Tahiti gólt rúgna a világbajnok spanyoloknak

2013-06-20
Eddy Etaeta tahiti szövetségi kapitány tisztában van azzal, hogy csapata számára lehetetlen küldetés a világ- és Európa-bajnok Spanyolország legyőzése a Konföderációs Kupán.

 

"Realistának kell lennünk: lehetetlen a spanyolok legyőzése. Az se baj, ha 15-20 gólt szereznek ellenünk, mi boldogok leszünk, ha csak egyszer is betalálunk" - mondta a tornán Óceánia bajnokaként részt vevő együttes szakvezetője.

 

Etaeta kitért rá, hogy a Copa America-győztes, legutóbb vb-elődöntős uruguayiak is mindössze 28 százalékban birtokolták a labdát a spanyolok ellen, s amennyiben ez összejönne gárdájának, máris elégedett lenne.

 

"Akármi is történik, nem akarom, hogy kizárólag védekezzünk, és ki se mozduljunk a térfelünkről. Amikor nálunk lesz a labda, azt szeretném, hogy előre menjünk és megpróbáljunk gólt szerezni" - mondta a világranglistán 138. válogatott kapitánya, aki már annak is örült, hogy a Konföderációs Kupa első fordulójában sikerült gólt szerezni a Nigériától elszenvedett 6-1-es vereség alkalmával.

 

Dávid és Góliát csatája - magyar idő szerint - 21 órakor kezdődik a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban. A találkozót a telesport.hu közvetíti élőben.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,