TOTÓ TIPPEK: 2014. 16. játékhét 2 forduló

2014-04-18
A Húsvét miatt az olaszok szombaton játszanak, így nem kell vasárnapig izgulni a milliókért. Vasárnapra nem sok meccs marad, így már szombat este kiderül, hogy sikeres hétvégét zártunk, vagy (ismét) gyűrhetjük össze a szelvényt.

1. AC Milan - Livorno 1X

Most, hogy az AC Milannak nagyjából semmi esélye semmire, elkezdett eredményesen játszani. Mégegyszer, csak a nyomaték kedvéért: eredményesen. Mert arról nemigen beszélhetünk, hogy jól és szépen játszik a csapat. Ugyanaz a hulladék játék folyik a csapatnál, mint amit a szezon eddigi részében játszottak. Ettől függetlenül az eredmények jönnek, és még a 5. helyre is esélye van a hazai csapatnak. A Milan most szerencsés csapat, befelé pattanós időszakát éli a csapat. Otthon ezt a gyengécske Livornót meg kéne verni. Persze az AC Milanról beszélünk, szóval mindenképp kétesélyben kell gondolkodnunk.

 

2. Lazio - Torino X

A Laziónak nagyjából semmi célja nincs már ezzel a bajnoksággal, ahogy a torinónak sem. Az Európa Liga egyenesen taszítja ezt a két csapatot, szóval, ha ez nem lesz döntetlen, akkor tényleg semmi.

 

3. Udinese - Napoli X

Az Udinese bennragadt az élvonalban egy nagyon halvány szezon után. Elég gyengécske szezont futott a csapat, és most még az Alexis Sanchez-féle sztárpalánták sem nőnek ki a földbl arrafelé. A Nápoly ott áll a harmadik helyen, sem előre, sem hátra nem mozdulhat már el, csak valami csoda folytán. viszont ekkora csodák nincsenek. Szintén iksz.

 

4. Parma - Inter 1X

Egyik csapat sincs nagy formában, de gyengének semmiképp sem lehet nevezni ezt a két együttest. Tény, hogy az Inter volt már acélosabb is, de egy EL-helyet azért megcsíphetne a csapat. A Parma a nagyszerű tavaszkezdet után berántotta a kéziféket, viszont az elmúlt két fordulóban ismét életjeleket mutatott a csapat. Otthon erős a Parma, az Inter pedig olyan semmilyen csapat. 1X-ből nem megy ki ez a meccs. Talán a Parmát is izgatja még a nemzetközi szereplés, és az Intert amúgy is jó érzés verni.

 

5. Juventus - Bologna 1

A Juve hazai pályán nem hibázik. A zebrák majd jövő csütörtökön EL-meccsen a Benfica otthonában lépnek pályára, de az még odébb van. Fontos ez a győzelem, minél hamarabb be szeretné biztosítani a csapat a bajnoki címet. Pirlóék konkréten nem veszítettek pontot hazai pályán, aligha a kiesőjelölt Bologna ellen fogják elkezdeni a botladozást. Fix hazai

 

6. Fiorentina - AS Roma 2

Nincs esélye a firenzei csapatnak arra, hogy jövőre a BL-ben induljon, ezért hitehagyottnak tűnik a csapat. Sérülések is nehezítik a lilák életét, szóval az az igazság, hogy kevésbé motivált társaság most a Fiorentina. Az AS Roma viszont nagy lendületben van ismét. A szezon elején is verhetetlenek voltak a farkasok, és most is azok. Van még 1-2% arra, hogy az AS Roma megelőzze a Juvét, de ez csak matematikai esély. Az AS Roma viszont profi mentalitású csapat, azt szeretnék, hogy a Juve izzadjon csak minél jobban azért a bajnoki címért. Ugyanakkor tény, hogy egy jó kis döntetlen sem lenne tragédia egyik csapatnak sem. Vagy kettes, vagy iksz.

 

7. Braunschweig - Bayern München 2

A Braunschweig ligautolsó, a Bayern ligaelső. Azt is lehet tudni, hogy a Bayern bajnok, a Braunschweig pedig vélhetően kiesik az élvonalból. Óriási bravúr lenne, hogy a Braunschweig nyerne, de nem fog. A Bayern tartalékos lesz, de amikor a bajorok esetében tartalékról beszélünk, akkor Pizzaróra, a Bundesliga leggólerősebb légiósára, vagy a betonbiztos VB keretteg Görtzére kell gondolni. Sammer és Pep Guardiola elmodta a srácoknak, hogy a Bayern mezét viselik, nem fér bele, hogy sorozatban bukják el a bajnokikat. Az már tényleg ciki lenne, ha az utolsó helyen álló Brauncshweig is zsebkendőnek használná a Bayernt. Helyre áll a világ rendje, és ha nem is ütik ki a vendégek az újoncot, egy olyan Bayernes 0-2 összejön a végére. Sokat botlott mostanában a Bayern, de nem szeretne úgy BL-ezeni a csapat, hogy isét kikapott.

 

8. Dortmund - Mainz 1

Jürgen Klopp nevét egyre több helyen olvasni a Barcelonával kapcsolatban, de egyelőre még a BVB edzője. Klopp tudja motiválni a játékosait -talán ezért szeretnék a katalánok is a Barca padján látni. A Dortmund jó formában van, verte a Realt, a Bayernt és hétközi DFB Kupa meccsen a Wolfsburgot. Reus, Mkhitaryan, Aubameyang és Lewandowski nagy formában van, összeállt a védelem is. Jojic, vagy a fiatal Durm nagyon jól integrálódik a csapatba. A Mainz sem gyenge együttes, de Dortmundban meg fognak égni Tuchel tanítványai. Ha már Tuchel. Emlékezhetünk rá, hogy Klopp a Mainztól érkezett a BVB-hez. Ha majd Klopp elhagyja Dortmundot, talán épp Tuchel lehet az utódja...

 

9. Augsburg - Hertha Berlin X

Semmi célja nincs a Hertha Berlinnek ezzel a bajnoksággal. Bennmaradt a csapat, és a szezon elején csak ennyi kívánsága volt a szurkolóknak. Ahogy ez biztossá vált, a Berlin leeresztett. Persze az augsburg sem csípkedi már magát. Tény, hogy elvették a Bayern veretlenségét, de azon a bravúron kívül nem nagyon nyert mostanában az FCA. Két-három kulcsjátékos most is hiányzik majd Weinzierl csapatából, és rajtuk sem érezni már azt a tüzet, amit tavasz elején. Egy jó iksz mindkét csapatnak jó, félő, hogy nem fogják felszántani a pályát a csapatok. A Berlinnél ráadásul Ramos szezonjának vége, így a gólok sem fognak potyogni. Nem kizárt még a 0-0 sem.

 

10. Freiburg - Mönchengladbach X

Ez nem lesz gyenge meccs, mert mindkét együttes nyerni szeretne. A Freiburg a bennmaradásért, a 'gladbach a BL-indulásért küzd. Jó formában játszik mindkét társaság, szóval tényleg nehéz okosnak lenni. Talán picikét a 'gladbach esélyesebb, de idegenben azért nem túl acélos Favre csapata sem. A döntetlen az az eredmény, ami igazából egyik csapatnak sem jó, de nem is rossz. Mondjuk, ha a Leverkusen majd vasárnap elveri a Nürnberget, a 'gladbach semmit sem érne a döntetlenjével. A hazaiaknál a kulcsjátékosok pályára léphetnek, Klaus, Mehmedi, Schmid és Guedé is játszik, de a vendégnél sincs sérült játékos. Ha a vendég-együttes kontrafocija érvényesülni fog, akkor nyerhet a 'gladbach, de félő, hogy a Freiburg túlságosan is ragaszkodni fog a döntetlenhez. Persze az is igaz, hogy ha nyerni tudna a hazai csapat, akkor szinte biztosan bennmaradna. Nehéz meccs, és hiába jobb csapat a 'gladbach, a Freiburg utolsó 3 hazai meccsét egyaránt behúzta. Egy döntetlen a 'gladbach ellen is összejön.

 

11. Hamburg - Wolfsburg 2

A Hamburg szét van esve. Rengeteg a sérült, van der Vaart nem egészséges, Calhanoglu is edzéseket mulasztott. Vírusfertőzése volt a hét elején, nem tudni, milyen erőállapotban van, Nincs, sőt nagyon úgy tűnik idén már nem is lesz a csapat gólkirálya, Lasogga. Neki több a sérült testrésze mint az egészséges. A középpályán és a védelemben is rengeteg a hiányzó, Slomkának annyi játékosa nincs, hogy a kispadot feltöltse cserékkel. Persze összeáll majd egy csapat, de hogy azt összeszokottnak nevezzük, az nem lehetséges. A Hamburgnál csak a Hoffenheim kapott több gólt idén, csak amíg a Hoffenheim rúg is meccsenként 2-3-at, addig a Hamburg elöl kegyetlenül impotens. Pláne most, hogy nincs Lasogga és vélhetően nem lesz van der Vaart sem. Nagyon nehéz helyzetben van a HSV, könnyen lehet, hogy a Bundesliga történetében először lecsúszik a másodosztályba a Hamburg SV.

A Hamburg problémája az, hogy a Wolfinak sem érdektelen a meccs. A Wolfi a BL-indulást jelentő 4. helyért küzd, és az a nagy igazság, hogy jó formában vannak a farkasok. A BVB elleni kupaelődöntőben is jól játszottak, sőt jobban, mint a BVB. Kétszer a kapufát is telibe trafálták, szóva,l ha most hétvégén a szerencse is melléjük áll, meg fogják verni a Hamburgot. Malanda sajnos azon a Dortmund elleni meccsen kidőlt, így Calligiuri fogja pótolni. Vagy Arnold, aki visszahúzódik Luiz Gustavo mellé, Caligiuri pedig majd a vonal mellett játszik, ahogy tette csereként kedden.

 

12. Nürnberg - Leverkusen 2

Erről a meccsről ugyanazt lehetne írni, mint az előzőről. A Nürnberg a kiesés ellen küzd, a Leverkusen a BL-ben szeretne indulni. Sajnos a Nürnberg hasonló cipőben jár, mint a HSV. Számtalanszor írtuk már, hogy amióta a Chandler-Nilsson belső védő páros kiesett, azóta nem sok esélye van az erster FC-nek. A Leverkusen múlt héten az edzőcsere után egyből nyerni tudott, Sascha Lewandowski kinevezése vélhetően jó döntésnek bizonyult. Aztán neki sem mindegy, hogy sikerül-e a BL-indulási jogot megszerezni. Ha igen, talán véglegesítenék őt, hisz a szerződés csak erre a pár meccsre szól. Jobb erőkből áll a Leverkusen, és fekszik majd a vendég-csapatnak, hogy a Nürnberg sem állhat be védekezni. Fura, de a Leverkusen valamilyen okból kifolyólag nem tud olyan csapatok ellen játszani, amelyek terültet védekeznek. Most a Nürnberg ezt nem teheti meg, hisz nyernie kell. Ha kitámadnak, jönnek majd a gyilkos Leverkusen kontrák. Ugyanakkor a Nürnberg nem tehet mást, 19-re kéne alsót húzni, de mint tudjuk, annak kicsi az esélye, hogy össze is jön.

 

13. Stuttgart - Schalke 1(X)

Jó csapat a Schalke, de nem fog nyerni. A Stuttgart nagy bajban van, és minden erejét összeszedi majd, hogy ismét pontot szerezzen. A Schalkénak nem tragédia, ha nem nyer. Egyébként mióta a Real Madrid megverte a BL-ben Huntelaarékat, egy győzelmet mindig döntetlen követ a bajnokságban. Legutóbbotthon verték a Frankfurtot a Királykékek, most tehát döntetlennek kell jönnie a sorminta alapján.

 

13+1. Everton - Manchester United X

Az Everton elveszítette hétközi bajnokiját a Crystal Palace ellen, így elszalasztotta az esélyt, hogy a 4. helyre felugorjon. A kérdés az, hogy azt a nem várt zakót hogyan tudják feldolgozni a hazaiak. Azért OK, hogy viccelődünk egész évben a Uniteden, azért annyira gyenge csapat, hogy az Evertont vakon behúzzuk. Moyes csapata egy döntetlenre jó lesz, ennek pedig egyedül az Arsenal örül majd.

Címkék: sportfogadás, totó,