Tippmix tippek

2013-01-16
A szerda most különösen sok esemény tartalmaz! A mi szelvényünkre kézilabda, kosárlabda és foci tippek kerültek. Nézzük a fortunaweb.hu szerdai tippmix szelóját!

161 Polkowicze - Ekaterinburg

Tipp: Ekaterinburg @ 1.15

Női Euroliga! A Polkowicze a 'C' csoportban a 3. helyen áll 4/5-ös mutatóval, míg az orosz Ekaterinburg az első, és 8/0-ás győzelem/vereség mutatója is sokat sejtető. A Ekaterinburg minden kétséget kizáróan a női Euroliga messze legjobb kerettel rendelkező együttese. A Team USA-ből például a két legjobb is itt játszik, Parker és Taurasi, de itt van Nolan, sőt az általunk jól ismert Hollingswotrh, és európai klasszisok, mint Stepanova, Gruda, Silvia Dominguez vagy Arteshina, hogy egy orosz tehetséget is említsünk. A Ekaterinburg akár két csapatot is indíthatna, mindkettő Final Four esélyes lenne. A Polkowicze picikét gyengült az elmúlt idényhez képest (bár a mérlegük nem erről árulkodik)

Az UMMC otthon 'csak' kilenc ponttal verte a lengyel riválisát, könnyen lehet, hogy most több lesz közte! Ha az orosz sztárcsapat idáig nem kapott ki, aligha szeretnék, ha becsúszna egy zakó. Azt kell mondjuk, gyenge játékkal is ők ennek a meccsnek az esélyesei, de ritkán szoktak gyengén játszani...

163 Sopron - Fenerbahce

Tipp: Fenerbahce @ 1.15

Szintén női Euroliga! A Sopron mérlege 2 győzelem/ 7 vereség, míg a Feneré 6/2. Ebből is látszik, hogy melyik csapat a jobb, ha az oddsok alapján nem derült volna ki :D

A Sopron legutóbb az olasz Schio ellen kapott ki idegenben 89-71 arányban, és az az igazság, hogy ma is kinéz egy hasonló kaliberű zakó. Ugyan Törökországban 'csak' 77-71-re kapott ki a magyar együttes, de a Fener azóta csak erősöfött, és érett a játékuk is! Nevlin, Cakir, Horasan és Vardarli játszik itt a törökök közül, valamint olyan légiósok, mint Bibrzycka, Veremeyenka, vagy a két amerikai, Pondexter és a Sopronban is pattogtató McCoughtry.

Hogy a Fener mennyivel tart előrébb a Sopronnál, azt talán jól jelzi a törökök két utolsó Euroliga meccsének eredménye. A Targoviste ellen 29, míg a Nadzehda ellen 26 ponttal voltak jobbak. Nem túl jó előjelek...

173 Brazília - Tunézia

Tipp:: Tunézia @ 1.26

Zajlik a férfi kézi VB Spanyolországban, ma is rendeznek meccset bőven, lehet válogatni! A Brazília-Tunézia meccs az afrikaiaknak áll! Sokkal komplettebb csapat, egyértelműen a legerősebb afrikai társaság a VB-n. Brazília eddig Németország és Franciaország ellen nem rúgott labdába (ha élhetünk ezzel a képzavarral) míg meglepetésre 24-20-ra elverte Argentínát. Tunézia viszont 55 percig egálra állt a mindent nyerő Franciaország ellen, megverte a németeket, és Montenegrót is! Nekik a továbbjutás megvan, de szeretnének továbbmenni a 2. helyen a franciák mögött. Mindkét együttes egyformán lehet fáradt, így ez nem faktor. Az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik, és ez Tunézia lesz!

174 Németország - Montenegró

Tipp: Németország @ 1.21

Kötelező győzelem a németeknek! Montenegró eddig nem mutatott semmit, három zakó áll a nevük mellett. Mondogatták a torna előtt, hogy meglepetés már az is, hogy ők itt vannak a VB-n, és nem hiába. Hogy a Franciák elverték őket, az egy dolog, de Argentína és Németország viszonylag simán, végig vezetve múlta fölül őket.

Nem kérdés a német siker, minimum két-három góllal jobbak, de lehet lesz ott közte 5-7 gól is, Montenegrói legjobbjai sokkal fáradtabbak lehetnek!

203 Barcelona - Malaga

Tipp: 2.5-nél több gól @ 1.35

Láthattuk hétvégén a két csapatot egymás ellen bajnokin. 3-1-re nyert a Barca Malagán, ahogy megszokhattuk tőlük, könnyedén fociztak, és úgy rúgtak hármat, hogy nem is nagyon forszírozták a góllövést. Most hazai közönség előtt játszanak, itt az első meccsen a kupában illene eldönteni a továbbjutást. A Barca együttesében három-négy gól simán benne van. Tartalékolás sem nagyon lesz, hisz hétvégén a Sociedadhoz látogatnak, akik nem verhetetlenek. Ráadásul Messi ma mutatja be a közönségnek a 4. Aranylabdáját, amelyet illene egy gálaelőadással megünnepelni. Gyakorlatilag egy-két kivételtől eltekintve Villanova nem fog változtatni a kezdőn, úgyhogy egy újabb fölényes Barca győzelem várható, és ha a Malaga nem szól hozzá a párbeszédhez, ennek a tippnek akkor is jönnie kell!

221 Man. United - West Ham

Tipp: 2.5-nél több gól @ 1.45

Az FA Kupában újrajátszás következik, január ötödikén 2-2-es döntetlent zsíroztak le a felek. Ugyan senki sem mondja, de mindenki sejti, hogy annak a reminek anyagi okai vannak. Azért ha tele nem is lesz az Old Trafford, pár 10 ezer ember csak kíváncsi lesz a mérkőzésre...

A Man. United bombaformában van, legutóbb még a CFR ellen kaptak ki egy BL meccsen, de az bőven belefért nekik. Most a WHU ellen mehetnek tovább az FA Cup-ban, és tovább is fognak. Állnak a BL-ben, és vezetik a Premiershipet is, szóval eddig igencsak komoly idényt futnak Ferguson tanítványai. Valószínűleg ismét szerepet kap majd egy-két peremember, de ez nem feltétlenül baj! Hazai közönség előtt ezek a srácok pörögni fognak, hisz bizonyítani akarnak. A WHU pedig most már nyomás nélkül futballozhat, nem ők az esélyesek, és a United védelme nem sebezhetetlen. Egy jó 3-1 simán benne van ebben a meccsben!

 

Ezek tehát a szerdai tippjeink, reméljük hogy egyikben sem kell csalódnunk! Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

 

Címkék: sportfogadás, tippmix,