Teniszsztárok jönnek Budapestre

2013-11-07
Február 4. és 8. között a budapesti Syma Csarnokban lesznek a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának küzdelmei.

 

A magyar szövetség (MTSZ) szerdai tájékoztatása szerint a női csapatverseny harmadik vonalában jelenleg Magyarország mellett Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Bulgária, Horvátország, Nagy-Britannia, Izrael, Lettország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Románia, Szlovénia, Tunézia, Törökország és Ukrajna szerepel.

 

Ez azt jelenti, hogy akár a világranglista második helyén álló fehérorosz Viktorija Azarenkát, az idén hat tornán - köztük a budapestin is - győztes - román Simona Halepet, továbbá a wimbledoni elődöntős belga Kirsten Flipkenst is láthatja a magyar közönség.

 

A 17 csapat három négyes és egy ötös csoportba kerül. A csoportmérkőzésekre kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, hogy mely két csapat jut be az áprilisi Világcsoport II-rájátszásba.

 

A csoportok utolsó helyezettjei szombaton arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat pedig szintén szombaton játsszák.

 

Az MTSZ legutóbb 2008-ban rendezett Fed Kupa-csoporttalálkozót, idén februárban az izraeli Eilat volt a házigazda, ahol Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese a 16 csapatos torna ötödik helyén végzett.

 

A férfiak Davis Kupájához hasonlatos Fed Kupában a Világcsoport és a szintén nyolctagú Világcsoport II alatt a harmadik vonal már regionális felosztásban működik, itt Amerikai, Euro-Afrikai és Ázsiai-Óceániai Zónát hoztak létre.

 

Forrás: MTI

Címkék: sportesemény, tenisz,