Tippmix tippek

2013-07-15
A héten elég sok jól tippelhető eseményt rendeznek, amit nem hagyhatunk ki! Nézzük a fortunaweb.hu hét eleji tippmix szelóját!

074 Amkar Perm - Tom Tomszk

Tipp: 2.5 gól alatt @ 1.73

Elkezdődött az orosz Premjer Liga, és hétvégén igencsak gólzáporos meccseket rendeztek. Na, a Perm és a Tomsk találkozóján aligha fogunk gólparádét látni! A Permnek tavaly alig volt jobb a lőtt gól/meccs átlaga 1.00-nál, ami elég karcsú!

A Tomszk pedig friss feljutó, hiába voltak ütőképesek az FNL-ben, ez egy másik bajnokság, erősebb csapatokkal!

A Perm és a Tomsk együttesének a legfontosabb feladata idén az élvonalbeli tagság megtartása. A nyitófordulóban pedig mindkét együttes az egy pont is pont alapon lép majd pályára, és semmit sem fognak kockáztatni! Még a 0-0 sem zárható ki! Ráadásul idény eleji formában vannak, olajozott játékról pedig nem nagyon beszéljünk az évnek ebben a szakaszában...

 

078 BATE - Sahtar Karagandy

Tipp: BATE @ 1.23

A BATE jó ismerősünk lehet, hisz magyar együttes testén keresztül jutottak a BL főtáblára az elmúlt idényben. Erejüket jól mutatja, hogy hazai pályán elverték a későbbi győztes Bayern Münchent is! Anno a Lokit is móresre tanították, pedig emlékezhetünk rá, az első meccsen a BATE nem a legerősebb csapatával lépett pályára. Boriszovban 1-1-et játszott a Loki, aztán Nyíregyházán nagyon simán 2-0-ra kiütötték a magyar együttest.

A Karagandy a kazah pontvadászatban csak az 5. helyen áll. Tavaly a gyengébb Slovan Liberec is kiverte őket az első körben, most sem számíthatnak sok jóra. Idén a bajnokságban sem remekelnek, az Astana, és főleg az Aktobe igencsak alhúzott tőlük.

A fehéroroszok ismét eséllyel pályáznak a főtáblára, nem fognak elbukni az első akadálynál! Tavaly a Loki ellen csak ikszeltek otthon, most könnyen előfordulhat, hogy végleg eldöntik a továbbjutás sorsát! Ja, és ne feledjük, ez csak az első kör, a Karagandy gyengébb csapat, mint a tavalyi Loki.

 

122 Dánia - Finnország

Tipp: Dánia @ 1.33

A női EB-n pörögnek a mérkőzések, szünnap nélkül játsszák le a csoportmeccseket. Dánia 0-0-val nyitott a svédek ellen, majd nem várt vereséget szenvedtek az olaszok ellen. 1 ponttal állnak, akárcsak a finnek, akik Olaszország ellen kezdek döntetlennel.

Két-két találkozó alapján Dánia erősebbnek tűnik, hisz amíg a dánok 1-1-et játszottak a svédekkel, addig a finnek 5-0-ra kapta ki a háromkoronásoktól.

Nyílt meccs lesz ez, mert az iksz egyik csapatnak sem jó. A döntetlennel egymást csinálnák ki, két ponttal nem lehet továbblépni!

Dánia hátul sokkal stabilabbnak tűnik az olaszok elleni zakó ellenére is. Ráadásul a finnek a svédektől kapott 5 dugónak köszönhetően -5-ös gólkülönbséggel állnak, tehát nekik nagyon, nagyon dolguk van. Meg kéne szórniuk a dánokat, de Dániát a finnektől erőseb csapatok sem szokták kiütni. Az Algarve Kupán már bizonyították Christensenék, hogy milyen stabilak. Ha elöl egy-két gólt összehoznak, nyerik is a meccset. Márpedig a finneknek lehet gólt lőni, ezt a svédek is megmutatták.

 

127 Svédország-Olaszország

Tipp: Svédország @ 1.31

Az 'A' csoport másik meccsén a házigazda Svédország női válogatottja Olaszország ellen zárja a csoportmeccseket. A svédek és az olaszok is 4-4 ponttal állnak, így vélhetően mindkét együttes tovább is lép a következő körbe.

Igazából lehetne ez a találkozó egy unalmas döntetlen is, mert mindkét együttesnek továbbjutást jelentene. Igen ám, de a svédek hazai pályán nem fognak belemenni egy ilyen bundába.

Az olaszoknak sem nagyon kell izgulni, mert négy ponttal tovább fognak lépni. Arra kell ügyelni, hogy megússzák óriási zakó nélkül. Elsőre nem hangzik túl ésszerűen, de Panicoéknak egy 1-0-ás, vagy akár 2-0-ás vereség is jó eredmény lehet.

Egyébként meg a svéd csapat a finnek már az igazi arcát mutatta, lazán rúgtak egy ötöst Schelinék. A közönség őket fogja bíztatni, és mivel az olaszok joggal bízhatnak benne, hogy legrosszabb esetben is csoportharmadikként továbblépnek!

Sőt abban is biztosak lehetünk, hogy az olaszoknál többen pihenőt kapnak, azért hiába vannak jó erőben, nem biztos, hogy például a 38 éves Panico képes három naponta ilyen tempójú meccseket játszani...

 

196 Győr - Maccabi Tel-Aviv

Tipp: 2.5 gól alatt @ 1.62

Szerdán lép pályára a magyar bajnok Győri ETO a Paulo Sousa vezette Maccabi tel-Aviv ellen a BL selejtezők 2. fordulójában. -már ez a bevezető mondat indok arra, hogy kevés gólt fogunk látni!

Az elmúlt idényben bajnok lett a Győr, de legyünk őszinték, nem a sziporkázó támadó játékuk miatt! Az ETO egy stabil együttes, és kemény védekezésének köszönheti, hogy bajnok lett. Na meg Pintérnek, aki egy percig sem hagyta lankadni a figyelmet a játékosoknál, ami miatt végig kiegyensúlyozott volt a csapat teljesítménye

Ellenfelük az a Maccabi Tel-Aviv lesz, amely együttes irányítását nem is oly rég a Vidit irányító Paulo Sousa vett át. Paulo Sousa sem az őszinte támadó foci híve, sokan nem is értették a Maccabi szurkolói közül, hogy miért pont őt kellett kinevezni a csapat élére.

A szurkolók attól tartanak, hogy a korábban támadó focit játszó szeretett együttesük egy szürke csapattá vedlik. Ettől bizony joggal tarthatnak, mert június végén a Maccabi az Ingolstadt elleni felkészülési meccsen 0-0-ás döntetlent játszott, majd rá pár nappal az FK Krasnodar ellen 1-0-ra kapott ki.

Úgy néz ki, ez már egy igazi Sousa csapat, az a csapat, amely a védekezésre építve akar meccseket nyerni... Az biztos, hogy az ETO sem fog fejjel a falnak menni. Itt az első meccsen az ETO Parkban ne fognak potyogni a gólok. Egy jó kis 1-0 lenne jó eredmény, mert a tippünk is jönne, az ETO pedig lépéselőnybe kerülne, ráadásul a Tel-Aviv idegenbeli gól nélkül zárná az összecsapást, ami a későbbiekben sokat jelentene.

 

Ezek a fortunaweb.hu keddi-szerdai tippjei, mindenkinek sok sikert kívánunk, akik hozzánk hasonlóan látnak fantáziát ezekben a meccsekben!

Címkék: sportfogadás, tippmix,