Tét nélkül pólózik a női válogatott Athénban

2013-03-12
A Görögország elleni világliga-mérkőzésre már csoportgyőztesként utazik a magyar női vízilabda-válogatott.

 

A magyar női vízilabda-válogatott már csoportgyőztesként, ez által pedig a Szuperdöntő egyik biztos résztvevőjeként szállhat medencébe szerdán Athénban a Világliga európai selejtezősorozatának zárómérkőzésén. A gyakorlatilag tét nélküli meccsen tovább kísérletezhet az utánpótlás legtehetségesebb képviselőivel Merész András szövetségi kapitány.

 

A szakvezető a tavaly Eb-bronzérmes, a londoni nyári olimpián negyedik együtteséből ezúttal csak négy alapembert vitt magával a görög fővárosba, ahol a világbajnoki címvédővel szemben a legutóbbi junior-vb-n ezüstérmes magyar csapatból kapnak többen is lehetőséget a bizonyításra.

 

"Az persze, hogy igen ifjú korátlagú gárdával megyünk, egyáltalán nem jelenti azt, hogy eleve lemondtunk a győzelemről, sőt... Megmerítjük a fiatalokat, akik eredménykényszer nélkül játszhatnak, s megpróbálunk nyerni odakint is" - fogalmazott a kapitány az MTI-nek a keddi indulás előtt.

 

Háromszereplős csoportjában a Merész-alakulat korábban kétszer is felülmúlta - odakint 12-9-re, idehaza 13-11-re - az olimpiai második spanyolokat, a görögöket pedig 10-8-ra verte a január végi, egri összecsapáson, így százszázalékos a mérlege.

 

A trióból a legjobb kettő jut tovább az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet Pekingben rendeznek meg június elején a selejtezők legeredményesebb nyolc válogatottjának részvételével. A magyarok csoportjából várhatóan még a spanyolok lehetnek ott a kínai fővárosban, miután az első találkozójukon 12-7-re győztek, ennél fogva a siker jó esélyével fogadhatják e hét végén, szombaton a görögöket.

 

Az európai A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Spanyolország 3/3, 3. Görögország 0/2

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,