TOTÓTIPPELŐ: 2012. 40. hét 2. forduló

2012-10-05
Újra itt a TOTÓTIPPELŐ! A hétközi fordulóban volt egy 13+1-es, a nyertes 2 598 185 Ft-ot tehetett zsebre. Ha most hétvégén valaki ismét minden meccset eltalál, szintén 2.5 millió forinttal lehet gazdagabb. Ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani!

 

1. Bayern München - Hoffenheim 1

Rögtön egy simának tűnő találkozó, és valószínűleg az is lesz! A Bayern kedden rendesen leégett a BATE elleni BL meccsén, 3-1-es vereséget szenvedtek. A bajnokságban viszont makulátlan a csapat. 6-0-0-ás mérleggel, és 19-2-es gólkülönbséggel dominálják a Bundesligát! A válogatott meccsek előtti utolsó fordulóban a cél a 7. győzelem sorozatban, és erre minden esélyük megvan. A Hoffenheim csapatát - és talán az egész futball társadalmat - megrázta Vukcevic balesete. A Hoffenheim Vukcevic családjának kérésére lejátszotta az Augsburg elleni találkozóját, de nagyon tompák voltak. Nagyon nehéz lehetett úgy pályára lépni, hogy egyik csapattársuk élet és halál közt van. A Hoffi lendületét megtörte ez a tragédia, és akárhogy nézzük, a Bundesliga nem jótékonysági intézmény. Ráadásul a Bayernnek kompenzálnia kell valamit a szurkolók felé a BL baki miatt. Lehet, hogy a nagy arányú győzelem most elmarad, de 1-2 góllal Mandzukicék jobbak, és folytatók a Bayern veretlenségi sorozata a Bundesligában!

2. Schalke 04- Wolfsburg 1

A Királykékek negyedik helyen állnak hat forduló után, tehát minden a legnagyobb rendben! Viszont a BL-ben kedden 2-1-es vezetésnél emberelőnyben gólt kaptak az utolsó percben a Montpelliertől, így értékes két ponttól estek el! H. Stevens pipa volt a mérkőzés után, de meg lehet érteni. A bajnokikon azért eddig nem volt gond, nem úgy a Wolfinál! Az a csapat, amely ennyi pénzt öl a fociba, mint a Wolfi, és ilyen produkciót nyújt, ott nagy a baj! A Volkswagen pedig tényleg nyomja a zsetont, Magath minden kívánságát teljesítik a lehetőségekhez mérten, ezzel szemben 16. a csapat. Ami még nagyobb baj, hogy a játékuk értékelhetetlen. Az ember azt hinné, hogy csak Magyarországon fordul elő, hogy egy szélső nem képes pontosan beívelni egy labdát 90 percen keresztül, de ez a Bundesligában is előfordul. Az, hogy a Bayerntől kikaptak, az benne volt. De az, hogy hazai pályán a Mainz ellen még gólt sem lőttek, az tényleg kész katasztrófa. Elképzelés nélküli játék jellemezte őket, Szalaiék pedig két kontrát góllal fejeztek be, így tették osztályozós helyre a Wolfsburgot.

Nem rossz csapat a VfL, de nem álltak össze, és tán sosem fognak. Az is amatőr dolog volt, hogy visszahozták Diegot, aki könyörgött, hogy Madridban maradhasson. Szerintem sír, amikor látja Falcaoék játékát. Szemmel láthatóan szomorú, és ez érződik a játékán. Hajdú B. mondta egy közvetítésnél, hogy néha a társai sem értik, hogy mit akar, és ez nem féltétlenül az ő hibája... Sajnos ez a Wolfsburg jelenleg egy csődtömeg, semmi esélyük a Gelsenkirchen ellen! A Schalke kerete nagyon bő, Stevens tud rotálni, és bárkit tesz a kezdőbe, meghálálja a bizalmat. Huntelaaréknak egy zakójuk van otthon a Bayern ellen, de a Mainz és az Augsburg 3-3 gólt kapott tőlük. Benne van a pakliban, hogy ezt a romokban heverő Wolfsburgot is jól megszórják úgy dühből...

3. Fürth - Hamburg 2

Amíg a Frankfurt és a Düsseldorf sorra okozza a meglepetéseket friss feljutóként, a Fürth valahogy nem állt át az első osztályra. 1-1-4-es mérleggel az utolsó előtti helyen tanyáznak, nagyon hiányzik Occean, aki tavaly szórta a gólokat. Fura módon ő egy másodosztályú csapatot választott, de a hiánya nagyon érződik. Nincs, aki gólt lőjön, így pedig nehéz. Hat mérkőzés után 2-10-es a gólkülönbségük, nehéz lesz így bentmaradni sajnos! Büskens mester próbál valamit kitalálni, de nagyon úgy néz ki, hogy ezzel a kerettel ez a Fürth egy rövidke kirándulást tett a legjobbak között. Ellenfelük az a HSV lesz, amely együttes kezdi megtalálni a játékát. Ugye ők három zakóval nyitottak, viszont a következő három meccsükön már hét pontot szereztek! Megverték a Dortmundot és a bombaformában lévő Hannovert, szóval elkapták a fonalat Fink mester tanítványai.

Kezd összeérni a Hamburg, van der Waart újra a régi, a Wolfitól szerzett Jiracek is nagyon él! Őgy egy igazi csupaszív játékos, nem is értem, miért vált meg tőle a Wolfi. Azóta tutira bánják... A Magyarországon is légióskodó Rudnevs is elemében van, nagyon meglepő lenne, ha lendületből nem darálnák be a Greuther Fürtöt is!

4. Mainz - Düsseldorf X

Szalaiék legutóbb 2-0-ra verték a Wolfsburg csapatát, ami a 11. helyhez volt elég. Kellett nekik nagyon a 3 pont, mert ha ott nem nyernek, most a kieső zónában találjuk őket. A VfL elleni siker szép volt, de maga a játék már aligha. Gyakorlatilag csak kontrára játszottak - amolyan vidisen. Eredményre is vezetett, de amikor nekik kell irányítani, akkor bajban vannak. Még az is elképzelhető, hogy hazai pályán is kontrára játszanak majd. Látva a Mainz05 Wolfi elleni játékát, és ismerve a Düsseldorf stabilitását, itt gólparádéra ne nagyon számítsunk. A Düsseldorf mindenképp szeretné megőrizni veretlenségét. Azt a veretlenséget, amit legutóbb a sírból hoztak vissza. A Schalke 2-0-ra vezetett már a 20. perc tájékán, aztán a 2. félidőben két Scahin fejessel pontot mentettek a düsseldorfiak. Hatalmasat küzdöttek, már a HBSC elleni osztályozón is látható volt rajtuk, hogy hihetetlenül egységes csapatról van szó. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem túl színes társaság, elég sablonos focit nyomnak, de ez biztos, hogy eredményesen. Könnyen lehet, hogy ez a meccs döntetlennel ér véget. Ez Düsseldorf meccsen nem lenne meglepő, eddig hat meccsből négyet adtak döntetlenre. Azzal az egy ponttal talán mindkét csapat ki is egyezne a válogatott meccsek előtt.

5. Freiburg - Nürnberg 1(X)

Az évek óta tudjuk, hogy a Fekete-erdőben a Freiburgot nem lehet lebecsülni. Otthon más csapat a Freiburg, talán a hazai DVTK-hoz lehetne hasonlítani őket. Nincsenek formában, de nincs a Nürnberg sem. Két olyan együttes, amely idén aligha kupaindulást érő helyekért fog küzdeni. Talán tényleg a hazai pálya az, ami dönthet, mert amúgy két nagyon hasonló erőt képviselő társaságról van szó. A TOTÓ eheti programjának egyik olyan meccse, ahol nem lehet okosnak lenni.

Talán az egymás elleni meccsek adhatnak támpontot, hisz utolsó hat találkozójukból hármat megnyert a Freiburg, és három döntetlen lett. Most sincs benne a vendégekben a győzelem, de lőjünk el egy kétesélyt, és ha tehetjük, húzzuk be a döntetlent az 1-es mellé!

6. Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1

A Mönchengladbach távol áll attól, amit tavaly elért. Három kulcsjátékos távozott, de közülük is kiemelkedik Reus, aki a Dortmund együttesét választotta. Európa Liga meccsek is szívják a csapat erejét, ezért a 'gladbach mindössze a baljós 13. helyen tanyázik. Ezzel szemben a Frankfurt második, legutóbb például a Freiburg ellen tudtak fordítani egy gólos hátrányból, és nyertek 2-1-re. Ez a két újonc, a Frankfurt és a Düsseldorf egy csoda. Senki sem gondolta például azt, hogy hat forduló után ezek a csapatok még veretlenek lesznek. Annak a mérkőzésnek, és persze a győzelemnek a kulcsa az volt, hogy Schwegler vállalni tudta a játékot, pedig az arcberendezése nem volt épp a legszebb :D De vállalta, és összefogta a középpályát. Inui megint remekelt, Meier pedig lőtt két gólt, ezzel a Frankfurt begyűjtötte 5. győzelmét. A 'gladbachnál a hét közi EL meccsen többen pihenőt kaptak, főleg a középpályán volt nagy csere-bere. Az tisztán látszik, hogy a 'gladbach ezzel a kerettel nem bírja a kettős terhelést, és nem nagyon bánnák, ha kiesnének az EL-ből. Tesznek is ezért, 4-2-re elverették magukat a Fenerbahcéval. Nagy zakó volt, de semmi hatása nem lesz a bajnokira. Nekik egyértelműen a Bundesliga a fontosabb, és az, hogy ne kerüljenek bajba. Hat pontjukhoz még hármat szeretnének hozzátenni, és erre jó esélyük van. Előbb-utóbb elfogy a lendület a Frankfurtnál, és jön egy lyukas meccs. A 'gladbach motivált, Favre a legjobbjait pihentette a Fener ellen, így szombaton a legerősebb kezdőjével áll fel a Borussia. Arango, Xhaka, De Camargo és a többiek pedig azon lesz, hogy elvegyék a Eintracht veretlenségét. Sikerülni fog!

7. Hannover - B. Dortmund 2

A forduló rangadója. Husztival ez a Hannover szárnyal, új erőre kaptak. Szabolcs a szurkolók kedvence, kétszer lett a forduló játékosa a Bundesligában, és gólok, gólpasszok jelzik jelenlétét. Legutóbb a HSV elverte őket 1-0-ra, de a Hannover talán már a Levante elleni találkozóra tartalékolt. Ha úgy volt, akkor bejött a húzás, mert spanyol ellenfelüket ember és gólhátrányból verték 2-1-re! Hihetetlen ez a csapat, hazai pályán eddig három meccs alatt kilenc gólt szereztek!

A Dortmnud nem úgy kezdte a szezont, ahogy arra sokan számítottak. Ők a BL-ben szerepelnek, és ahogy a Hannover, úgy a Borussia is nagy mecset játszott a a Man. City-vel. Igaz, hogy ők 'csak' döntetlent értek el, de az az egy pont nagyon sokat érhet! Klopp keretének egyetlen baja van, mégpedig az, hogy szűk. Nagyjából 15-16 játékossal játssza végig a bajnokságot és a BL meccseket, ami manapság elég fura. A Dortmund alapcsapatát álmunkból felkeltve is fújjuk, gyakorlatilag egy-két embert cserélget csak. Götze hol kezd, hol nem, és a szűrőket, valamint Kubát szokta rotálni, de nem híve a nagy csereberének. Nem lehet tudni, kiknek szavaz bizalmat, de az tuti, hogy győzelemre játszanak. A City elleni bravúros pontszerzés erőt ad nekik, amire nagy szükségük van. A Bayern hét ponttal vezet előttük, és ennek a különbségnek nem kéne növekednie.

Bármilyen erős a Hannover, nem fogja megverni ezt a Dortmundot. A Borussia kontrái életveszélyesek, és a Hannover képes most abba a hibába esni, hogy jobban kinyílnak a kelleténél. Ráadásul a BVB letámadásos focija sem fog nekik ízleni. Utolsó öt találkozójukból négyet megnyert a Klopp csapat, most is erre számíthatunk!

8. VfB Stuttgart - Leverkusen 12

Nehéz tippelni erre a találkozóra, igazi háromesélyes mérkőzés. A VfB csak 15. a tabellán, legutóbb már nagy nehezen maguk alá gyűrték a Nürnberget, és elmozdultak a kieső zónából. Csütörtökön EL meccset játszottak a norvég Molda ellen, és simán kikaptak 2-0-ra. Ez még nem is lenne fura, mert az EL meccseket nem minden csapat veszi komolyan - lásd Sporting ... - de akkor miért kellett a legjobbakat kezdetni. Labbadia egy talány. Ha a VfB győzelemre játszott, akkor viszont tényleg nagy a baj. Talán egy jól álcázott bunda volt, s nem több. Prioritást élvez a sváboknál is a bajnokság, ők oda koncentrálják az erőiket. A Leverkusen is EL meccset játszott csütörtökön, szintén Norvégiában, ám ők megverték a Rosenborg együttesét 1-0-ra. Erősebbnek tűnik a Leverkusen, de a VfB bármikor magára találhat. Itt valamelyik csapat nyerni fog, de hogy melyik, az jó kérdés. Parázs meccs, sok gól, és kilencven perc izgalom. Kizárjuk a döntetlen lehetőségét, itt valamelyik csapat nyerni fog. Tippünk 12

9. Roma - Atalanta 1

Az AS Roma múlthéten nagyon csúnyán kikapott a Juve ellen. Benne volt a pakliban, hogy a zebrák megverik őket, de hogy ennyire simán, azt senki sem gondolta volna. 25-30 perc alatt háromszor mattolták a Róma védelmét. Abból a zakóból okultak a farkasok, és most nagyon meg fogják verni az Atalantát. Nincs jó formában a bergamói együttes, legutóbb ők is megalázó 5-1-es vereséget szenvedtek a Torinótól. A 62-76. perc között négy gólt kaptak, nagyobb összeomlást produkáltak, mint a Roma. előző körben tehát mindkét együttest torinói rivális oktatta, most mindketten javítani szeretnének. Nagyon meglepő lenne, ha az Atalantának sikerülne, sőt amilyen impotensek elöl, még az sem biztos, hogy egy gólra futja tőlük. A Róma otthon tartja mindhárom pontot, ez nem lehet kérdés.

10. Siena - Juventus 2

Mikor verik el a Juvét a bajnokságban? -Ez itt a kérdés már hosszú hónapok óta. Fura lenne, ha a fehér-fekete csapatok találkozóján a hazaiak vennék el a veretlenséget a Juvétól! A torinóiak ugyan hétközben sok tippmix szelvényt tettek tönkre azzal, hogy döntetlent játszottak a Sahtarral, de a Donyeck egy igencsak masszív társaság! A Siena köszönhetően a hat pontos levonásnak csak az utolsó helyen tanyázik. Három hete verték az Intert, igazi népünnepély volt Sienában, amikor hazaérkeztek a srácok Milánóból. Aztán még lendületből megvolt nekik a Bologna skalpja, de a Lazio már kemény diónak bizonyult. Kemény dió lesz a Juve is, már csak aztért is, mert a zebrák még nem kaptak gólt idegenben ebben a szezonban. 7-0-ás gólkülönbségük van vendégségben, tehát a védelem és Buffon sebezhetetlen. Talán egy szépítő gólra futja majd a Sienától, de a bianconerik összecsapásán nem kérdés a vendég csapat győzelme. A gála talán elmarad, de a vendég siker aligha!

11. Napoli - Udinese 1

A Nápoly jelenleg a Juve első számú riválisa! Igaz, hogy az EL-ben is szerepelnek, de nem nagyon izgatja őket Európa 2. számú kupasorozata. A PSV elleni meccsüket odadobták a hollandoknak, Maggio, Hamsik, és még egy-két alapember pihenőt kapott. Az Udinese viszont nem várt sikert ért el Liverpoolban, kevesen hitték, hogy az olasz csapat a jelenlegi formájában nyerni tud Angliában...

De a Serie A más tészta. ráadásul az udinei együttes a Stadio San Paoloban nem számíthat szívélyes fogadtatásra. Az egyik legkellemetlenebb pálya vendég csapatoknak a San Paolo. Otthon sérthetetlen a Nápoly, legutóbb a Laziot is nagyon könnyedén elintézték 3-0 arányban. Cavani klasszikus mesterhármast jegyzett, élete egyik legjobb meccsét játszotta! Hamsik és Maggio pihent hét közben, minden adott egy újabb hazai sikerhez. Nápolyból idén kevés csapat fog pontot rabolni!

12. Milan - Inter 2

Gyenge formában a Milan, írjuk ezt annak ellenére, hogy BL meccsen verték a Zenitet. Az oroszoknál most áll a bál Hulk és witsel miatt. Spalletti se nagyon bánná, ha fenéken billentenék, már nyáron távozni akart. Aztán most Kerzhakovék balhéznak, hogy nyakukra hozták Hulkot és Witselt, ráadásul ennyi pénzért. A Milan érdemeiből nem von le sokat, de a bajnokikon szenvednek. A fiatal el Sharawy-n kívül nem nagyon tudnak gólt lőni, márpedig nagy a baj, ha ő a Milan csillaga. Lehet, sokan megharagudnak ránk, de nagyon meglepő lenne, ha az Inter nem tudná maga alá gyűrni a Milant! Ráadásul ezt már négyszer megtették sorozatban, az utolsó négy városi rangadót az Inter húzta be. Militoék ráadásul hiába léptek pályára Bakuban csütörtökön, totális cseresor játszott! így is egy félidő alatt kivégezték a Neftchi-t, nagyon erős most ez az Inter! Ez nem a Milan éve lesz...

13. Newcastle - Man. United 1(X)

PL mérkőzés kakukktojásként, ráadásul a 13-as sorszámmal. Megesszük a kalapunkat, ha itt vendég siker születik :D. Különben is a United Kolozsváron nagyon megizzadt a sikerért, hátrányból kellett focizniuk. Most újra idegenben lépnek pályára, és a Newcastle otthon még veretlen. Két győzelmük és egy döntetlenjük van, nem esélytelen a Man. United ellen sem. Erős csapatuk van a hazaiaknak, a francia légió képes lehet összehozni egy döntetlent a Vörös Ördögök ellen. Húzzuk be 1X-be! Nem véletlenül tették be a listára ezt a találkozót!

13+1. Barcelona - Real Madrid 1

Egyelőre legyen elég annyi, hogy 1-es. Aztán később a tippajánlóban egy hosszabb cikket is olvashattok arról, miért fogja a Barca elverni a Realt! (újra ...)

 

Sok sikert, és kellemes hétvégét kívánunk minden egyes olvasónknak! Legyen az TOTÓ, Lottó, Kenó, Luxor, vagy Tippmix, nyerjünk sokat!

 

 

Címkék: sportfogadás, totó,