Telitalálatos a lottón!

2013-09-19
400 millió dollár életjáradékban, vagy 223 millió dollár készpénzben, ennyi üti annak a szerencsés nyertesnek a markát, aki a tegnapi sorsoláson eltalálta a számokat.

 

Az USA 43 államában próbálták ezeket a számokat eltalálni a Powerball lottón: 7, 10, 32, 35, 22, és Powerball 19. Egyedül egy szelvényen szerepelnek csak ezek a számok, melyeket Dél-Karolina állam Lexington nevű városkájában adtak fel - adta hírül Paula Harper Bethea, a Dél-karolinai lottó igazgatója. A 20 ezer főt számláló városkában így hamarosan elindul a találgatás, hogy vajon kinél várható pénzeső. Az már biztos, hogy az Augusta utcában lévő Murphy USA bolt tulajdonosa sokat gazdagodott, ugyanis ebben az üzletben értékesítették a nyertes szelvényt. Az Államokban az a szokás, hogy a lottótársaság hatalmas összeggel kedveskedik azon értékesítő partnere felé is, akinek a kezén átment a telitalálatos szelvény.

 

A Powerball eltalálásának az esélye 1:175 millióhoz, legutóbb augusztus 10-én volt telitalálatos, akkor 448 millió dollárt nyertek három szelvénnyel. 

 

A népes Kalifornia állam idén áprilisban csatlakozott a Powerball játékhoz, szakértők ezzel magyarázzák azt, hogy azóta 3 hatalmas jackpot is volt a lottójátékon. Az első szinte rögtön a csatlakozás után májusban, amikor a 84 éves Gloria C. MacKenzie lett az egyedüli nyertese az 590 millió dolláros főnyereménynek.