Takarítás közben találták meg az 516 milliót érő lottószelvényt

2018-12-20
Érdemes volt egy házaspárnak nekiállni kitakarítani a lakást, hiszen a vagyont érő lottószelvény két hét múlva lejárt volna…

 

A Hálaadás az egyik leginkább várt ünnep az Egyesült Államokban, amikor a családok és barátok nagy közös falatozásokat tartanak. Ajándékozás ugyan kivételesen nem tartozik ehhez az ünnephez, egy louisianai házaspár mégis élete legnagyobb meglepetését köszönheti az idei Hálaadásnak.

 

Tina és Harold Ehrenberg a nagy családi összejövetel előtt ugyanis elhatározta, hogy végre kitakarítja a házat. A nagy pakolászás közepette az egyik éjjeliszekrényben találtak néhány régi lottószelvényt. Egyből ellenőrizték a számokat, és kiderült, hogy az egyikkel 1,8 millió dollárt, azaz úgy 516 millió forintot nyertek.

 

 

A szelvény a június 6-i sorsolásra szólt, így megtalálásakor már csak két hétig lehetett vele felvenni a nyereményt. „Újra és újra ellenőriztük a számokat, majd elkezdtem hívogatni a lottótársaságot”. – mesélte Tina Ehrenberg.

 

Az adók levonása után a házaspár 1,2 millió dollárt, azaz nagyjából 343 millió forintot kapott. „Nem tervezünk semmi nagy vásárlást, vagy nagy utazást.” – nyilatkozta Tina Ehrenberg. 

 
Címkék: lottó, lottónyertes,