Taskenti tenisztorna - Babos kiesett a nyitókörben

2013-09-09
Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a Taskentben zajló, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán, miután hétfőn három szettben kikapott a harmadik helyen kiemelt osztrák Yvonne Meusburgertől.

 

 

A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint a 20 éves soproni játékos gyorsan szettelőnybe került, ám a második játszmát ugyancsak hamar elbukta, a harmadikban pedig már csak egy gémet tudott nyerni a júliusban Budapesten döntős riválisa ellen. A találkozó 1 óra 31 percig tartott.
"Sajnos ez ma nem sikerült. Nagyon jó első szettet játszottam, sőt a másodikban is sokáig jól működött a teniszem" - értékelt honlapján a magyar teniszező. "Aztán egy nagyon hosszú adogatójátékot veszítettem el, és azt hiszem, ettől bepánikoltam, hogy jó játékkal is vesztem a gémeket. Így elkezdtem többet hibázni, rossz döntéseket hozni."
Babos kifejtette, Meusburger nagyon stabil játékos, végig ugyanazt a színvonalat tudta tartani, s ez volt a döntő különbség. 
"Remélem, sikerül tanulnom a meccsből, és tovább magas színvonalon játszanom. Akkor meglesznek ezek a találkozók" - tette hozzá.
A világranglistán 107. Babost párosban a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán az első helyen emelték ki, ellenfelük a nyitókörben a kirgiz Kszenija Palkina és a fehérorosz Polina Pekova lesz.


Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Meusburger (osztrák, 3.)-Babos Tímea 2:6, 6:2, 6:1

Címkék: tenisz,