Tegnap elmaradt a lottósorsolás Írországban

2015-02-04
A technika ördöge szólt közbe, de nem a sorsológömb romlott el, hanem internet-kapcsolati hiba miatt a szelvényárusító terminálok nem működtek. A lottó történelmének 28 éve alatt nem volt ilyen.

 

Hiába várták sokan az ír lottóhoz képest igen nagy összegű, 10 millió fontos főnyeremény kisorsolását az északi állam polgárai. Az ok: hogy mindenkinek adjanak esélyt a játékra.

 

3700 szelvényárusító helyen ugyanis szerda reggel óta nem működtek a terminálok internet-kapcsolati hiba miatt. A Lottócég a Telefónica nevű internetszolgáltatót hibáztatja, elmondásuk szerint nemcsak nekik, de egész Írországban és Európa egyes részein is kapcsolati hibák voltak az üzleti előfizetőknél.

 

Nem kell aggódniuk azoknak, akik már megvették szelvényeiket, ugyanis azok a csütörtök estére halasztott húzásra ugyanúgy érvényesek maradnak. Viszont a cég közleménye szerint esélyt szeretnének adni azoknak is, akik nem tudták szelvényüket megvenni a hiba miatt.

 

Az üzemzavar nem is jöhetett volna rosszabbkor a nemzeti lottótársaság számára, hiszen egyébként is sok kritika éri őket a tavaly fejlesztésként bevezetett új terminálok kapcsán. A viszonteladók már eddig is sokat panaszkodtak az új, a görög Intralot cég által kifejlesztett terminálokra, mégpedig hogy fennakadásokat okoz a szelvényeladásban, és mindig felmerül valamilyen probléma az üzemeltetés során.