Tanzánia - Algéria: Algéria továbbjutott, Tanzánia akár meg is lepheti

2019-07-01
Algéria megnyerte első két meccsén a 2019-es AFCON-on, így a többi meccs alakulása miatt a 3. kört fix csoportelsőként várja. Tanzánia számára sincs komolyabb tétje a meccsnek, egész biztosan kiesik a csoportkör után!

Tanzánia - Algéria

AFCON - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Tanzánia +1,5 gól

Unibet odds: 1,66

Kezdés:  2019.07.31. 21:00

 

Tanzánia válogatottja Szenegál ellen a 'túlélésre' ment, de a defenzív foci csak arra volt elég, hogy a nagy zakót megússza. Végül is Manéék 2-0-ra nyertek, és behúzták a pontokat. Aztán Tanzánia a 2. meccsén már sokkal nyíltabb játékot vállalt fel, eljutott szögletekig, hatszor találta el az ellenfél kapuját, és bizony a hat kaput találó lövésből kettő góllá is érett. Igen ám, de mivel sokat kockáztatott a lőtt gólok reményében, így hátul nem zárt úgy a retesz, ahogy kellett volna. Így fordulhatott elő, hogy a két lőtt gólra Tanzánia csapata Kenya ellen hármat kapott.

Jó meccs volt, de pontszerzéssel nem párosult. Így most a 3. kör ebben a csoportban mind Algéria, mind Tanzánia számára tét nélküli, Algéria csoportelső és továbbjutó, Tanzánia kieső és ha nyer, akkor is marad a 4. helyen. Viszont azért nem babra megy itt a játék, sok játékos számára egy ugródeszka egy ilyen torna. Szóval mi abban bízunk, hogy a tanzániai srácok apait-anyait beleadnak, és ha összejön egy jó meccs, akkor akár el lehet kezdeni egy európai karriert is. Persze nem egyből Real Madrid meg Manchester City lesz a célpont, de akár egy Ligue1, vagy francia kettő lazán összejöhet.

Algéria meg már így is tele van sokat bizonyított spílerrel, akiknek a karrierjük, szerződésük rendben van, az algír együttes már az egyenes kiesés szakaszra fog fókuszálni. Arra, hogy senki se sérüljön le, arra, hogy a találkozót minél kevesebb energia-befektetéssel hozza le. Hiába nyernek itt 5-6-góllal, ha majd kikapnak mondjuk Benintől a 16 között.

Szóval mi inkább azzal számolunk, hogy Tanzánia akár meglepetést is okozhat. A védekezést egyébként elég magas szinten űző Kenya ellen is lőttek kettőt, és most talán megússzák háromnál kevesebb kapott góllal. Ne feledjük, Kenya még pont, sőt győzelmi kényszerben játszott, Algéria gyakorlatilag edzésként fogja fel a meccset este, és aligha ad majd bele apait-anyiat.

Nem olyan rossz ez a Tanzánia, egy döntetlent, vagy egy kis szerencsével akár a győzelmet is megcsípheti.

Címkék: sportfogadás, tipp,