TOTÓ TIPPEK: 2014. 46. hét 2. forduló

2014-11-14
A hétvégén válogatott meccsekre tippelhetünk. Első ránézésre van itt 3-4 tuti meccs, a többivel kell zöld ágra vergődni! Nézzük a listát bővebben!

1. Ausztria - Oroszország X1

Ausztria egy remivel nyitotta a selejtező-sorozatot, majd kétszer nyerni tudott. Oroszország megverte Liechtensteint, aztán két tétmeccsén csak ikszre volt jó. Oroszország lejárt lemez, lassú a játékuk, a Bundesligában edződő osztrák srácok megmutatják az orosz bajnokságban edződő srácoknak, hogy milyen tempóban játsszák a labdarúgást a világ legerősebb bajnokságában. Ausztria egyébként minden meccsen sok helyzetet dolgoz ki magának, csak általában keveset vált gólra. Sajnos Alaba kidőlt, így az oroszok akár vérszemet is kaphatnak, de túl lassú csapat ahhoz, hogy ausztriában nyerjen. 1X

2. Anglia - Szlovénia 1

Fix, vagy nevezzük tutinak? Anglia hazai pályán nem fog hibázni. Szlovénia már nem az, amely Zahovic idejében volt. Ez a jelenlegi szlovén csapat nem rossz, megverte például Svájcot is, de azért a Wembleyben játszani nem egyszerű. Tény, hogy az angol válogatott is volt már erősebb a történelemben, de Rooney-ék azért hazai közönség előtt nem fognak szórakozni! Handanovicnak lesz dolga bőven. Anglia eddig mindhárom selejtező-meccsét behúzta, ráadásul gólt sem kapott. A mi tippünk az, hogy az angolok a 4. meccsüket is megnyerik, és félig már az EB-n érezhetik magukat!

3. Luxemburg - Ukrajna 2

Luxemburg rengeteget fejlődött, mint klub, mind válogatott szenten. Pont ezért veszik komolyan olyan csapatok is Luxemburgot, mint Ukrajna. A miniállam csapata otthon már pontot rabolt a belorusz csapattól, tehát tényleg nem szabad lebecsülni. Ukrajna már veszített pontokat a Szlovákia elleni derbin, ráadásul hazai pályán, Luxemburg ellen nem fér bele a botlás!  Nem biztos, hogy Yarmolenkóék kiütik Luxemburgot, de szűken azért nyerni fognak!

4. Macedónia - Szlovákia 2

Szlovákia nagyon ihletett formában van ebben a sorozatban. Nyert Ukrajnában 1-0-ra, ezután megverte Spanyolországot, és természetesen a fehérorosz válogatottat is. Háromból három, és ha nem hibáznak Hamsikék, 4 meccs után 100%-osan állnak a csoport élén. Macedónia eddig csak a Luxemburg elleni kötelezőt húzta be, de Luxemburg ellen is képes volt benyelni két gólt a macedón válogatott. Szlovákia erős, egységes együttes, és remek formában van. Nem lesz meglepetés, nyer Szlovákia!

5. Spanyolország - Fehéroroszország 1

A spanyol válogatott megbotlott Szlovákiában, másik két meccsét megnyerte. Hazai pályán nem betlizhet a La Rioja Furia. Del Bosque mester vélhetően a Casillas; Juanfran, Piqué, Ramos, Alba; Koke, Busquets, Cazorla, Isco; Morata és Alcácer tizeneggyel kezd szombaton. Azért azt látjuk, hogy a korábban 5-6 Barca-játékossal felálló csapat most nem áll össze, amiben persze benne van, hogy Iniesta sérüléssel bajlódik. Persze hazai környezetben akármilyen tizenegyet állít össze del Bosque mester, ezt a fehérorosz csapatot az U21-es spanyol együttesnek is bőven vernie kéne. A fehérorosz válogatott Luxemburg ellen remizett, Ukrajnától és Szlovákiától két góllal kapott ki. Spanyolországban esélytelen a belorusz együttes!

6. Svájc - Litvánia 1

Svájc nagy bajban van! Anglia és Szlovénia ellen is kikaptak Lichsteinerék. Hiába nyert a helvét csapat San Marino ellen, nincs túl jó pozícióban a továbbjutást illetően. Ugyanakkor tény, hogy az angolok mögött még nyugodtan ki lehet jutni az EB-re, csak többet nem nagyon szabad betlizni. Svájc jó erőkből áll, a játékosok a legerősebb bajnokságokban játszanak. Litvánia nem nagyon tud majd mit tenni Svájcban, nagyon alárendelt szerepet játszik majd, és félő, hogy nagyon csúnya vereséget szenved. Svájcnak kötelező behúzni ezt a meccset, és nem is fog hibázni. Talán a lista egyik legtutibb meccse! Fix 1-es

7. Montenegró - Svédország 2 (X)

Montenegró a selejtező-sorozat első meccsén megverte Moldovát hazai környezetben, aztán ikszelt Liectensteinben, és kikapott idegenben Ausztriától. Azon az osztrákok elleni találkozón egyébként látszólag szoros meccset játszott a montenegrói együttes, de aki látta a találkozót, az tudja, hogy az az 1-0 nagyjából 5-1 is lehetett volna. Az osztrákok a legnagyobb ziccereiket sem tudták gólra váltani, pedig szinte minden 10 percre jutott tőlük egy-egy igazi ordító ziccer. Egyet azért bepofoztak, és mivel megúszták hátul, így az 1-0 is három pontot ért a sógoroknak. Montenegró hozzánk hasonlóan inkább vizilabdában jó. Montenegrónak van egy-két j játékosa, elég csak Joveticet vagy Vucinicot említeni, de nem annyira jók csapatként. Mirko Vucinic pedig főleg nem csapatjátékos. Ibra visszatér a svéd válogatottba, így jó esély van rá, hogy meg is villan párszor. A svéd csapatnak is nagyon kéne a győzelem, mert igaz, hogy veretlenek a háromkoronások, de az oroszok és az osztrákok elleni iksz nem fizet túl jól. Aki ki szeretne jutni az EB-re, idegenben is kell egy-két bravúrt végrehajtani! A mi tippünk 2-es, de benne van a meccsben a döntetlen

8. Hollandia - Lettország 1

Nincs miről beszélni. Hollandia elszórakozta a csehek elleni meccsét, és a Kazahsztán elleni nyögvenyelős győzelmet ismét egy zakó követte, méghozzá nagyon csúnya. Izlandon 2-0-ra kapott ki az Oranje, de valami nagyon gyenge játékkal, egy-két komolyabb helyzet volt a maximum, amit láthattunk a hollandoktól. Legutóbb, pár napja barátságos meccsen Mexikó verte Hollandiát, de ez nem számít igazán, hisz Robbenék erre a Lettország elleni találkozóra tartalékoltak. Lettország nagyjából a mi szintünkön van, és azt meg jól tudjuk, hogy mi 4 alatt nem szoktuk megúszni Hollandia ellen, de volt, hogy kétszer négyet lőttek van Persie-ék. Hollandia két zakóval a háta mögött nem alibizhet tovább, be kell darálni Lettországot. Itt az ideje, hogy az igazi Oranjét lássuk, azt, amely a VB-n Spanyolországot a földdel tette egyenlővé! Sima hazai!

9. Belgium - Wales 1

Egy fecske Belgiumban sem csinál nyarat. Tény, hogy Bale eszméletlen jó játékos, de kéne még pár komolyabb játékos Wales csapatába, hogy esélye legyen Belgiumban. Bale megígérte, hogy kijut Wales az EB-re, ennek megfelelően Andorrának lőtt is kettőt gyorsan a Real légiósa. Bosznia elleni remizett Wales, Ciprust pedig ugyanúgy 2-1-re verte, ahogy Andorrát. Persze Belgium más kategória, a belga válogatott otthon 6-0-ra nyert Andorra, és 3-1-re Izland ellen. Belgium a csoport favoritja, hazai környezetben csak a győzelem a jó eredmény. Andy King ráadásul el lesz tiltva, szóval tényleg Ledley-ben és Bale-ben bízhatnak a walesiek, de a belga védelmet azért nem egyszerű mattolni. Kompanyék könnyen lenullázhatják Wales csapatát, aztán azt is nehéz elképzelni, hogy elöl Hazardék ne hozzanak össze 2-3 gólt. Hazard mellett például Witsel, Benteke, Mertens, Oriji, Lukaku, Januzaj, de Bruyne és még Isten tudja ki is gólképes játékos. Rendkívül erős ez a belga csapat, óriási meglepetés lenne a walesi pontszerzés.

10. Azerbajdzsán - Norvégia X2

 Az azeri együttes kikapott 2-1-re Bulgáriától és Olaszországtól, majd Horvátországban 6-0 arányban maradt alul Modricékkal szemben. Háromból három zakó, és jó esély van rá, hogy jön a negyedik. Norvégia ugyanis hat pontot begyűjtött a lehetséges 9-ből, az olaszok elleni zakó pedig talán benne volt a pakliban, még akkor is, ha otthon kapott ki az északi együttes. Elyounoussi, Nordtweit, Ellabdellaoui vagy Skjelbred révén azért vannak komoly bajnokságokban edződő srácok a norvég válogatottban, azt pedig tudjuk, hogy fizikálisan midig is rendben voltak. Elyounoussi és Ellabdellaoui pedig két olyan kreatív játékos, akik helyzetbe tudnak kerülni, és másokat is meg tudnak játszani a kapuk előtt. Azerbajdzsánban is fejlődik a foci, de a klubcsapatok főleg a brazil légiósoknak köszönhetik, hogy komolyabb eredményeket érnek el. Hiába a hazai pálya, Norvégia egy döntetlenre minimum jó lesz, de akár nyerhet is!

11. Csehország - Izland 1

Amelyik csapat nyer, az szinte kinn van az EB-n. A cseh és az izlandi együttes is 9-9 ponttal áll, Izland még gólt sem kapott ebben a sorozatban. Rendkívül fontos találkozó, hisz ebben a csoportban vannak a hollandok, akik előbb-utóbb magukhoz térnek, és a bundás török válogatott sem fogja minden meccsét lecsalni. Izlandnak Csehországban nem lenne tragédia egy döntetlen, és a csehek sem dőlnének kardjukba, de az tény, nem is örülnének egy reminek hazai környezetben Izland ellen. Ugyanakkor tény, hogy a szigetország csapata már rég nem tartozik a kiscsapat kategóriába. Ugyanakkor az a csehek játszottak a hollandok ellen, az a küzdenitudás, az az akarat mind azt sejteti, hogy hazai pályán Izlandot is legyőzik Lafatáék. Rizikós sima hazaiba húzni a meccset, de vállaljuk a kockázatot.

12. Törökország - Kazahsztán 1

Törökország labdarúgó-válogatottja egy rossz viccre hasonlít. Egy pontja van Ardáéknak, idegenben Lettország ellen kaparták össze. Ez nem sok, ráadásul a csoportban van Hollandia, valamint a két 100%-os együttes, Csehország és Izland. Ha most nem nyer a török csapat, a maradék selejtezőket kár lejátszania. Vízválasztó meccs, de azért bármilyen gyenge is jelenleg ez a török válogatott, azért azt nehéz elképzelni, hogy otthon ne verjék meg Kazahsztánt. Mondjuk aki látta a Hollandia-Kazahsztán meccset, és azt, ahogy 70 percig csak szenvedtek a hollandok, az biztos lát esélyt a döntetlenben, de a kazah együttes sem fogja mindig kihúzni kapott gól nélkül a meccsek hajrájáig. A szurkolók lebontják a stadiont, Terimet pedig meglincselik, ha nem nyernek Ardáék! Valahogy kiizzadja a sikert a hazai együttes!

13. Izrael - Bosznia-Hercegovina 2

Izrael eddig 100%-os a csoportban. Ez jól hangzik, ám ha hozzátesszük, hogy Andorrát és Ciprust verte, akkor már árnyaltabb a kép. Bosznia-Hercegovina viszont egyszerűen roggyon van. A bosnyákok három meccset játszottak két remi mellett egy vereségük van. Ráadásul azt a zakót otthon, Ciprus ellen szedték össze Ibisevicék, ami vérciki. Wales és Belgium ellen még benne is volt az iksz,d e Ciprustól kikapni, ráadásul otthon, az azért nem mindennapi. Bosznia élet-halál meccset játszik, ha ki szeretne jutni az EB-re, ezt a meccset meg kell nyerni. Az nem is kérdés, melyik válogatott áll jobb erőkből, az a kérdés, hogy Dzekoék képesek-e összekapni maguat, és meghagyják-e maguknak a reményt a tavaszi selejtezőkre. Szerintünk igen!

+1 Olaszország - Horvátország X

Iksz. Minden válogatott meccset figyelembe véve nyolc találkozó óta nem ikszelt az olasz csapat? Előtte hét találkozóból hatot is döntetlenre adtak a taljánok. Most a horvátok ellen simán van rá sansz, hogy látunk egy olaszos remit, emlékezzünk vissza, már Azerbajdzsán ellen is rezgett a léc. Az olasz és a horvát csapat is 9-9 ponttal áll a H csoportban, simán benne van, hogy a két nagy nem bántja egymást, és oda-vissza leikszelnek egymással. Bulgária, Málta és Azerbajdzsán nem faktor, Norvégiát meg csak elintézik valahogy. Jó esély van egy döntetlenre, és mivel +1-es meccs, nem is szabad rajta sokat filozofálni. Iksz.

 

Címkék: sportfogadás, totó,