Tippmix tippek: Válogatás 50. hét 1. fordulójából

2012-12-10
Kezdjük a hetet egy jó Tippmix szelvénnyel!

001 Csehország - Dánia (Dánia @ 1.29)

A mérkőzésről a napi tippajánlóban részletesen írtunk, az EB eddigi legnagyobb meglepetése lenne, ha a csehek borsot tudnának törni a dán lányok orra alá!

 

073 Magyarország - Románia ( Románia @ 2.05)

Tegnap láthattuk a lányainkat a montenegrói hölgyek ellen, egy nagyon fura meccsen végül vereséget szenvedtünk. Mondhatni az elején minden a papírforma szerint alakult, Montenegró iskolázott, elmentek 5-6 góllal, aztán átment a mérkőzés verekedésbe. Két montanegróit egyből piros lappal kellett kiküldeni, nálunk pedig Tomori Zsuzsa nem bírta cérnával, beszólt az egyik sporinak, és egyből villant a piros. Aztán a második félidő elején is úgy tűnt, hogy a montenegrói lányok már kézben tartják a meccset, de a két kiállítás azért érződött rajtuk. Ráadásul a végjátékban Radicevic sem volt a pályán (nem tudni, mi okból). Futottak a lányaink egy 7-0-ás szériát, és feljöttünk döntetlenig, ám a végén Bulatovic bohócot csinált a védelmünk. a Hajrában nem tudott hibázni, és négy gólt dobott az utolsó 10 percben...

Románia iskolajátékot mutatott be Spanyolország ellen, végig vezetve nyertek, és a pár gólos különbség nem is feltétlenül adja vissza, mekkora fölényben játszottak a románok. Hat játékosuk dobott gólt, de ők hatan azért kitettek magukért. Külön öröm lehet a románok számára, hogy Neagu visszatérése óta talán legjobb meccsét játszotta, 7 gólt dobott 58%-os hatékonysággal, és abból egy sem volt 7 m-es! Bradeanu, Stanca, Nechita, Curea, és Meirosu lőtt még gólokat, A románok alig cseréltek a mérkőzésen, de az is igaz, hogy a vége felé már erősen tartalékoltak, nem is csoda, hogy a kilenc gólos hátrányból a spanyolok jópárat ledolgoztak...

Nálunk a hírek szerint holnap sem léphet pályára Görbicz Anita, az a fránya vírus rendesen ledöntötte őt a lábáról. De ha pályára is lép, akkor sem fogja hozni azt, amit tud, és amit szeretne. Azért látni kell, ennek a magyar együttesnek van szíve, de nincs szélső játéka. Bódi még talán csak-csak, de őt meg nem kezdeti KEB. Vérten Orsi felett eljárt az idő, sajnos KEB ezt sem hajlandó tudomásul venni. Nincs beállónk ezen a szinten, mert ok, hogy szegény Piroska küzd becsülettel, de ha megnézünk egy Löke-t, vagy akárcsak egy Stancát a románoknál... Sőt a románoknak két klasszis beállósuk van, szoktak ők két beállóval is játszani figurákat. Aztán ha Neagu tényleg ráérez a játékra, és Bradeanu keze is sülni fog, akkor nekünk rengeteg problémánk lesz Romániával.

 

108 Osasuna-Valencia (2.5 gólnál kevesebb @ 1.70)

Az Osasuna és a Valencia meccsével kapcsolatban nincs nehéz dolgunk, hisz hétvégén a bajnokságban is összecsaptak. A denevéresek haza sem utaztak Pamplonából, kedden ismét egymásnak feszül a két együttes. Az Osasuna kevés dologban jó, de védekezni azt tudnak. Nagyon kevés gólt kapnak, csak az a baj, keveset is rúgnak. A Valencia sincs top formában, egyedül Soldado képes bevenni az ellenfelek kapuját. Igen ám, de könnyen lehet, hogy Soldado nem kezd, így pedig a Valencia is bajban lesz, ha gólt akar lőni. Ugye kupameccs, lesz itt még visszavágó is, szóval nem túl valószínű, hogy egyik, vagy másik csapat sokat kockáztatna. Egy langyos X, sőt a 0-0 sem kizárható!

 

174 Juventus-Cagliari ( Juventus @ 1.32)

A Juve kispadjára visszatért Conte, hétvégén egy nehéz meccsen idegenben nyertek Palermoban, és megerősítették vezető helyüket. Most kupameccsen a Cagliarit fogadják, a cél egyértelműen a győzelem, nem is lehet más. Valószínűleg mindkét csapatban szerepet kap több olyan játékos is, akik bajnokikon nem mindig, de a Juve kerete ezt bőven elbírja. Hogy a Cagliari idegenben mit akar kezdeni a Juventussal arról csak sejtésünk lehet. Beállni védekezni, és imádkozni, hogy Vucinic és Matri ne ezen a meccsen lendüljön formába. Amúgy a Juve erősségét jelzi, hogy Juventus szintű csatár nélkül is nyerte BL csoportját, és magabiztosan vezeti a Serie A-t. Hogy 4-0 a vége, vagy 2-1, az jó kérdés, de a győzelem ténye nem, még akkor sem, ha kupameccsről van szó! Büszkébb csapat attól a Juve, hogy egy ilyen találkozót ne hozzon le győzelemmel.

 

211 Atletic Bilbao - Eibar (Bilbao @ 1.33)

Kevesen tudják, hogy a Barca mellett a Bilbao nyerte el legtöbbször a Copa del Rey-t. Bizony, az öntudatos baszk csapat nagyon is komolyan veszi a honi kupasorozatot A 4. körben az Eibarral meccselnek, mindenképp győzelmi esélyekkel lépnek pályára harmadosztályú (!) ellenfelükkel szemben. A Bilbao nem futja legjobb szezonját, a tavalyi csodás idény után távozott Martinez, és ami még nagyobb baj, hogy Llorente is kegyvesztett lett. Őt a Juve csábítgatja, de eddig nincs megegyezés. Pedig ha a Bilbao pénzt akar látni, télen kell eladni, nyáron ingyen mehet, ahová akar...

Minden nehézség ellenére a Bilbao ezen a meccsen többgólos favorit, akik pályára lépnek, azok mindent meg fognak tenni a siker érdekében. Jó meccs, sok gól, és persze hazai győzelem várható! Ráadásul még az sem zárható ki, hogy Llorente kezdő lesz, kupameccseken és EL találkozókon általában szóhoz jut a baszk támadó. Ráadásul könnyen lehet, hogy utolsó meccsei egyikét játssza a baszk együttesben.

 

Ezeket a tippeket ajánljuk a hét első felére, sok sikert kívánunk mindenkinek! Nyerjünk sokat!

Címkék: sportfogadás, tippmix,