Tétlenséggel vádolják a Camelot lottótársaságot

Még mindig nem jelentkeztek a 64 millió fontért
Egy parlamenti képviselő sürgeti a Camelot Lottótársaságot, hogy tegyen többet azért, hogy a június 8-i húzásra beérkezett, 64 millió font értékű Euromillions lottószelvény tulajdonosa előkerüljön.

 

Szerinte a lottótársaságnak nyilvánosságra kellene hoznia, pontosan melyik árusítóhelyen vették a szelvényt, és a bankkártya adatok alapján beazonosítani a nyertest, aki lehet, hogy nem is tud nyereményéről.

 

- Nagyon aggódom, mert általában a legszegényebbek, az öregek, vagy a valamilyen nehézséggel küzdők nem szoktak jelentkezni a nyereményükért. - mondta. Camelotnak többet kellene tennie azért, hogy megtalálja a nyertest. Egyfolytában csak a nyertes anonimitását és jogait féltik, ahelyett, hogy tennének valamit. A Camelot cég rendszere pontosan tudja, hogy a nyertes szelvényt másodperc pontosan hol és mikor vásárolták, és hogyan fizettek érte. Nagy plakátokat szeretnék az árusító helyen látni, és azt, hogy kutassák fel a bankártya adatok alapján. - tette hozzá.

 

Camelot így nyilatkozott:

- Vezetünk nyilvántartást arról, hogy hol és mikor vásárolták a szelvényt, ezeket az információkat fel is használjuk biztonsági kérdésként akkor, amikor a nyertesek jelentkeznek a nyereményükért. Ezt nem szeretnénk nyilvánosságra hozni a nyertes jogainak a védelmében. Általában ugyanaz a viszonylag kicsi vásárlókör jár egy-egy árusítóhelyen, és az emberek egyből találgatni kezdenének.

Hozzátette még, hogy a biztonsági kamerák felvételeit sincs joguk felfedni, a bankkártyák adatai pedig nincsenek is meg a társaságnál. Azzal zárta le a kérdést, hogy ha valaki lottószelvényt vásárol, a saját felelőssége azt leellenőrizni és jelentkezni a nyereményért.

 

 

Camelot különben nem szemléli tétlenül a dolgokat. A nyár folyamán már nyilvánosságra hozta, hogy a Stevenage-Hitchin területen adták fel a szelvényt, ezen a területen kb. 100.000 ember él.

- Ez a hír arra ösztönzi az embereket, hogy beszéljenek a dologról, átadják egymásnak, az újságok is intenzíven cikkeztek a dologról.

Camelot legújabb akciója, hogy felbérelte a Guiness rekordok Könyvének a leghangosabb városi kikiáltóját (Angliában még van ilyen? :)), aki egy 160.000 fontot érő Lamborgini Spiderrel érkezett Hitcin város főterére hétfőn, hogy emlékeztesse az embereket, hogy a díjért még mindig nem jelentkezett senki.

 

A nyertesnek még december 5-ig van ideje jelentkezni a nyereményéért, amennyiben nem teszi, a pénz a Nemzeti Lottó jótékonysági alapjába megy.