Sportfogadás tippek: Tour de France- 3. szakasz

2015-07-06
Az már most látszik, hogy az idei Tour sem lesz meglepetésektől mentes. Alig vagyunk túl egy rövidke időfutamon és egy sík szakaszon, a nagyok között máris óriási időkülönbségeket fedezünk fel. Ma a tavaszi egynaposokra hajazó szakasz vár a mezőnyre, borítékolni lehet, hogy itt is adnak majd egymásnak a nagyok!

Tour de France - 3. szakasz

Tipp: Valverde előrébb végez, mint Rodriguez

Odds: 1.40

Iroda: TippmixPro

 

A Fléche Wallone tavaszi egynapos verseny dobogója az elmúlt két évből:

2014: Valverde, Dan Martin, Kwiatkowski
2015: Valverde, Alaphillippe, Albasini

Slaghter, Dani Moreno és Albasini azok a versenyzők Valverdén kívül, akik az utolsó két Fléche Wallone nevű tavaszi egynapos versenyen is a top10-ben voltak. Azért fontos ezt kiemelni, mert a befutó most is a Mur de Huy-on lesz, ami egy rövidke emelkedő, 'csak' 1.3 km hosszú, de átlagban 9.6%-os az emelkedése, de van 19%-os része is. (Egyes leírások 23%-ot emlegetnek, a wikipédián 26%-ot is írnak, mint maximum). Egy fárasztó szakasz végén sokaknak nem fog jól esni, de vannak versenyzők, akik erre specializálódtak.

Valverde a legnagyobb esélyes, tavasszal remekül ment, és ugye kétszer is nyerte a Fléche Wallone-t. Győzelme azonban alig fizet 2.00 odds felett, egy ilyen mezőnyben, ahol 10-12 versenyző nyerhet reálisan, nem túl nagy biznisz kerékpár esetén egy 2.00-nál alig magasabb oddsra fogadni.

Arra viszont lehet tenni, hogy Joaquim 'Purito' Rodriguezt megelőzi 1.40-ért. Ugye ebben az esetben csak honfitársát kell megelőzni, erre pedig jó esély van. Valverde jobb formában van, és ezen az etapon minden bizonnyal szabad kezet kap a Movistarban. Múlt héten a spanyol országúti bajnokságot is megnyerte Valverde, szóval a jó formáját átmentette tavaszról, ahol az említett Fléche Wallone mellett a Liege-Baston-Liege-t is megnyerte.

Rodriguez is ott lesz a legjobbak között, de Valverde idén több hasonló szakaszon, vagy egynaposon bizonyított. Nem véletlen, hogy óriási esélyese a mai etapnak. Hogy megnyeri-e, vagy valaki megvicceli, azt nehéz kiszámítani, de arra jó esélyt látunk, hogy honfitársa, Rodriguez előtt ér célba. Korábban Purito is nyert a Mur de Huy-on, de a közelmúlt Valverdéről szól, és könnyen előfordulhat, hogy a mai nap is!

Címkék: sportfogadás, tippmix,