Tippmix tippek

2013-06-25
Tippmixeljünk egy kicsit, hisz van miből válogatni! Wimbledon, U20-as VB és Könföderációs Kupa meccsekkel próbálunk meg nyerni!

101. S. Lisicki - F. Schiavone

Tipp: Lisicki @ 1.41

Ma 18:15-ig fogadható esemény. WTA Wimbledon.

Lisicki a 24. a világranglistán, hosszabb kihyagyása ellenére is jobb, mint olasz ellenfele. Birminghamben hangolt erre a GS tornára, akárcsak Schiavone, és ugyanúgy a legjobb nyolc között estek ki mindketten.

A mi tippünk, hogy ma Schiavone marad alaul, Lisicki Wimbledomban azért nem szokott viccelni! Tavaly elverte Marticot, Jovanovskit, Stephenst és Sharapovát! Bizony-bizony, Maria Sharapova is kiapott a német lánytól, ez pedig jelent ezt-azt! előtte egy évvel, 2011-ben viszont Sharapova nyert Sabine ellen, de az már az elődöntőben volt. Ott Sabine Sevastovát, Li-t, Cetkovskát, és Bartolit is elverte, szóval tényleg kedveli ezt a borítást, és ami fő, tud is rajta játszani. Schiavone inkább salakos, füvön Lisicki játéka jobban érvényesül, és tegnap egy Nadal-Darcis meccs is bizonyította, hogy aki salakon király, az nem biztos, hogy füvön is az...

 

142. Törökország (U20) - Kolumbia (U20)

Tipp: Több, mint 2.5 gól születik a meccsen @ 1.68

Törökország, mint házigazda vesz részt a tornán, így amikor ők lépnek pályára, igazi futballhangulat van a meccsen. Sajnos a többi találkozó néha zártkapusnak tűnik, a 40-50 ezres stadionokban elvész az a pár ember, akik kíváncsaik a mérkőzésekre.

Törökország viszonylag könnyedén legyüzte a nyitómeccsén El Salvadort, de hazai pályán ez kötelező volt Ma Kolumbia ellen már nehezebb dolguk lesz, mert a dél-amerikai csapat joggal érezheti úgy, hogy Ausztrália ellen két pontot bennehagyott a meccsben.

Sokat számít majd, hogy több ezer néző előtt játszanak a csapatok, ez doppingolni fogja őket. Kolumbia számára a minimumot ma a pontszerzés jelenti, mert ha a törökök ellen nulláznak, El Salvador legyőzése ellenére is kieshetnek. Talán a sorsolásnál mindenki úgy számolt, hogy e két csapat lép tovább a csoportból, de Kolumbia döntetlenje Ausztrália ellen kicsit átírta az esélyeket.

Jó kis pörgős meccs lesz ez, mindkét csapattól számíthatunk gólokra! Eseménydús találkozóra számítunk tehát, és itt nemcsak a gólokat, gólhelyezeteket értjük, hanem a sárga és piros lapokat is. Két igazán temperamentumos együttes, aligha engednek majd unatkozni minket!

 

179. Új-Zéland (U20) - Uruguay (U20)

Tipp: Uruguay @ 1.18

Nem egy nagy odds, ellenben tutinak tűnik az első kör után. Új-Zéland nagyon simán kikapott az üzbégektől 3-0-ra. 21-5 volt a lövések száma, de ennél is fontosabb, hogy amíg az üzbégek 21-ből 14-szer kaput is találtak, addig az új-zélandiak mindössze kétszer találták el a kaput. Ez nagyon gyenge teljesítmény, és előrevetíti a jövőt!

Uruguay kikapott ugyan a horvátoktól a nyitómecsen, de látszott a csapaton, hogy sokat tudnak erről a játékról! Sőt mezőnyben jobbak is voltak, mint déli szomszédaink, de a gól csak nem akart nekik összejönni! Ám az mindenképp látszott, hogy az a játék Új-Zéland ellen egy 3-4 gólos győzelemre is jó lehet. Laxalt gyorsaságával például semmi sem fog tudni kezdeni Új-Zéland, de Rolan is megoldhatatlan feladatot jelent majd a fiatal új-zélandi labdarúgóknak.

Teljesen más szintet képvisel a két csapat, bátrabbak nyugodtan rakhatják az uruguayi győzelmet egy gólos hendivel is! A realitás olyan 3-0, 4-0 körül van, és Laxalték most nem fognak viccelni, hisz győzelmi kényszerbeen játszanak!

 

215. Brazília - Uruguay

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt @ 1.82

A Konföderációs Kupán Brazília és Uruguay egymás ellen játszik az elődöntőben. A két ország válogatottja sok nagy meccset játszott egymással, főleg a régmúltban. A rivalizálás adott, és a jó meccs is. Neymar és Suarez vezérletével jó kis adok-kapokra lehet számítani.

Neymar eddig a torna legjobbja véleményünk szerint, minden meccsén gólt szerzett, és a mexikóiak elleni meccsen Jo-nak gólpasszt is adott. Oscarral Hulkkal és Freddel olyan négyest alkotnak, akiket nehéz tartani 90 percen keresztül. Eddig nem is sikert egyik csapatnak sem, még a mexikóiak úszták meg a legjobban, bár kettőt ők is benyeltek.

Uruguay eddig csak a papírformát hozta. Kikaptak Iniestáék ellen, majd a számukra legfontossabb összecsapáson elverték Nigériát. Tahiti ellen a 'B' csapat kezdett, de a győzelem egy másodpercig sem volt kérdés. A végére azért Suarez is beállt,hogy mozogjon egy kicsit, és két gólt azért bevert Tahitinek, ami azt jelenti, hogy még bőven lehet gólkirály, ahogy Neymar is.

Az olaszok bebizonyították, hogy ha egy csapat őszintén felvállja a támadó játékot, akkor mattolni tudja a brazilokat. A Selecaonál pedig kérdéses DAvid Luiz játéka, bár Dante sem gyenge 'pótlék'

A brazil gól szinte evidenciának tűnik az eddig meccsek alapján, de Suarezék sem akarnak szégyenben maradni. Lehet, hogy nem jutnak tovább, de az nagyon valószínű, hogy a Cavani-Suarez-Forlan trió minimum egy gólba belebotlik Brazília ellen!

 

246. Spanyolország - Olaszország

Tipp: Spanyolország @ 1.35

A Konföderációs Kupa másik találkozóján Spanylország játszik az olaszokkal, és könnyen lehet, hogy szó szerint. Játszik, mint macska az egérrel, ahogy az EB-n is. Emlékezhetünk a tavalyi EB döntőjére, az addig remekül játszó olaszoknak nem sok közük volt a találkozóhoz. Silva viszonylag korai gólja magabiztossá tette a hispánokat, és vezetésről ez a spanyol csapat nem nagyon szokott kikapni.

A Barcára épülő együttes most is favorit, sőt sokkal nagyobb favorit, mint az EB döntője előtt. Ott nem lehetett arra számítani, hogy az olaszok egy négyesbe néznek bele, míg itt vannak jelek, amik nem az olasz sikert vetítik előre. Spanyolország eleve megnyerte mindhárom meccsét, és nyugodtan mondhatjuk, hogy félgőzzel játszottak.

Olaszország amolyan lesz ami lesz alapon futballozott, és tényleg nézhető meccseket produkáltak, amiért elismerés illeti őket, de a spanylok ellen több kéne! És kéne Balotelli, aki a brazilok ellen olyan sérülést szenvedett, hogy nem tud pályára lépni az elődöntőben. Nem kapott orvosi engedélyt, így Prandelliék nem kockáztattak, Balotelli pedig már haza is utazott... Abate sem léphet pályára, őt a madárcsontú Neymar intézte el, amikor a vékonydongájú brazil kicsit keményebben lépett oda :D Abate rosszul fogott talajt, és 1-2 hónap kényzserpihenőt jósolnak neki. Montolivo is fejsérülést szenvedett, mondjuk ha valaki, akkor ő nem játszott nagyott ezidáig.

Spanyolország tehát tényleg 30-40%-on pörögve is játszva nyerte a meccseket, addig az olaszok elődöntője vezéráldozatokkal járt. Balotellit lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az tény, hogy a válogatott leggólérzékenyebb támadója. Nélküle nehéz lesz a gólszerzés is. Félő, hogy a spanyol armada megint eltiporja az olaszokat.

 

Ezek a mi tippjeink, mindenkinek sok sikert kívánunk!

Címkék: sportfogadás, tippmix,