Tippmix tippek

2013-03-26
Ismét itt az ideje, hogy összeállítsunk egy Tippmixes kombit! Meccs van bőven, csak győzzünk választani! Remélhetőleg most sem fogunk mellé!

096 Dél-Korea - Qatar

Tipp: Dél-Korea @ 1.23

Dél-Korea VB selejtezőn fogadja Qatart. Fordított felállásban már játszottak, akkor Dél-Korea idegenben tudott nyerni 4-1-re. Most hazai pályán kellene hasonló eredményt elérni, és egyből a csoport élére ugorhatnának. Fontos meccs, mert Irán is Qatar is nagyon tapad az üzbégekre és a dél-koreaiakra, de még Libanon sem szállt ki teljesen a versengésből!

Dél-Koreának remek csapata van, igaz február elején a Craven Cottege-en belenéztek egy 4-0-ás zakóba a horvátok ellen. Viszont barátságos meccsből nem lehet kiindulni, és különben is, most hazai pályán fognak futballozni! Remek kis csapat ez, Ki a Swanseaből, Lee C-Y a Boltonból, Koo és Ji az Augsburgból, vagy Heung-Min Son a Hamburgból. Lehet, hogy nem Európa elit csapatai, de ezek a srácok klubjainak alapemberei, gyakorlatilag kihagyhatatlanok. Son például talán fontosabb  a HSV-nál, mint van der Waart, ami azért nagy szó! Ráadásul ő például kétlábas focista, jobbal és ballal egyformán hatékony!

Qatarnál nincsenek ilyen légiósok, és ha otthon kaptak egy négyest Dél-Koreától, akkor idegenben miért ne kapnának... De ha 4-0 nem is lesz, egy 2-0-nál aligha lesz szorosabb.

 

104 Észtország - Andorra

Tipp: Észtország nyer @ 1.11

Nem ez lesz minden idők legnagyobb érdeklődéssel várt meccse, de:

Andorra eddig 5 meccsen 0-15-ös gólkülönbséggel rendelkezik. Igaz, hogy az észtek sem teljesítették túl az elvártakat, hisz mindössze egy találatig jutotta. Azért így is ég és föld a különbség a két csapat közt. Az észteknél vannak légiósok, akik a Championshipben, a Bundesligában játszanak, szóval tudnak ezt-azt. Azt se feledjük, hogy nem is olyan rég EB pótselejtezőt játszottak! Az észtek például Törökországban is simán lőhettek volna 2-3 gólt az első 30 percben, csak nem volt szerencséjük. Ez az a meccs, ami számukra nyerhető, és nem is szalasztják el az esélyt. Kink és társai biztosan megverik Andorrát, bátrabbak hendikeppel is rakhatják! (Hiába esélytelenek a továbbjutásra, kell nekik a siker, mert a következő sorsolásnál számít, hogy itt hanyadik helyen végeznek)

 

112 Törökország-Magyarország

Tipp: Törökország szerez gólt @ 1.17

Szögezzük le gyorsan, hogy a Török válogatott semmivel sem jobb, mint a magyar! Viszont valamiért az utóbbi évtizedekben belénk kódolták a sikertelenséget. Ott volt például a románok elleni meccs, amit a játék képe alapján minimum 2 góllal kellett volna nyerni, erre 2-2 lett a vége. Sajnos védelmünk még mindig nincs, nemzetközi szinten képtelenek védőink hiba nélkül lehozni egy meccset. Pláne nem Isztambulban, őrjöngő török fanatikusok előtt, ahol a spori is nyomás alatt van, és könnyebben kiszór tőlünk valakit, vagy befúj majd egy véleményes tizit...

A törökök számára is kulcsmeccs, ha ma nem nyernek, akkor gyakorlatilag búcsút mondhatnak Brazíliának. A török sajtó egyébként nem volt elégedett az andorrai 2-0-ás sikerrel, de ott csak a minimumot hozták a törökök.

Ma azért jobban fognak pörögni. elöl ott van a BL gólkirályi címre pályázó Yilmaz, az Atletico irányítója, Arda Turan, Umut Bulut, aki nem kicsit érzi a kaput ( :D ), de Sararer és Sahin sem ismeretlen egyikünknek sem! A nagyon gyengén, teszetoszán focizó románok gyakorlatilag helyzetek nélkül lőttek két gólt, akkor majd pont Isztambulban fogjuk megúszni... Lehet szurkolni, meg hasonlók, de kész csoda lenne, ha kapott gól nélkül hoznánk le a találkozót!

 

115 Ukrajna-Moldova

Tipp: Ukrajna @ 1.12

Ukrajna jelenleg csoportjában a 3. helyen áll. Montenegró vezet, míg Anglia a második. Ez a kettős szemre nagyon elhúzott a lengyel-ukrán kettőstől, de:

Montenegró ma az angolokkal játszik, és ott valaki biztosan pontot veszít! Ukrajna egy meccsel kevesebbet játszott, mint Anglia és Montenegró, szóval még nem túl vészes a helyzetük! Az ukránok Moldáviával pontokat veszítettek, hisz csak 0-0-ás döntetlent értek el. Ma Odessában mindenképp kötelező a javítás, és ezzel aligha lesz gond. Hazai pályán ezt az ukránok magabiztosan behúzzák, valószínűleg nem is egy góllal. 22-én a sokkal erősebb Lengyelországot verték idegenben 3-1-re, szóval Yarmolenkoéknak itt papíron sokkal könnyebb dolguk lesz. Lengyelországban 45 perc alatt gurítottak hármat, szóval a formával aligha van gond.

Kötelező meccs az ukránok számára, ha itt nem nyernek, ők gyakorlatilag kiszálltak a versengésből! Mindenképp behúzzák a meccset, Moldova nem fogja bírni az ukrán nyomást. Picike odds, ellenben a nap egyik tutija!

 

125 Németország-Kazahsztán

Tipp: Németország @ 1.02

:D Kazahsztánban a németek gyakorlatilag úgy rúgtak hármat, hogy 20-30%-on pörögtek. Gyakorlatilag edzettek egy jót. Az oda-vissza út fárasztóbb volt, mint maga a meccs. Otthon aligha kérdés a német győzelem. Itt az a kérdés, mennyire tudják a németek komolyan venni ezt a 90 percet. Ha nagyon, akkor egy 7-8 gólos különbség sem elképzelhetetlen. Ha csak szórakoznak, akkor is nyernek 2-3 góllal. Ha már kínálja a tippmix, nyugodtak húzzuk be, mert ennél nagyobb ajándékot ritkán kapunk!

 

143 Franciaország - Spanyolország

Tipp: 2.5 gólnál több esik a meccsen @ 1.94

Ez az a meccs, amely mindenkit érdekel valamilyen szinten. Múlthéten a spanyolok nagyjából 85%-os labdabirtoklás mellett játszottak 1-1-es döntetlent a finnekkel. Az északiak gyakorlatilag a félpályát nem lépték át, ám egy kontrával elmentek, amit Pukki góllal fejezett be, és a hispánoknak már nem maradt ideje váltani.

Ez a döntetlen sokba kerülhet a spanyoloknak, hisz így a franciáknak elég lehet a döntetlen a csoportelsőséghez! Riberyék Spanyolországban 1-1-et játszottak, ami szintén fájhat a spanyoloknak, hisz ott is a hajrában kaptak gólt. (Nemcsak magyar betegség a hajrában kapott gól!? :D)

Egyszóval aki itt ma nyer, az 99%-ban csoportelső. Lesz ugyan még meccsük mind a hispánoknak, mind a galloknak, de itt Grúzia, Fehéroroszország és Finnország  a hajrában már nem állítja meg a két óriást! A franciák valószínűleg aláírnák a döntetlent, ám a spanyolok győzelmi kényszer alatt játszanak!

A Barcát és a spanyol válogatottat gyakran hasonlítgatják -okkal, vagy ok nélkül-. A Barcát láthattuk kényszer alatt focizni a Milan ellen, sikerrel vették az akadályt. Most a válogatott együttesen a sor!

Talán nem is baj, ha van nyomás a vendégeken, mert láthattuk, hogy a Barcához hasonló módon képesek tologatni a bogyót kapura lövés nélkül...

Változás lesz a spanyoloknál, hisz Jordi Alba sérült, őt Monreal helyettesítheti, és David Silva sem játszik ma este. Lesz viszont a hírek szerint Xavi, aki Gijonban nem kezdett a finnek ellen.

Íme: a spanyolok előzetes kezdője:

Valdes-Arbeloa-Pique-Ramos-Monreal-Xavi-Busquets-Alonso-Pedro-Fabregas-Iniesta

Gyakorlatilag ez maga a Barca, csak a védelem két szélén játszik egy Malaga és egy Real játékos, valamint a középpályára kerül még be Xabi Alonso. Az biztos, hogy az összeszokottsággal nem lesz gond :D

A galloknál várhatóan a következő tizenegy fut ki a gyepre:

Lloris-Jallet-Varane-Sakho-Evra-Pogba-Matuidi-Cabaye-Valbuena-Giroud-Ribery

Ami így elsőre érezhető, hogy a franciák elöl és hátul megvannak, ám a középpálya rutintalannak tűnik. Azért a Xavi-Busquets-Alonso hármas nem kicsit jobb a Pogba-Matuidi-Cabaye triónál. Márpedig a meccseken középpályám dőlnek el a dolgok általában. Nagyon masszívnak tűnik így a spanyol csapat, ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy a Barcához hasonlóan már a franciák térfelén le fognak támadni!

Ugyanakkor ha a Le Bleusnek sikerül átjátszani Alonsoékat, Ribery, Girouud és Valbuena simán képes gondot okozni a spanyol védelemnek.

Nagy meccs lesz ez, és mivel a spanyolok most már nem kényelmeskedhetnek, így közel 2.00-es oddson érdemes arra fogadni, hogy minimum három gólt látunk!

Ezek a mai tippjeink, mindenkinek sok sikert kívánunk hozzá!

Címkék: sportfogadás, tippmix,