Tippmix tippek

2013-05-30
A hétvégén nem maradhatunk Tippmix szeló nélkül! Zajlik az RG, utolsó forduló a spanyoloknál, és jön a német kupa fináléja, ahol a Bayern a VfB Stuttgartot páholhatja el! Nézzük

060 A. Radwanska - D. Pfizenmaier

Tipp: Radwanska @ 1.06

WTA-Roland Garros. A jobbik Radwanska, Agnieszka 2008 májusa óta masszívan a top15-ben található a ranglistán, de 2011 októbere óta mindig top10-es. Most a 4. legjobb a világon, és az első körben ez bizonyította is. Peert 6-1, 6-1-el verte, edzésnek is gyenge volt az a meccs. A 2. körben Burdette már helyenként játékra kényszerítette, de 6-3; 6-2-nél ő sem tudott többet. Most Dina Pfizenmaier jön, aki a kvalifikációs körből jutott főtáblára, és itt is nyert már két meccset. A 2. körben pont Urszula Radwanskát, Agnieszka tesóját verte, jöhet tehát a bosszú :D

Nem kérdés, hogy a fiatal német lánynak itt ér véget a Garros. Mindössze a 127. a WTA világranglistáján, már az óriási eredmény tőle, hogy két kört abszolvált ezen a GS tornán...Sima két szettes A. Rad győzelem várható

 

061 Seppi - Almagro

Tipp: Almagro @ 1.25

ATP, RG. Almagroról tudjuk, hogy a salakos szezonban van igazán elemében. Madridban és Rómában nem volt az igazi, de nagyon úgy tűnik, ő a Garrosra időzítette jó formáját. Heider-Maurer ellen 3-1-el jutott tovább, majd Roger-Vasselin ellen már 3-0-al

Seppi viszont rendesen megizzadt mindkét meccsén. Leonardo Mayern ellen és Kavcic ellen is öt szettes meccset játszott, és mindkét meccsen volt 2-2 tie-break is. Rendesen el lehet tehát fáradva Seppi, és azért ezeken a győzelmeken látszik, hogy ha kicsit keményebb ellenfelet kap, mondjuk egy Goffint, simán kizúg az első körben.

Almagro igazi salakos, ellene már nem lesz mákja Seppinek.Talán egy szettet lop a spanyoltól, de sima Almagro 3-0-án sem kéne meglepődni!

 

063 Tsonga - Chardy

Tipp: Tsonga @ 1.15

Tsongát sokan a torna egyik titkos favoritjának tekintik. Bedene és Nieminen ellen viszonylag zökkenőmentesen lépett túl, most pedig honfitársa, Chardy állhatná útját. Persze ha tudná... Chardy biztosan nagy erőbedobásra készteti majd Tsongát, és talán még egy szettet is ellop tőle, de hogy nyerjen, ahhoz nincs annyira erős fejben. Tsongában van még tartalék, ezt látni rajta, ő még tud egy-két fokozattal feljebb kapcsolni, de jól tudja, hogy hosszú még a torna, jobb az erőt beosztani. Chardy ellen azért már nem lehet alibizni, de ha 3-0-ra nem is, 3-1-el, vagy legrosszabb esetben 3-2-vel lehozza a meccset!

 

157 Real Madrid - Osasuna

Tipp: Real Madrid @ 1.23

Utolsó forduló a La Ligában, lehet még egy jót gálázni, aztán pici pihenő után jöhet a felkészülés, csapatépítés. A Real Madridnak szerencséje van, hogy az utolsó körben egy olyan csapatot látnak vendégül, akik pont egy körrel ez előtt ünnepelték a bennmaradást, így ez a meccs számukra tét nélküli. Az sem érdekli a navarrai csapatot, ha 7-0-ra kapnak ki. A Real ennek az amúgy semmilyen szezonnak a végére tehet pontot egy gálával. A közönség megérdemelné, és tényleg annyival jobb a Madrid, hogy ha Mou megint tartalékos csapatot küld pályára, akkor is gólokkal jobb a Real. Bár nagyon valószínű, hogy most CR is a pályán lesz, nem úgy, mint a Sociedad ellen.

 

158 Barcelona - Malaga

Tipp: Barcelona @ 1.23

A Barca a 100 pontos idényre hajt, és ez nem duma. Korábbi években megszokhattuk a katalánoknál, hogy az utolsó 1-2 fordulóban a 'B' csapatból többen lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Na, erről idén szó nincs. Itt, ezen a meccsen is legjobbak játszanak, már persze akik hadra foghatók. Messi és Puyol távol marad a mecstől, de Xavi, Iniesta, Cesc és a többiek ott lesznek a pályán. Egyébként a Barca hét közben megnyerte a Katalán Kupát az Espanyol ellen, Pique, Cesc, és Xavi is játszott többek közt, szóval egy újabb trófeával bővült a vitrin, bár ezt nem nagyon jegyzik sehol :D

A Camp Nou közönsége gálára számít, és a Malaga ellen lehet is gálázni. A Malaga nem durva csapat, a Barcához hasonlóan játsszák a futballt, így nem kell rugdosódásra számtani. Ezt a meccset lapok nélkül le lehet majd vezetni. Futball ünnep lesz ez, és ha mostanában nem is szórakoztatott minket a Barca szemkápráztató focival, arra mindig figyeltek, hogy a győzelem meglegyen.

Közben friss hír, hogy a Malaga jelenlegi tréne utolsó meccsét ül le a Malaga kispadjára, a Man City-hez írt alá a chilei tréner. Egyelőre arról nincs szó, hogy Iscot viszi-e magával, mert Iscoért a Real is harcol. Ne feledjük, hogy a Madrid eddig lecsúszott Neymarról, és úgy tűnik, hogy Bale is túl drága nekik. Ám ez más lapra tartozik, lényeg az, hogy a Barca otthon nem fog viccelni, és 2-3 góllal biztos megveri a szétcsúszni látszó Malagát.

 

160 Sevilla - Valencia

Tipp: Valencia @ 2.08

A spanyol bajnokság utolsó köre rendkívül izgalmas. A Valencia és a Sociedad a 4. helyért küzd, ami BL indulást jelent, és fura módon az utolsó forduló dönt arról is, hogy mely csapatok maradnak benn, és kik esnek ki.

A Sevilla kikapott múlthéten, ezzel eldőlt, hogy az Európa Ligáról is lemaradnak. Talán le is akartak, egészen fura, amit az andalúzok csináltak idén. Otthon mindenkit szétvertek, idegenben pedig egy győzelmük van össz-vissz. Ennyire kétarcú nem lehet egy csapat, szóval valami bűzlik arrafelé, de ez van.

Most vélhetően a Sevilla ismét megkapja a magáét, mert a Valencia győzelmi kényszerben játszik. Nyerniük kell, mert ha a Sociedad elveri a Deport, ők pedig kikapnak, akkor búcsút mondhatnak BL-es álmaiknak, és az is biztos, hogy jókora prémiumtól esnek el.

A Sevilla kikapott utolsó két meccsén, a Valencia pedig négy mérkőzés óta csak nyer. Sőt nemcsak nyer, de Emery együttese ezen a négy meccsen 10 gólt lőtt, és egyet sem kapott! Nem kérdés, hogy a nyaralásra koncentráló sevillai labdarúgók is megkapják a magukét. Negredoék nagyon figyelnek arra, nehogy valami sérülést szenvedjenek itt az utolsó meccsen, őket már az sem érdekli, ha zakó lesz a vége, csak épségben ússzák meg a meccset, mert az tuti, hogy a vendégek igencsak keményen odateszik majd magukat.

 

176 Bayern M. - VfB Stuttgart

Tipp: 2.5 gól felett @ 1.36

Nem az a kérdés, melyik csapat nyeri a kupát, hanem az, hogy hány góllal lesz jobb a Bayern, mint a Stuttgart. Az a Stuttgart, akik már hetek óta nem játszanak tétmeccset. A Bayert láthattuk a BVB ellen, hatalmas meccset játszottak, és megérdemelték a BL győzelmet. Most jöhet a desszert, jöhet a VfB! A Bayern az utóbbi években nem egyszer verte meg megalázóan a svábokat, 2012 szeptemberében például 6-1-re nyertek a bőrnadrágosok.

Ez a Bayern történelmet ír, és a bajnoki elsőség, valamint a BL serleg mellé odateszi a német kupát is. Nem lesz itt hosszabbítás, meg hasonlók. Gálameccsre kell felkészülni, nagyjából negyed óránként látunk egy gólt, és olyan 4-1, 5-1 arányú Bayern győzelem lesz a vége, nem nagyon lehet kérdés.

Aztán ne feledjük, a tipphez egy 3-0, vagy egy 2-1 is elég, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, a Bayern nemcsak nyerni akar, gálát akar rendezni!

 

Ezek tehát a mi tippjeink hétvégére, sok sikert kívánunk mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tippmix,