Tippmix tippek: Ezúttal triplázásra készülünk

2014-07-25
Mára három 'eseményt' választottunk ki a Tippmix kínálatából. Nézzük bővebben:

070 M. Kittel - A. Greipel

Tipp: Greipel @ 1.55

A Tour de France a végéhez közeledik. A legfontosabb kérdések eldőltek, talán még a szombati időfutam az, amely kicsit összekavarhatja a mezőnyt, és dönthet a helyezésekről. Ma a hegyi szakaszok után egy sík szakasz jön, amely elvileg a sprintereké lehet. Igen ám, de kérdéses, hogy a kemény hegyi etapok után lesz-e még erejük sprintelni. Ráadásul a mai egy trükkös szakasz, mert a cél előtt van három kisebb emelkedő is. Sőt a Cote de Montbazillac nem is olyan kicsi, 1.3 km hosszú, és 7.4%-os az átlag emelkedése. Ez persze tényleg egy vakondtúrás az előző pár napon teljesített emelkedőkhöz képest, de arra pont jó, hogy a fáradt, az emelkedőket kevésbé bíró sprintereket ellehetetlenítse.

Sagan még nem nyert szakaszt, ma talán az utolsó esélye, hogy megtegye. Kristoff lehet a legnagyobb riválisa, többször tört borsot Sagan orra alá. Vasárnap pedig jön a sprinterek napja, befutó a Champs-Elysées-n. Kittel már oda tartalékol, ott nem lesz emelkedő. Oda tartalékolja minden energiáját Kittel, Greipel viszont ma jobban bírja majd a szakasz végi emelkedőket, és nagy a valószínűsége, hogy hamarabb ér célba, mint Kittel. Marcel Kittel nem fogja összetörni magát, őt ismerve már csak a vasárnapi befutó jár az eszében.

 

104 Nyíregyháza - Debrecen

Tipp: Debrecen @ 1.67

Kezdődik az NBI 2014/15-ös szezonja. A nyitómeccs a Kelet Klászikónak becézett (vagy csúfolt) Szpari-Loki rangadó.

A Nyíregyháza friss feljutóként azt a célt tűzte ki, hogy bennmarad. Nos, nem könnyű a Szpari sorsolása, rögtön megkapta a bajnok Debrecent. Kis segítség lehet a Nyíregyháza számára, hogy a DVSC kedden még BL-selejtezőt játszott a Cliftonville ellen. Talán fáradtabb a Debrecen csapata, de Kondás Elemér olyan bő kerettel dolgozhat, hogy az a BL-meccs nem lehet kifogás.

A DVSC erősebb, rutinosabb csapat, mint mai riválisa. Tavaly négyszer találkozott a Szparival, és négyszer nyert is. A Nyíregyháza persze próbált erősíteni keretén, leginkább tehetséges fiatalokat igazolt. Pekár, Lázár, Szécsi valódi erősítés lehet, mint ahogy a DVTK-ból érkező, igaz kevésbé fiatal Abdou is.

A Nyíregyháza még aligha állt össze, a Loki viszont nem sokat változtatott keretén. Jovanovic jött a Fraditól, azonnal alapember lett. Varga József pedig ismerős környezetbe érkezett, olyan, mintha tavaly is itt játszott volna. Kondás Elemér várható kezdő 11-ét nehéz megtippelni, hisz kedden ismét BL-meccs vár a Lokira a BATE ellen, de nagyon fontos a jó rajt az NBI-ben, az újonc Nyíregyházát mindenképp meg szeretnék verni. Friss hír, hogy a Szpari az utolsó pillanatban leigazolta még a DVTK-tól érkező Kostic-ot, ám ő még a mai nyitómeccsen aligha lép pályára. Szűken, de nyer a Loki a keleti rangadón.

Várható kezdők:

Nyíregyháza: Balogh-Szokol-Fodor(Gengeliczki)-Póti-Jánvári-Lázár-Abdouraman-Pákolicz(Sándor I.)-Rezes-Koller-Bajzát

Debrecen: Novakovic-Lázár-Brkovic-Morozov-Vadnai-Mihelic-Zsidai-Bouadla-Bódi-Seydi-Sidibe

 

*074 Magyarország - Olaszország

Tipp: Magyarország jut tovább @ 1.43

Ma rendezik a férfi vízilabda-eb két elődöntőjét is. Vargáék az olasz együttessel játszanak, nehéz meccsre számíthatunk/számíthatnak. Elmondások alapján jobban örült volna a magyar együttes, ha a horvátokkal kell játszani, de látva az olasz-horvát meccset, meg kell állapítanunk, hogy egyik csapat sem jobb a másiknál.

Az a horvát-olasz meccs egy gyengécske meccs volt, gyenge játékvezetéssel. Fújkált a két spori, talán maguk sem tudják mit. Ehhez jött a két csapat gyenge játéka, így egy nagyon színvonaltalan kis találkozó kerekedett ki abból a párharcból.

Látva azt a negyeddöntőt, a magyar csapatnak ma gólokkal kell nyernie. Tegnap a csajok nem bírták a nyomás, kegyetlenül gyengén játszottak. A srácok viszont nem hibáztak eddig, talán a meccsek eleji gyenge kezdést kéne most mellőzni, és egy percig sem lenne gond. Ha a két spori nem lesz vevő az olasz színészkedésre, akkor nyert ügyünk van. Mindenképp megéri behúzni a magyarok továbbjutását, talán lejt annyira a hazai pálya, hogy a vb döntő után az eb döntőjébe is beverekedje magát a magyar vízilabda-válogatott.

Címkék: sportfogadás, tippmix,