Tagad a Red Bull Premier League-ügyben

2013-10-16
A Red Bull cáfolja azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint hamarosan megvásárol egy klubot a labdarúgó Premier League-ben.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Daily Mirror kedden arról írt, hogy Ralf Rangnick, az osztrák italgyártó cég sportigazgatója már keresi a megfelelő jelölteket. "A Red Bull a Bajnokok Ligájába akar kerülni, az az egyetlen piac, ahol még nem érdekelt. Elsősorban londoni klub a cél, de a Liverpool vagy az Everton is szóba jöhet" - idézett az újság egy magát megnevezni nem kívánó bennfentest.

 

A vállalat később közleményben cáfolta, hogy ilyen jellegű terve lenne.

"A Red Bull nem tervezi, hogy beszállna a Premier League-be, illetve hogy megvásárolna egy angol klubot" - szólt a rövid reagálás.

 

A salzburgiaknak alaposan a zsebükbe kellene nyúlniuk, ha egy nagy hagyományokkal rendelkező angol egyesületet akarnának megvásárolni: 2010-ben egy amerikai konzorcium 340 millió eurót fizetett a Liverpoolért.

 

A cég számára korántsem ismeretlen a sport közege, a Forma-1-es világbajnokság legjobb csapatát működteti, emellett osztrák, német és amerikai futball- valamint jégkorongcsapatokat szponzorál, továbbá az extrémsportok világában is állandó "szereplő".

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,