Tippmix tippek: DVSC - Rosenborg

2015-07-30
Ismét norvég ellenfél vár a DVSC-re az EL-ben. Két éve a Strömsgodset ellen nem sikerült a továbbjutás, talán majd most!

DVSC - Rosenborg

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.73

Kezdés: csütörtök 20:00

 

A Debrecen a Sutjeska Niksic és a Skonto Riga ellen már továbblépett, most már egy nevesebb ellenfél, a Rosenborg testén keresztül vezet az út az EL-be. A Rosenborg a legnevesebb norvég együttes, ám legutóbb még 2010-ben volt bajnok. Tavaly a második helyen végzett a Molda mögött, ám a jelenleg zajló pontvadászatot vezeti, hat pont a trondheimi együttes előnye az Elitserienben.

A Rosenborg északi csapathoz méltóan erőfocit játszik, viszont a játékuk gólra törő. Nem játszanak alibi focit, őszinte a játékuk. Morten Gamst Pedersen, Malec és Reginiussen nem játszhat a norvégoknál, a Lokiban Novakovic és Balogh (kapusok), Kulcsár és Ludánszki nem léphet pályára.

A DVSC ebben az idényben elég sok gólzáporos meccset játszott. Otthon hármat lőtt a Niksicnek, és kilencet a Rigának. Ez 12 gól a két debreceni EL-meccsen, ez elég jól hangzik. Ugyanakkor a Loki védelme nem zár túl jól, ez pedig nem túl jó hír, hisz a Rosenborg csatára, Söderlund ontja a gólokat az Elitserienben, majdnem megvan neki a meccsenként 1 gólos átlag. Támadó focit játszik a trondheimi együttes, és az fix, hogy gólt akarnak lőni idegenben Ingebirgtsen tanítványai, lehetőleg nem is egyet. A Loki kapott gólt a két NBI-es meccsén, kapott a Riga ellen oda-vissza kettőt-kettőt, és a Niksic is betalált kétszer hazai pályán a DVSC ellen.

Persze nem kell félteni a Debrecent, elég jó most a csapat. Tisza és Bódi is jó formában van, játszik Balogh, aki remekül tartja meg a labdát elöl, játszik Sidibe, aki több fontos gólt lőtt már nemzetközi meccseken. Szakály és Varga játszik a középpályán, két remek játékos, aki előre és hátramenetben is sokat melóznak. Korhut és Jovanovic sokat jön fel a támadásokkal széleken, ami a modern fociban elengedhetetlen. Így van ez a norvégoknál is, a trondheimi együttes is sokat használja a széleket, szóval lesz itt játék, és lesznek gólok is!

Nem lesz olyan meleg, mint volt múlt héten, amikor 9-2-re nyert a Loki a Riga ellen, de talán a hajdúságiak sem bánják, hogy nem kell 34-25 fokban játszani. Kellemes időben játszanak majd a csapatok, vélhetően egy izgalmas, gólgazdag mérkőzést. Reméljük, a Debrecen képes lesz előnyt kiharcolni a visszavágóra! Hajrá Loki!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,