TOTÓ TIPPEK: 2014. 13. játékhét 2. forduló

2014-03-28
A hétközi TOTÓ-n volt telitalálat, így a főnyeremény most 'csak' 6 millió Forint. Persze tényleg csak idézőjelben, mert vagyunk egy páran, akik tudnának mit kezdeni ezzel a 6 millióval. Nézzük a meccseket bővebben

 

1. Bayern München - Hoffenheim 1

A Bayern szolidan megünnepelte bajnoki címét, de nem lankadhat a figyelem és a lendület. A bajnokikon cél, hogy veretlen maradjon a bajor csapat, és a Bundesliga történelmében először veretlenül nyerjen bajnoki címet. Otthon játszanak, először az újabb bajnoki cím után. A Hoffi az a csapat, amely ellen lehet futballozni. Gisdol csapata rendkívül nyílt játékot játszik, átlagban 4 gólnál is több esik a meccseiken. Ugyanakkor a rengeteg lőtt gólt mellett rendkívül sokat is kap. Ismerve a Bayern védelmét, azt nehéz elképzelni, hogy Neuer háromszor maga mögé nyúl a labdáért, ugyanakkor azt azért látjuk magunk előtt, ahogy a Bayern támadói mattolják a Hoffenheim védelmét. Fekszik a Müchennek, ha egy csapat játszani szeretne ellenük Az utolsó három Bayern-Hoffenheim eredménye 2-0, 7-1 és 4-0, ebből is látszik, hogy a Hoffi nem nyerni jár az Allianzba. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy a vendég-együttes megússza egy vállalható 3-1-el, hisz kedden már Moyes Man. U.-ja ellen játszik a bajor csapat.

 

2. Leverkusen - Braunschweig 1

Hat nyeretlen bajnoki után ismét meccset nyert a Leverkusen. A gyógyszergyáriak a Augsburg otthonában győztek, és vélhetően megindulnak ismét fölfelé. Hétvégén hazai pályán a liga leggyengébb idegenbeli teljesítményét nyújtó Braunschweiget fogadja a Bayer, és mivel a dobogó a cél, csakis a győzelem elfogadható. Nehéz elképzelni, hogy az újra meccset nyerő Leverkusen ne duplázna rá hazai pályán. Kiesslingék végre újra elhiszik magukról, hogy képesek meccset nyerni, ez pedig sokat számíthat. Ahogy mondani szokták, átszakadt a gát.

 

3. Mainz - Augsburg X

 Nagyon hasonlít egymásra ez a két együttes. Az idei szezon két pozitív meglepetése a Mainz és az FCA. Két rendkívül stabil együttes, nagyon nehéz ellenük játszani. Fegyelmezettek a játékosok, szervezetten játszanak, és nincs öncélúság. Mindenki teszi a dolgát, és ennek az az eredmény, hogy amíg egy Hamburg vagy egy Stutgart a kiesés ellen küzd, addig ez a két csapat EL-indulást érő helyekért harcol.  Tény, hogy az utóbbi időben mindkét csapat kisebb gödörbe került, de még így a Mainz a hetedik, míg az FCA a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán. Nagyon ikszes meccsnek tűnik, és ki tudja, mennyire komoly a csapatok szándéka, hogy jövőre az Európa Ligában szerepeljen. A Frankfurt például, vagy Spanyolországban a Betis semmire sem ment az EL-el (persze azt a pár millió €-t kivéve). Ezek a 'kiscsapatok' nagyon gyakran ráfaragnak arra, hogy két sorozatra kell koncentrálni. Nem biztos, hogy hosszútávon jövedelmező az EL.

 

4. VfB Stuttgart - Dortmund X2

A Stuttgart menthetetlen. Hétközi fordulóban attól a Nürnbergtől kapott ki, amely csapatban nem játszott Nilsson, Cnadler és Pinola, a nürnbergi védelem három pillére. A Nürnberg a Stuttgart elleni bajnoki előtt négy meccset veszített zsinórban. Szégyen ez a csapat, úgy ahogy van. Ugyanakkor mégsem lehet leírni őket ezen a hétvégi meccsen, hisz jól tudjuk, a BVB fontos BL-meccsei előtt gyakran botlik a bajnokságban. Ugyanakkor olyan sok botlás nem fér bele, a Schalke és a Leverkusen ott liheg a sárga-fekete mezesek nyakán. Sok a sérült a BVB-nél, Bender, Gündogan, Schmelzer és Kuba sem játszhat. Klopp vélhetően kezdetni fogja Aubameyangot, és talán Hofmant vagy Jojicot is. Egy-két játékos biztos pihenőt kap, de az tuti, hogy nem feltartott kézzel áll majd a meccshez a BVB. Ez a Stuttgart most egy kabaré, ha egyszer betalál a vendég-csapat (amire azért igen jó esély van) akkor az X2 jönni fog.

 

5. Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1(X)

Fura csapat ez a Wolfsburg. Nem túl jó, de nem is rossz. Ott állnak az 4. helyen, és várják a sült galambot. Legutóbb legyőzték Olicék a Werdert, és még mindig arra a bizonyos BL-indulást jelentő 4 helyre fáj a foguk a farkasoknak. Hecking mester a hétközi meccsen bevetette Malandát, a fiatal belga pedig a 2. percben vezetéshez jutatta csapatát. Betalált a későbbiekben Perisic és Arnold is, a Wolfi pedig magabiztosan győzött 3-1-re. ettől függetlenül a farkaslakban nem lesz könnyű dolga hétvégén, hisz a Frankfurt is hasít. Most már csak a bajnokik maradtak a csapatnak, és ez meg is látszik a teljesítményükön. A Nürnberget 5-2-el intézte el az Eintracht, majd nyerni tudott a 'gladbach ele is 1-0-ra. Ez a két győzelem a középmezőnybe röpítette a csapatot, elkerültek a veszélyzónából. Hogy a harmadik győzelem összejön-e sorozatban, arra sok pénzt nem tennénk. Talán picit ki is eresztenek, a Wolfi pedig otthon elég jól pörög. Eddig három csapat tudott nyerni Wolfsburgban. Az egyik a Bayern, de a bajor csapat más kategória. Riberyéken kívül nyert még ősszel a farkaslakban a Braunschweig egy jó kis bundagyanús meccsen, és a Hannover. Rajtuk kívül minden együttes pontot hullajtott a Volkswagen Arénában, a Schalke például 4-0ra kapott ki. Az Eintracht talán egy ikszet megcsíphet, de ez a maximum

 

6. Mönchengladbach - Hamburg 1(X)

A Mönchengladbach tavaszi teljesítménye tragédia. Hétközi meccsen ha lenyomja a csapat a Frankfurtot, akkor 2 pontra lett volna a lemaradva a BL-indulást ejlentő 4. helytől, így a távolság jelenleg 5 pont. Ha most a HSV ellen is pontot hullajt a csapat, akkor végleg kiszáll a csapat a 4. helyért folytatott harcból. Persze azt meg kell jegyezni, hogy az otthoni és az idegenbeli 'gladbach az nem ugyanaz a csapat. Otthon legutóbb is győzött a Borussia, egy félidő alatt vágott hármat a Hertha Berlinnek. Előtte megverte a Dortmundot, ezért is volt érthetetlen a Frankfurt elleni 1-0-ás vereség. Sebaj, csak előre néz Favre csapata. Ha otthon nyernek, elérhető marad a BL-indulás, és valójában ez a klub, valamint a játékosok álma.

Az ellenfél az ezer sebből vérző Hamburg SV. Sérülések, eltiltások nehezítik Slomka mester dolgát. A Stuttgart és a Freiburg elleni kiesési rangadókon csak 1 pontot szerzett a csapat, ez pedig nem sokat ér. Jelenleg osztályozós helyen áll a hamburgi együttes, nagy szüksége lenne a pontokra. Szerdán a Freiburg ellen játszott Lasogga és Zoua egyszerre, játszott van der Vaart, de csak egy gólra volt jó a csapat. Hétvégén már lesz újra Calhanoglu, és ha Lasogga vállalja a hétvégi találkozót, akkor ő kezd a kilences poziciójában. Zoua helyére jöhet vissza a holland mellé Calhanoglu.

Nehéz elképzelni, hogy a Borussia Parkban a Hamburg meccset nyer. Szét van csúszva a HSV, látni a stábon, látni a játékosok arcán, hogy pánik van. Nincs hozzászokva a HSV ahhoz, hogy ennyire lent van a tabellán. Ez a csapat még soha nem esett ki az élvonalból, most viszont rezeg a léc. Rettentően rezeg Jobb csapat a 'gladbach, otthon pedig nem ismernek kegyelmet.

 

7. Hannover - Bremen X(1)

a Hannover a 26. és a 27. fordulóban nullázott, így számításba kel venni a csapatot, amikor a kiesőjelöltekről beszélünk. Husztiék 5 pontra vannak a veszélyzónától, úgyhogy itt lenne az ideje újra meccset nyerni. Ismerve a Hannovert ez a győzelem csak hazai pályán születhet meg. Otthon tényleg illik komolyan venni a H96-ot. A Werder ellen eséllyel lépnek pályára, hisz a Bréma is elveszítette két utolsó bajnokiját, ráadásul idegenben mindig gyámoltalanul játszanak a srácok. Egyénileg nem rosszak a brémaiak, de csapat szinten valahogy nem működik ez a társság idén. Dutt nincs könnyű helyzetben, és hogy aláírná-e a döntetlent előre, azt csak sejteni lehet.

A Hannovernél vannak sérültek, Diouf például nagyon hiányzik az offenzív zónából. Schmiedebach piros lapot kapott, így most ő sem léphet pályára. Első ránézésre a x szinte kizárt ezen a párosításon, de mégis az a tippünk, hogy megosztoznak a pontokon. Mindkét gárda 29-29 egységgel rendelkezik, 1-1 pont is jól fizethet a végelszámolásnál. Mindkét oldalon az a cél, hogy elállítsák a vérzést, ehhez pedig egy döntetlen is jó lehet. Egyébként a két együttes utolsó hét bajnokijából hatot a hazai csapat nyert. Ez persze semmire sem garancia...

 

8. Milan - Chievo 1

Az AC Milan szerdán újra meccset nyert. Ez lassacskán hírértékkel bír. Korábban az volt a hír, ha a Milan veszít. változnak az idők. A Milan most a gyengécske Chievót fogadja, egyértelműek az esélyek. Seedorf csapatának lehetősége van a duplázásra, otthon mindenképp nyerni kell. Azon a jelenlegi 12. helyen akarnak kozmetikázni a piros-fekete mezesek, és ez vélhetően sikerülni is fog. A Chievo a kiesés ellen küzd, a San Siróban nem fog pontot szerezni.

 

9. Sassuolo - AS Roma 2(X)

Az AS Roma kedden elverte a Torinót, magabiztosan tartja a 2 helyet a tabellán. Hétvégén a kieső helyen álló Sassuolóhoz látogatnak Gervinhóék. Az esélyek egyértelműek, mégsem lehet 100%-os magabiztossággal kijelenteni, hogy ezt a mérkőzést behúzz a fővárosi csapat. Túl egyértelműek az esélyek, és az életéért küzdő kiscsapatok otthon tudnak meglepetést okozni. A V mellé egy döntetlent nyugodtan behúzhatunk.

 

10. Lazio - Parma 1X

Jeleztük az előző cikkben, hogy addig marad tavasszal veretlen a Parma, amíg nem találkozik a Juventus együttesével. A Juve igazolta a papírformát, és legyőzte Cassanóékat. Félő, hogy ezzel a torinói együttes meg is törte a Parma lendületét. Amaurit ráadásul kiállították, így ő pályára sem léphet Rómában. Hazai pályán a Lazio az esélyes, de Rejáékban sem érezni a tüzet. Legutóbb Genoában is kikapott a Lazio, szóval nem igazán érezni rajtuk sem, hogy olyan hűdejók lennének. Vagy hazai, vagy iksz. A Parma pedig elkezdi pénzre váltani a meccseit...

 

11. Sampdoria - Fiorentina X2

A Samp és a Firenze érdekes meccset játszik majd egymással. Meglepően jó tavasszal a Sampdoria. utolsó 5 bajnokijából 4-et megnyert. Ha a lilákat is legyőzné Mihajlovic csapata, el lehetne könyvelni a bennmaradást. Persze akkor sincs nagy baj, ha most veszít a csapat. Hogy az Európa Liga-indulást mennyire gondolják komolyan, az innen meg nem lehet mondani.

Egyébként pedig a Samp csupa olyan csapatot vert, amelyek a tabellán az alsóházban helyezkednek el. A Hellas például semmi ellenállást nem tanúsított, így pedig könnyen téves képet alkothatunk a genoai együttesről. A Firenze a 4. helyen áll, esélytelen, hogy befogja az előtte 10 ponttal vezető Napolit. Talán a hétvégi lista legnehezebb meccse, simán lehet hazai, döntetlen, vagy vendég-győzelem is. Az X2 tényleg csak tipp, elviekben jobb kvalitású srácok játszanak a vendégeknél, és  Samp most egy komolyabb együttes ellen meccsel, ebbe a találkozóba beletörhet a bicska.

 

12. Arsenal - Man. City 2

Kész. Vége. Kifújt. Egyébként egész sokáig tartotta magát az Arsenal a Premier League-ben, ám ahogy Özil kidőlt, nem jönnek a győzelmek. Az Ágyúsok utolsó két bajnokiján 1 pontot szerzett. Múlt héthégén 6-0-ra kikaptak Cazorláék a Chelseatől, ezt követően pedig csak 2-2-re voltak jók a Swansea City ellen. Most a bajnoki címre éhező Man. City lesz az ellenfél. Pellegrini csapata hosszú hajrát nyitott, 2-0-ra legyőzte a Hullt, 5-0-ra a Fulhamet, majd a városi derbin 3-0-al 'küldte haza' a Unitedet. El fogják söpörni az Arsenalt is. Özil nélkül a londoni csapat félkarú óriás, nincs, aki azokat a bizonyos kulcspasszokat kiossza. A City behúzza a meccset.

 

13. Liverpool - Tottenham 1

A Liverpool elképesztő. Csak egy pont a csapat hátránya a Chelsea mögött, ami gyakorlatilag semmi. a Sturridge-Suarez páros ontja a gólokat, ketten együtt 48-szor találtak be. A 20 élvonalbeli csapatból 15 olyat tudunk kivenni, amelyek csapatszinten sem érték el a 48 lőtt gólt. A Liverpool 5 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, hazai pályán egyszerűen meg kell verniük a londoni Tottenhamet. A Tottenham sem áll rosszul, az a 6. hely vállalhatónak tűnik. Ugyanakkor utolsó öt bajnokijából hármat elveszített a csapat, és az Európa Liga meccseken is láthattuk, hogy valami  nincs rendben. Nem is oly rég a Chelsea 4-0-ra verte Ericksenéket, szóval nem egy verhetetlen együttes. Ha a 'pool bajnok szeretne lenni, akkor ez bizony hazai.

 

13+1. Napoli - Juventus X

A Napolit a Porto kiverte az EL-ből, a Juve viszont ott lesz a következő körben is. Az ellenfél a Lyon csapata, csütörtökön Franciaországban vizitál a Juve. Vasárnap este azonban még egy hazai rangadó vár a torinóiakra Nápolyban. A meccs talán a Napolinak fontosabb. A Juve egy piszkosul jó csapat, de nem szaggatja szét magát. Ha nyer, akkor 1-0, 2-1-re nyer, csak a minimumot játsszák Tevezék, ez pedig Nápolyban aligha lesz elég. Legutóbb is lőttek két korai gólt a Parma ellen, aztán ráültek. Végül is működik, és nehéz elképzelni, hogy egy fontos Európa Liga-találkozó előtt fognak pörögni a torinóiak. Nekik az sem tragédia, ha kikapnak. Persze nem fognak, de beleférne az is. Ha Conte tartalékos csapatot küld pályára, és pihenteti legjobbjait a Lyon elleni meccsre, akkor nem esélytelen a Napoli. Ugyanakkor a hazaiak védelme elég sebezhető, szóval ha a Juve tartaléos lesz, gólokat valószínűleg akkor is lőnek. Egyébként otthon rendre elveri a Bianconeri a Napolit, idegenben azonban a két utolsó bajnokijukon döntetlen született. Egy jó remi most is benne van a pakliban, de aki szeret kockáztatni, az húzza a hazait.

Címkék: sportfogadás, totó,