Takarítás közben találta meg az éppen lejáró, $1 milliós lottószelvényt

2017-01-26
Ha eddig valaki eddig nem érzett volna indíttatást a takarításhoz, ez majd meghozza a kedvét: egy oregoni férfi nyolc nappal az elévülési határidő előtt találta meg a 289 millió forintot érő lottószelvényét.

 

Mivel épp hatalmas hóvihar tombolt Oregonban, Joemel Panisa úgy döntött, hogy nem megy sehova, inkább kitakarítja a lakását. Ekkor akadt rá az egy évvel korábban vásárolt Mega Millions szelvényre. Ellenőrizte a számokat a neten, kiderült, hogy 1 millió dollárt, azaz közel 290 millió forintot nyert az elfeledett szelvénnyel.

 

A férfi 2016. január 15-én vásárolta a később szerencsét hozó Mega Millions szelvényt, hazaérkezve pedig betette egy borítékba az otthonában lévő irodájában, majd teljesen elfeledkezett róla. Mivel a szelvényt már csak 8 napig lehetett beváltani, Panisa azonnal el is ment az oregoni lottótársasághoz, és felvette a nyereményét.

 

 

 

A hetente kétszer - kedden és pénteken - sorsolt Mega Millions a világ egyik legnépszerűbb lottójátéka. Hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 75, a Mega Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 15 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).  

 
Jelenleg 188 millió dollárnál, tehát 54 milliárd forintnál jár a jackpot összege, melyet az internetnek hála ma már bárki, bárhol megnyerhet! Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterSzuperlottoLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk

 

1-et fizet, 2-t kap

 

Szuperlottó az egyik legrégebbi online lottóközvetítő oldal, ahol szinte a világ bármelyik lottójátékára lehet hivatalos lottószelvényeket vásárolni, és melyről itt olvashat bővebben. Az oldal exkluzív promóciójában most az újonnan regisztráló magyar játékosok egy-egy ingyenes szelvényt kapnak a Mega Millions pénteki, $188 milliós sorsolására vásárolt minden szelvény után. (Az akció részleteiről itt olvashat.)

 

MegaMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

MegaMillions szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán (1-et fizet 2-t kap!)

MegaMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

Fogadás a Mega Millions számaira a Lottoland oldalán