok elleni találkozó után.

Nos, Portugália lényegesen erősebb az osztrákoknál. Ez a luzitán csapat csupa olyan játékosból áll, melyek utánpótlás szinten már bizonyítottak, és fiatal koruk ellenére nyertek ezt azt. U17-es, vagy a klubcsapataikban, a NextGen sorozatban és az UEFA Ifjúsági Ligában már bizonyítottak.

Itt az U19-es EB-n magabiztosan verték Izraelt. Marcos Lopes kettőt vágott, de André Silva is betalált. Sőt, egyszer még a kapufát is megzörgették a luzitánok, szóval tényleg magabiztos sikert arattak Izrael felett.

A magyar csapat nyomozni fogja a labdát, sok közünk ehhez a meccshez sem lesz. Már az üzbégek elleni találkozón is látszott, hogy nemzetközi szinten gyenge a magyar foci. Ezek a luzitán srácok fiatal koruk ellenére rutinosnak mondhatóak. Van a magyar csapatban is egy-két jobb játékos, de a foci csapatjáték, ebben pedig a portugálok jobbak.

 

A két meccs kombinált szorzója 1.80-as, nyugodtan lehet tenni nagyobb téttel, mert elég tutinak tűnik mindkettő. A Loki nem fog botlani hazai pályán egy félamatőr csapat ellen, a magyar U19-es csapat pedig nem fog annyit javulni, hogy a portugáloknak gondot okozzon.

 

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tippmix,