Tenisz US Open: a bukik szerint Djokovic esélyesebb Federernél

2012-08-25
A bukmékerek szerint a címvédő, s idén második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic az első számú esélyese a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open férfi egyes versenyének.

 

A Fortunaweb.hu szerencsejáték hírportál két tucat iroda fogadási ajánlatait hasonlította össze, s ebből az látszik, hogy a bukmékerek Djokovicon kívül még a világelső svájci Roger Federernek, valamint, a londoni olimpián győztes brit Andy Murraynek adnak komoly esélyt a végső diadalra. 

 

Az irodák Djokovicot kivétel nélkül az elsőként kiemelt, s egyben világranglista-vezető Federer elé helyezik, s a szerb teniszező sikerére átlagosan 2,43-szoros pénz fizetnek, miközben az ötszörös US Open-győztes svájci sportolóéra 3,41-szereset. Ha a wimbledoni döntős Murray nyerne, az átlagban 4,53-szoros nyereményt hozna a rá fogadóknak. A bukmékerek szerint az idei verseny nagy kérdése, hogy ki lesz az, aki a Rafael Nadal távolléte miatt legkönnyebbé vált ágon jut majd be az elődöntőbe. Erre a legnagyobb esélyt a hetedik helyen kiemelt argentin Juan Martin Del Potrónak adják, végső győzelmét azonban nem tartják túl valószínűnek, ezt jelzi a neve mellett szereplő, átlagban közel 11-es nyereményszorzó. 

 

A nőknél a fogadóirodák alapján egyértelműen az amerikai nyílt bajnokság tavalyi döntőse, az idén Wimbeldonban győztes amerikai Serena Williams a favorit. Az egyébként csak negyedikként kiemelt versenyző elsőségére átlagosan közel kétszeres (1,98) pénzt kínálnak. A bukik véleménye megoszlik arról, hogy a világranglista élén álló belorusz Viktorija Azarenka, vagy az ugyanott harmadik orosz Marija Sarapova-e a második legesélyesebb a US Open megnyerésére. Van olyan iroda, amelyik az egyiküket, van, amelyik a másikukat helyezi előrébb, de a többségük holtversenyt hirdettek közöttük. Ha az átlagot nézzük, Azarenka sikerére 7,71-szeres, Sarapováéra 7,77-szeres nyereményt kínálnak. 

 

A hölgyeknél négy magyar versenyzőre is lehet fogadásokat kötni, bár rájuk csak az irodák harmada-fele kínál oddsokat. Közülük a legelőrébb Babos Tímea neve tűnik fel, de ő is csak a 73. helyen, ami azt jelenti, hogy a fogadóirodák általános jóslata szerint egyetlen teniszezőnőnk sem jutna be a 2. fordulóba. Mivel azonban a sors úgy hozta, hogy Szávay Ágnes és Arn Gréta egymással kerül szembe, így egy magyar biztosan ott lesz a legjobb 64 között. Ezen a meccsen különben a bukmékerek egy hajszállal Szávayt tartják esélyesebbnek, de mivel a világranglistán egykor 13. teniszezőnő az elmúlt egy évben sokat bajlódott sérüléssel, ezért a Fortunaweb.hu szerkesztősége éppen fordítva látja a magyar-magyar meccs esélyeit.

 

Magyar teniszezőnők oddsai a US Open megnyerésére

 

Helyezés
a bukik szerint

Név Oddsok átlaga Min-Max odds
73 Babos Tímes 758,14 301-2001
95 Szávay Ágnes 912,33 251-1360
114 Czink Melinda 1249,50 501-2001
129 Arn Gréta 2078,56 501-2850

 

 
Címkék: sportfogadás,