Tévedett a fogadóiroda, nem fizeti ki a 2,8 milliós nyereményt

2013-10-09
A Coral fogadóiroda nem hajlandó kifizetni egy fogadónak 8000 fontnyi nyereményét, mert véletlenül rossz oddsot adtak neki az irodában.

 

A 42 éves Oshane Grant úgy kötött fogadást a Coral egyik irodájában, hogy 9.250 font (3,2 millió forint) üti a markát, ha Franciaország, Szerbia és Argentína futballcsapata is legalább három gólt szerez a 2014-es világbajnokság selejtezőiben.  A munkanélküli férfi 100 fontos kombinált fogadása be is jött, mikor Szerbia hármat lőtt Wales-nek, Franciaország négyet Belorussziának, Argentína pedig ötöt Paraguaynak. 

Grant ünnepléssel töltötte az éjszakát a barátaival, és már el is határozta, hogy a nyereményből ad valamennyit a rokonainak, a maradékból pedig vesz egy autót, és felújítja az otthonát. Azonban másnap, mikor bement az irodába a nyereményéért, jó nagyot koppant, mert a Coral nem volt hajlandó kifizetni a teljes összeget. 

A bukméker elismerte, hogy az ügyintéző tévedésből azt az oddsot adta neki, ami arra vonatkozott, ha mindhárom csapat legalább négy gólt – nem pedig hármat – szerez. Kijelentették, hogy ezért csak 1.216 fontot (425 ezer forintot) fizetnek ki neki – azt az összeget, ami a helyes oddsszal számolva jár neki. 

 

 

“Nem érdekelnek a kifogásaik. Azt szeretném, ha kifizetnék a pénzemet. Bementem, megkérdeztem a nyereményszorzót, amit telefonon be is kértek, és megtettem a tétemet.” – méltatlankodott Grant. „Éreztem, hogy mind az argentin, mind a francia csapat jó formában van, és jó eséllyel sok gól fog születni. Gondoltam azt is, hogy Gareth Bale – a világ egyik legjobb játékosa - nem valószínű, hogy játszani fog a walesi csapatban, és így ki fognak kapni Szerbiától. Még meg is kérdeztem, hogy biztos ez-e az odds, és ők igennel feleltek, így több pénzt tettem fel, mint amit normálisan szoktam. Még alá is írattam a bukmékerrel a fogadási szelvényt. Hihetetlenül izgatott voltam, mikor lejátszották a meccseket. Odamentem a pulthoz, és megerősítették, hogy 9.000 fontot nyertem, de azt mondták, hogy másnap kell visszajönnöm a nyereményemért. ” – mesélte Grant a DailyMail-nek.

“Nagyon boldog voltam, és elmentem ünnepelni a barátaimmal. 200 fontot költöttem, mert tudtam, hogy másnap felveszem a 9 ezer fontot, és szerettem volna megosztani velük az örömöt. Azt terveztem, hogy veszek magamnak egy autót, és kicsit kipofozom az otthonomat. Ez számomra rengeteg pénz, nem mondhatok le róla csak úgy egyszerűen. A legidegesítőbb, hogy többet nyertem volna annál, mint amit most akarnak adni, ha azt a fogadást kötöm meg, amit az előtt akartam, hogy ezt az oddsot ajánlották volna. Azt nem értem, hogy ha veszítek, akkor én nem mehetek oda, hogy bocs, tévedtem, de ők megtehetik.” – méltatlankodott a játékos.

 

„A fogadási szelvényen három vagy több gól szerepelt, de a Coral alkalmazottja helytelenül a négy vagy több gólra vonatkozó oddsot ajánlotta ki az ügyfélnek. Ez egyértelmű és átlátható, hiszen ezek a szorzók az odds összehasonlító weboldalakon és a napilapokban is megtekinthetőek, tehát ez nem képezi vita tárgyát. Azonban mivel együttérzünk az ügyféllel, és az egyik munkatársunk hibájából következett be az eset, felajánlottuk, hogy a tényleges eseményre vonatkozó lehető legjobb oddsszal fizetjük ki a nyereményt. ” - nyilatkozta a Coral szóvivője, majd hozzátette, hogy a játékos felkeresheti a Független Fogadási Ítélkezési Szolgálatot, és a Coral aláveti magát a döntésüknek.

 

Más fogadók is áldozatul estek már a fogadóirodák tévedésének:

2012 áprilisában a Coral 1.250 font kifizetését tagadta meg, melyet Lee Beardmore golf-rajongó nyert egy 1 dolláros fogadással az US Masters-en. A 39 éves játékos Bubba Watsonra tett 40/1-es oddsszon 1 dollárt each-way – azonban egy hiba miatt a fogadási szelvényén Tom Watson 1000/1-es oddssza jelent meg. A Coral végül 66 fontot fizetett ki neki.

 

2008. szeptemberében Jack Waland 325/1 oddsszal fogadott arra, hogy Ronaldo lövi az első gólt, és a Manchester United 3-1-re megveri a Middlesbrough-ot. Azonban mikor ez tényleg bekövetkezett, a Coral közölte a 25 éves tanulóval, hogy a 815 font helyett csak 65-öt fizet ki neki – mivel valójában 25/1-es szorzót kellett volna, hogy kapjon. A Coral beismerte, hogy az alkalmazottja hibázott, és elnézést kért.

 

Egy tévedésnek azonban boldog végkimenetele volt, igaz ez nem az iroda hibájából következett be:

2012 júliusában Amber Galligan véletlenül nem arra a lóra fogadott, mint amit mozgássérült apja kiválasztott – azonban ez végül azt eredményezte, hogy a 2 fontos téttel 394.487 fontot (138 millió forintot) nyert. A 22 éves lány apja, Thomas  kérésére ment be egy BetFred fogadóirodába, és nyerte meg a Scoop6 fogadást, amiben hat tévén közvetített futam nyertesét kellett megtippelni.