TOTÓ TIPPEK: 2014. 17. játékhét 2 forduló

2014-04-25
Ismét szerencsét próbálunk a TOTÓ-val. Nem könnyű műfaj 14 meccs eredményét eltalálni, de ahogy a szlogen mondja: bármikor bejöhet! Nézzük bővebben, milyen meccsek várnak ránk a hétvégén!

1. Bayern München - Werder Bremen X

A Bayern München kikapott Madridban 1-0-ra a BL elődöntőjének odavágóján. Rég nem érdekli a bajor srácokat a bajnokság. mióta bajnokok lettek, csak a ligautolsó Braunschweiget verték el Robbenék. Minden idegszálukkal a jövő keddi visszavágóra koncentrálnak a hazaiak, az sem nagyon érdekli őket, ha a Werder nyerni fog az Allianzban. A Bayern majd a Real ellen akar villantani. A Werdernek kell még egy pont a biztos bennmaradáshoz, és könnyen lehet, hogy azt a pontocskát Münchenben zsebre is teszik. Félő, hogy a Bayern nem akar, a Werder pedig nem mer majd kockáztatni, szóval jó esély van egy gólszegény döntetlenre

 

2. Wolfsburg - Freiburg 1(X)

Wolfsburgban bizakodnak az emberek, hogy szeretett csapatuk ismét a BL-ben indulhat jövőre. Ehhez valószínűleg meg kell nyerni hátralévő három meccsüket, hisz a Leverkusen is magára talált a hajrára. A Wolfsburg jó formában van, de hiányzik ezen a meccsen Malanda valamint Luiz Gustavo. Ez a két szűrő-labdaszerző játékos fontos része a csapatnak, de nélkülük is a hazai csapat az esélyes. A Freiburgban Klaus hiányzik majd, aki szintén érzékeny veszteség. A Wolfsburg most tényleg egységesnek tűnik, hazai pályán ezt a meccset hozniuk kell.

 

3. Mainz - Nürnberg X2

A Mainz az EL-indulásért, a Nürnberg a bennmaradásért küzd. Mindkét csapat számára fontos lenne megszerezni a pontokat, de minden kétséget kizáróan a Nürnbergnek fontosabb a meccs. Van rá esély, hogy a vendégek védelmébe visszatér Nilsson és Chandler is, ami csak azért fontos, mert mióta ők kiestek, összesen egy meccset nyert a Nürnberg, miközben veszített vagy hetet.
Mainzban belefér az iksz, sőt a vereség sem lenne tragédia. Itt a bajnokság hajrájában nem érdemes kiesés elöl menekülő csapatok ellen fogadni, így mi sem tesszük. X2

 

4. Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1

A Hoffenheim az a csapat, amelynek nagyjából semmi célja nincs a bajnoksággal. Ha fellépnek egy-két helyet, az jó, ha lecsúsznak egy-két pozíciót, az sem rossz. A játék öröméért, a közönség szórakoztatásáért játszanak Firminóék. A Frankfurt nincs nagy formában, matematikailag még kieshet a csapat, de ehhez tényleg csoda kéne. Jobb csapat a Hoffenheim, és visszatér Beck, játszik Volland, Salihovic, Modeste és Firmino. Ezeken a srácokon érezni, hogy imádnak játszani. Ez a Hoffenheim tényleg úgy játszotta végig a szezont, mintha egy nagy buli lett volna. A Legtöbb csapat görcsösen védekezik, és izgul, hogy bennmaradjon. A Hoffi nekiugrott a Bayern Münchennek is, és játszott ellenük egy 3-3-at. Nincs rajtuk nyomás, otthon ezt a meccset meg fogják nyerni.

 

5. Leverkusen - Dortmund 1

A forduló rangadója. A Leverkusen mióta menesztette Hyypiát, és leült a padra Sascha Lewandowski, két meccsből kettőt nyert. Most is nyernie kéne a 4. hely megtartásához, mert ha a Wolfi ebben a fordulóban megveri a Freiburgot, akkor helyet cserél a két együttes. A Dortmundnak nem lenne tragédia a vereség sem, de nagy lendületben van a csapat. Direkt nem fognak kikapni, szóval a gyógyszergyáriak felköthetik a gatyát, ha Reusékat meg akarják verni. Schmelzer, Kehl, Kuba, Gündogan, Subotic és Schmelzer nem játszik a vendégeknél, de ez nem számít, hisz az egész tavaszt nélkülük játszották végig a sárga-feketék. Kontrákkal operál majd a vendég-együttes, Aubameyanggal és Reus-szal operálnak majd, és lesz is esély kontrázni bőven, hisz a hazai csapat győzelmi kényszerben játszik. Nagyon nehéz tippelni a meccsre, de a Leverkusen a motiváltabb csapat, így sanszos, hogy hazai pályán nem fog kikapni. A Dortmund majd jövő héten hazai pályán a Hoffenheim ellen bebiztosítja a 2. helyet, ezt a találkozót nem fogják erőltetni. Klopp valószínűleg fel is forgatja csapatát, majd jövő héten otthon a Hoffi ellen játszanak egy 6-3-as meccset, és ott le is zárják a szezont.

 

6. Augsburg - Hamburg X2

Az Augsburg bennmaradt, sőt van esélye az EL-indulásra. Werner nyilatkozta az FCA-ból, hogy nem adták még fel az EL-indulásért folytatott harcot, ám az eredmények másról árulkodnak. Nagyon szép tavaszt futott az FCA, és ennek a szezonnak a csúcspontja volt, amikor is 1-0-ra verte a csapat a Bayern Münchent. Igen ám, de a kisebb meccsekre nem szívják már fel magukat úgy, mint február-március magasságában.. A Hamburg kemény dió lesz, hisz a HSV a kiesés ellen küzd. Soha nem esett még ki a Hamburg az élvonalból, most viszont rezeg a léc. Sok a sérült játékosa Slomka mesternek, nincs könnyű helyzetben a vendég-együttes. Mindenképp nyerniük kell, ha benn szeretnének maradni. A győzelembe kell menekülnie a hazai csapatnak, és egy ilyen meccsen azért a spori is a vendégeket fogja segíteni. Nem pörög már 100%-on az FCA, a Hamburg pontot fog szerezni.

 

7. Schalke - Mönchengladbach 1(X)

Gelsenkirchenben a Schalkénak nyernie kéne, hisz még nem biztosított a BL-főtábla. Ha Huntelaarék lecsúsznak a negyedik helyre, selejtezőt kell játszaniuk, mint idén is tették. Idén Szalai góljainak köszönhetően bekerültek a BL-be a Királykékek, de aligha szeretnének pótselejtezni idén is. Ha nem kell pótselejtezőt játszani, akkor a felkészülés is csúszik egy héttel. Ezek a játékosok nem ellenségei maguknak vélhetően ők is tudják, hogy jobb egy héttel többet a tengerparton, mint újra edzésben.

Otthon a Veltinsben mindent meg fog tenni a Schalke a győzelemért. Legutóbb a Stuttgartnak csúsztattak pontokat, otthon nem lesz kegyelem. A 'gladbach amúgy sem arról híres, hogy idegenben össze-vissza veri ellenfeleit. Arangóék tavasszal nagyon beragadtak, és hiába tértek magukhoz később, akkor már valóban elment a BL-vonat. Az Európa Liga szereplés maradt vigaszdíjként, és mivel a hetedik hely is EL-indulást ér, nem nagyon fognak szomorkodni, ha kikapnak Gelsenkirchenben. Az előző körben a Freiburg négyet vágott gladbachnak, most a Schalke is megszórja vendégeket.

 

8. Bologna - Fiorentina 1(X)

Kevés olasz meccs került e a TOTÓ eheti programjába. A Bologna-Fiorentina találkozó viszont itt van, aminek kevesen örülnek. Nehezen tippelhető meccs, hisz a Bologna a kiesés elöl menekül, a Fiorentina pedig ugyan jobb csapat, de kevésbé motivált. Itt a szezon vége felé óriási jelentősége van a motivációnak. Hiába jobb alapvetően egy csapat, ha fásult, dekoncentrált játékosok lépnek pályára, annak ritkán lesz jó vége. A Fiorentina pedig olyan semmilyen ezekben a hetekben. A Bologna jelenleg a legjobb kieső helyen áll, de egy győzelemmel kikerülhetne a veszélyzónából. Otthon mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, és minimum egy pontot otthon tartanak. A Fiorentina egyébként majd május 3-án Coppa Italia döntőt játszik, szóval gondolhatjuk, mennyire veszik komolyan a Bologna elleni bajnokit.

 

9. Inter - Napoli 1

Első ránézésre nagyon komoly kis meccsnek tűnik, komolyabban megvizsgálva viszont egy meccs a sok közül. Az Inter az 5. helyen áll, maximum egy helyet javíthat a pozícióján a hátralévő találkozókon. A 4. hely viszont ugyanúgy EL-indulást ér, mint az ötödik, szóval ilyen szempontból lényegtelen, hogy a két hely közül melyiken ér célba a Nerazzurri. Hátrafelé kell inkább tekinteni, mert a Parma és a Milan még kellemetlenkedhet egy kicsit.

A Napoli letudta a szezont. Maradt a dobogó harmadik foka, sem előre, sem hátra nem mozdulhatnak el. Illetve matematikailag lecsúszhat még a Nápoly a dobogóról, de ahhoz az kéne, hogy a Firenze 4 meccsből négyet nyerjen, ők pedig ne szerezzenek egy pontnál többet a 12-ből. A Nápoly ezt a találkozót dobni fogja, az Inter pedig nem tud olyan lúzer lenni, hogy ne nyerjen. Egyébként volt február elején egy Atalanta-Napoli meccs, ahol a Nápoly kapott három bohózatba illő gólt. Ott is kék-fekete mezes csapat viccelte meg a délieket, most ugyanezt fogjuk látni, csak az Atalanta helyett az Inter fogja rúgni a gólokat. A Nápolyt ez a meccs aligha érdekli.

 

10. Torino - Udinese 1

100 % az esély arra, hogy az Udinese bennragad. Ilyenformán nagyjából tesznek rá, hogy a szezon hátralévő részében mi lesz. Három forduló óta nyeretlen a csapat, az pedig aligha lehet nagy motivációs tényező, hogy a 13. helyről a 12-re ugorjanak. A Torino otthon saját közönsége előtt nem játszhat alibi focit. Immobiléék utolsó négy meccsükön a maximálisan begyűjthető 12 pontból 10-et zsebre tettek, és van rá esély, hogy megelőzzék az AC Milant. Ez azért nem hangzik rosszul, még akkor sem, ha az utóbbi évek leggyengébb Milanjáról beszélünk. Szűk hazai.

 

11. Liverpool - Chelsea 1X

Bajnok lehet a Liverpool, ha behúzza ezt a meccset. Még nem matematikailag, de az biztos, hogy kulcsmérkőzés a javából. A Liverpool nagyon egyben van, és ha lehet kívánni időpontot, hogy mikor játszanak a liga második helyezett csapatával, akkor ennél jobb időpontot nem is kívánhatott volna a hazai együttes. A Chelsea kedden az Atletico Madrid otthonában, a Vicente Calderónban lépett pályára, és hősiesen védte meg a 0-0-át. Mourinho Williant és Torrest kivéve csupa-csupa defenzív felfogású játékost küldött pályára, de kérdéses, hogy az idegenbeli gól nem fog-e hiányozni. Lényegtelen végül is, a BL egy másik sorozat, de nagyon fontos a Chelseanek. Elvileg, ha vernék most a Liverpoolt, maradna esély a bajnoki címre is, de kevés rá az esély. Egyrészt randkívül erős a Liverpool, másrészt fáradt a Chelsea. Ha most hétvégén nem dobnák ezt a meccset, akkor annak szerdán innák meg a levét.

A Liverpoolnak az iksz sem tragédia, hisz játszanak még a Newcastle és Crystal ellen is. Ez két középcsapat, melyeknek semmi céljuk nincs már a bajnoksággal. A fáradt, és a BL-re koncentráló londoni kékek nem tudnak nyerni Liverpoolban, 1X-ben tuti a tipp!

 

12. Valencia - Atletico Madrid 2

A Valencia csütörtökön 2-0-ra kikapott Sevillában az EL elődöntőjének első felvonásán. Ez egy pocsék eredmény, bár ha azt nézzük, hogy Baselben 3-0-ra kapott a denevéres társaság, még pozitívumot is lehet találni ebben az eredményben. Feladni a továbbjutás lehetőségét nem fogják Keitáék, hétvégén rápihennek majd a visszavágóra, csütörtökön padig hazai közönség előtt nekirontanak a Sevillának, és megpróbálják lekopírozni a Basel elleni visszavágót.

Az Atletico Madrid majd jövő szerdán lép pályára a BL-ben a Chelsea otthonában, de az Atletinek a bajnoki cím megszerzése ugyanolyan fontos, mint a BL-ben a továbbjutás. Az Atleti kemény csapat kemény játékosokkal, akik bírják a terhelést. Simeone a legjobbjait küldi pályára a Mestallában, viszont a hazai együttesben alighanem többen pihenőt kapnak. A Valenciának nincs célja a bajnoksággal, az Atletico pedig túl nagy falat számukra.

 

13. Athletic Bilbao - Sevilla 1X

Hiába játszik jövő héten fontos EL-meccset Valenciában a Sevilla, nem fogja feladni ezt a meccset. A Sevillának nyernie kéne Bilbaóban, ha jövőre a BL-ben szeretne indulni. Ha a San Mamésben nyer az andalúz együttes, akkor a Bilbao és a Sevilla is 62-62 ponttal áll majd, és a hátralévő fordulók döntik majd el, melyik csapat lesz a negyedik. Ha a Bilbao nyer, akkor valószínűleg meg is tartja a 4. helyet. Döntetlen esetén nem történik semmi, de az is a Bilbaónak kedvező eredmény.

A San Mamésben kevés csapatnak sikerült győznie idén, de nem lehetetlen. Az Atletinek például sikerült elhoznia a három pontot a Bilbao stadionjából. Persze a Sevilla esélyeit rontja, hogy fáradt a csapat, és azért csak ott van a lábakban az a csütörtöki EL-elődöntő. Ráadásul kell tartalékolni a visszavágóra is, így mindenképp a baszk együttes lehet a kipihentebb. Vagy inkább mondjuk úgy, hogy a kevésbé fáradt. Persze a Sevillának rengeteg jó játékosa van, rendkívül bő a keret, de Rakitic, Moreno, Coke, Fazio, M'Bia azért rendkívül fáradt lehet.

Tudjuk jól, hogy a Bilbao mennyire kemény otthon, szóval kész csoda lenne, ha a Sevilla két EL-elődöntő között ezt a meccset is behúzná. 11-3-2-es mérlege van az új San Mamésben a bilbaói együttesnek, szóval kijelenthető, hogy nem nyerni járnak Baszkföldre a vendég-csapatok.

 

13+1. Villarreal - Barcelona 1

A Barca megfőtt. Vége, ennyi volt. Nem lesz bajnok a csapat, lecsúszott a Király Kupáról és a BL-győzelem lehetősége is rég elszállt. Tata Martino valószínűleg távozik, és mivel úgy néz ki, mégis igazolhat a Barca, már mindenki a lehetséges transzferekkel foglalkozik. A csapat fele sérült, a másik fele azon van, hogy a VB előtt nehogy lesérüljön. Messi már rég a VB-re tartalékol, lassan Pinto is többet fut nála a meccseken. Ettől függetlenül a Barca a Barca, és amikor azt mondjuk, hogy rossz formában vannak, vagy alulmotiváltak a srácok, azt mindig a helyén kell kezelni, mert egy Villarreal ellen még így is esélyesek.

A hazai csapat is szeretné megcincálni a katalánok bajszát. Erre a meccsre összekapják magukat a hazaiak, szeretnének még egy nagy skalpot a szezon végére. Ha a szerencse a hazai mellé áll, akár nyerhetnek is. Ezen a +1-es meccsen nem érdekes sokat filózni, húzzuk be hazaiba. Nem véletlenül lett pont ez a meccs a +1-es találkozó.

Címkék: sportfogadás, totó,