TOTÓTIPPELŐ: 48. játékhét 2 forduló

2012-11-30
Újra itt a TOTÓTIPPELŐ! A hétvégén 7.8 millió Forintot ér a 13+1-es, amennyiben valaki egyedüliként minden meccs végkimenetelét eltalálja, alighanem jut majd karácsonyi ajándékra is! TOTÓ-ra fel!

 

1. Real Madrid - Atl. Madrid 1

Nem aprózták el a lista összeállítását, egyből a madridi derbivel kezdődik a program! Kevesen gondolták a szezon kezdetekor, hogy a derbi előtt a 'tico a Real előtt áll a tabellán. Sőt nyolc pont van a két együttes közt, tehát ha nyernek Ronaldoék, akkor is csak a harmadik helyüket erősítik meg.

A Real háza táján nincs minden rendben. Szivárognak ilyen-olyan információk, amik vagy igazak, vagy nem. De ha a fele igaz, már rossz. Eleve feszültség van a csapaton belül, hisz tudjuk, hogy egyrészt a spanyol és a portugál légió között nincs meg az igazi összhang, megy a klikkesedés, másrészt Ramos, Casillas és Mourinho között sincs meg a közös hang.

Viszont ezek a Real játékosok büszke emberek! Egy ilyen meccsre biztosan összekapják magukat, és csak a közös célra koncentrálnak. Emlékezhetünk, amikor az első BL meccsükön hátrányból álltak fel, és verték meg a Man. City-t! Erős csapat az Atletico Madrid, ez nem vitás, legutóbb is nagyon elverték a Sevillát Ám a 'ticonak most jön a java, most a Real, aztán két hét múlva a Barca ellen.

A mi tippünk, hogy a Real zárkózni fog, és a vártnál simábban veri meg Falcaoékat! (Egyébként könnyen lehet, hogy ha CR valóban távozik, akkor Falcao érkezhet a helyére...)

Végére pedig egy kis stat: Utolsó 12 tétmeccsükből 11-et a Real nyert meg...

 

2. Schalke - Mönchengladbach 1

Mi történt a gelsenkircheniekkel??? Tehetjük fel a kérdést magunkban, hisz nem elég, hogy hazai pályán ikszeltek a Frankfurttal, szerdán pedig a van der Waart nélkül felálló Hamburgtól kaptak ki 3-1 arányban. Azt nem lehet mondani, hogy a HSV lefocizta őket, de a 3-1 azért mindenképp észhez kell térítse a Schalke 04 együttesét.

Egy érdekes statisztika itt is említést érdemel: Utolsó 10 bajnokijukat tekintve kilenc alkalommal fordult elő, hogy kettejük meccsén a hazai pályán játszó csapat nyert! Ha figyelembe vesszük, hogy a 'gladbach tavaly óta Reus, Neustadter és Dante nélkül játszik, mindenképp a hazai siker felé húzunk. Való igaz, hogy Hunterlaarék kisebb hullámvölgyben vannak, de itt az alkalom, hogy magukhoz térjenek. Otthon végig fogják nyomni a kilencven percet, és nyerik a meccset!

 

3. Leverkusen - Nürnberg 1

A Leverkusen nagyon hasít, jelenleg a 2. helyen állnak a Bayern mögött. A Leverkusen célja a dobogó, és az automatikus BL indulás kivívása. A Bayern viszont egy helyet biztosan elvisz (vélhetően az elsőt), így a Schalke, a Dortmund és a Leverkusen küzd a maradék kettőért.

Hétközi fordulóban idegenben 4-1-re verték a Brémát, Castro duplázott, de gólt lőtt Rolfes és Hegeler is! Az jó, ha olyan játékosok is betalálnak, akiknek ez nem minden meccsen jön össze, így még nagyobb a csapat önbizalma, még nagyobb kedvvel vetik bele magukat a meccsbe!

A Nürnberg fanok is örülhetett hét közben, 4-2-re verték a Hoffit, akik így már az osztályozót érő 16. helyre csúsztak vissza. Idegenben, a Leverkusen ellen azonban csodaszámba menne a pontszerzésük.

 

4. Mainz - Hannover X (2)

Pikáns meccs, hisz a Mainzban Szalai Ádám, míg a Hannoverben Huszti Szabolcs játszik! Sőt nem csak játszik, mindketten csapatuk kulcsjátékosai! Szalai a korábbi fordulókban ontotta a gólokat, aztán kis gólcsend után Szerdán már betalált, igaz saját kapujába. Hiába, egy jó csatár érzi a kaput :D

Ahogy Ádám teljesítménye visszaesett, úgy Huszti Szabolcs és a Hannover sem szárnyal ezekben a hetekben. Főleg a Bayern elleni 5-0 volt nagyon fájó, de túltették magukat rajta, és szerdán már hazai pályán 2-0-ra verték a Fürthöt.

A két csapat közt nehéz bármiféle különbséget megállapítani. Mindketten 6-2-6-os mérleggel rendelkeznek, aki itt kikap, az bizony leszakad az élmezőnytől, és talán sosem éri utol a nagyokat. fontos kis meccs, ahol bizony a döntetlen benne van a levegőben. Viszont nem lehet kihagyni a 2-est sem, mert a hannoveriek itt bizony élhetnek majd legnagyobb fegyverükkel, a gyors kontrákkal!

 

5. Fürth - VfB Stuttgart 2

Fontos hét ez a Stuttgart számára, hisz két olyan mérkőzésük van, ahol egyértelműen a cél a 6 pont megszerzése. Szerdán az Augsburg ellen szűken ugyan, de 2-1-re nyertek Traore, és az Augsburg specialista Ibisevic góljaival. Hétvégén a liga leggyengébb együtteséhez utaznak, ez a Fürth egyértelműen nem üti meg az élvonal szintjét! Otthon 7 mérkőzést játszottak, 0-2-5-ös a mérlegük, és 3-13-as a gólkülönbségük. A hét meccsből öt olyat tudunk kivenni, ahol nem lőttek gólt...

Nem kell ezt tovább magyarázni, itt bizony hatalmas meglepetés lenne, ha a VfB Stuttgart nem vinné el mindhárom pontot!

 

6. Bayern München - Dortmund 1 (X)

A hétvége egyik legjobban várt találkozója, ahol tényleg minden megtörténhet. Az utóbbi években a BVB rengeteg borsot tört a Bayern orra alá, legyen az Kupa vagy bajnoki... Ám a nyárom megérkezett a Bayernhez Sammer, aki amúgy dortmundi legenda, és Sammer profizmusa, állandó győzni akarása az, ami a szakmai stábból hiányzott eddig. Nem véletlen, hogy így megléptek a bőrnadrágosok, és ha netán elverik a Dortmundot, már szinte bajnokként mehetnek majd a téli szünetre. A mi tippünk az, hogy a Bayern hazai pályán elkapja a BVB-t. A Dortmund amúgy sem szerepel túl fényesen idegenben, ráadásul a hétközi fordulóban a Düsseldorffal sem bírtak el hazai pályán. A BVB idén mintha a BL-re koncentrált volna, ezért a bajnokságban most le vannak maradva. Nekik valószínűleg az lesz a céljuk, hogy az első három hely valamelyikére odaérjenek, és jövőre is BL főtáblások legyenek.

 

7. Hoffenheim - Bremen 2

Nagy talány a Hoffi idén. Nagyon szétesett a csapat, már az osztályozót érő 16. helyre csúsztak vissza. Ez valahogy nem az ő idényük, Vukcevic sajnálatos balesete sem jött jól, mert egyrészt nagyon hiányzik, másrészt mentálisan sem tett jót a csapatnak, hogy fiatal társuk életéért is aggódnak, miközben azért edzreni kell, és meccseket kell játzani. A szerdai meccsen a Nürnberg is 4-2-re verte őket, ebből is látszik, hogy tényleg nagyobb a baj, mint azt sokan gondoltuk. Most az a Werder látogat hozzájuk, akik szintén nagy pofont kaptak a hétközi fordulóban a Leverkusentől. 4-1-re nyertek Rolfesék, ezzel a Werder a 12. helyre csúszott vissza.

Két olyan csapat találkozik tehát, akiktől többet vártak a rajtnál. A meccset valószínűleg az dönti majd el a Bremen javára, hogy a két gyenge védelem közül az övék talán erősebb, és elöl is nagyobb potenciál van bennük. A Hoffenheim védelme tényleg katasztrófa!!! Már 32 gólt kaptak, miközben a Fürth és az Augsburg is 'csak' 25-öt.

Aki fogadni akar a találkozóra, az nyugodtan rakja meg, hogy sok gól lesz a találkozón, ilyen védelmek mellett akár 4-5 találat sem lenne meglepő!

 

8. Wolfsburg - Hamburg 1

A Wolfi és a Hamburg találkozó igazi lutri. Jelenleg nem tudni, van der Waart játszik-e hétvégén, mert az nagyban befolyásolhatja a tippet. Ha nem, akkor talán érdemes behúzni az 1-est, ha játszik a HSV-nál a holland karmester, akkor egy döntetlent is érdemes beikszelni. Amikor a hazaiak lapátra tették Magath edzőt, rögtön megindult a szekér, aztán most megint kisebb gödörben vannak. A hétközi fordulóban kikaptak a 'gladbachtól, és a 15. helyen várják a hétvégi fordulót. Azért nagy baj még nincs, de a szurkolók aligha ilyen idényre számítottak. Hazai pályán eddig egy meccset sikerült megnyerniük, valamin mindig elcsúsznak, pedig az Olic-Diego-Hasebe trió Dost mögött igazán nem rossz, és a védelem sem nevezhető gyengének. Nagy talány a Wolfsburg idénye is, de valami azt súgja nekünk, most meglephetik a HSV-t, pláne, ha a vendégeknél nem lép pályára van der Waart!

 

9. Juventus - Torino 1

A torinói derbi! Nem lesz olyan izgalmas, mint a Real-Atletico, ahol azért benne van a pakliban a 'tico pontszerzése. Itt a Juventus behúzza a meccset, aztán hogy mennyit tesznek közé, az részletkérdés. A Torinó nagy döntetlenkirály, de az talán a TOTÓ legnagyobb meglepije lenne, ha a Juve nem tudná behúzni a meccset. Mondjuk ha a Torino reménykedhet valamiben, akkor az az, hogy a kiemelt meccseken a Juve elég sűrűn betlizet. A két milánói együttes elverte őket, a Fiorentina ellen mutatott játék is nulla volt, és a Lazio-t sem sikerült maguk alá gyűrni.

Bár az is igaz, az előbb felsorolt csapatok azért picivel erősebbek, mint a Torino...

 

10. Napoli - Pescara 2

Ezen a találkozón sem kell sokat agyalni. Fordított pályaválasztással talán megfordulhatna a fejünkben a döntetlen lehetősége, de Nápolyban nagy pofonba szaladnak szegény pescaraiak. Pontlevonás nélkül is tökutolsó a csapat, emlékezhetünk a Juve hogy játszott velük, félidőre ötöt rámoltak be a Pescara kapujába. Hamsik és társai behúzzák a meccset, és üldözik tovább a Juventust Talán még nagyobb 1-es, mint a Juve - Torino...

 

11. Siena - Roma 2

Az AS Roma idén igazi showtime együttes, elöl rúgják, hátul kapják, aztán majd lesz valami. Ám az utolsó két meccsen mintha egy másik római együttest láttunk volna. Nem rúgtak sokat, és ami meglepő, egyet sem kaptak. Meg is nyerték mind a két meccsüket, igaz, a Torino és a Pescara is a tabella alsó felében található. Pont beleillik a sorba a 18. helyen posztoló Siena is. Nem kell mást csinálniuk a fővárosiaknak, mint az előző két meccsen. Hátul stabilitás szükséges, aztán elöl úgyis összehoznak egy-két gólt. Ha a Roma hozná a három pontot Sienában, akkor csatlakozást találna a közvetlen élmezőnyhöz. Dobogóról, és BL indulásról álmodoznak, ahhoz pedig ezeket a meccseket hozni kell! A Pescara és a Torino ellen nem volt baj, joggal bízhatnak be a szurkolók, hogy most sem lesz!

 

12. Internazionale - Palermo 1 (X)

Ez a párosítás már izgalmasnak ígérkezik. Nem könnyű megmondani, mi lesz a vége, de talán hazai! A Palermo veszélyes csapat, de inkább hazai pályán erősek. Az Inter pedig otthon most eléggé magára talált, utolsó négy bajnokijukból hármat nyertek, és egyet adtak döntetlenre. Az argentín légió, és főleg Palacio viszi a prímet, elég jó formában van az Inter ahhoz, hogy otthon tartsa a pontokat.

Egyébként ez a találkozó is alkalmas arra, hogy külön is fogadjunk rá. Az Inter-Palermo meccsek ugyanis rendre gólparádét hoznak, tavaly például 4-4-et és 4-3-at játszottak, de 2009-ben volt olyan összecsapásuk, amely 5-3-as Inter sikerrel ért véget. Ha 7-8 gól nem is, de 3-4 simán benne van a két csapatban vasárnap is!

 

13. Lazio - Parma 1

Tyűű, ez a Lazio piszkosul jó! A hétközi meccsen nagyon simán lefocizták az Udineset. 3-0 lett a vége, de még vagy három ajtó-ablak ziccer maradt ki római részről, tehát 5-6 is simán lehetett volna közte. A Parma képes meglepetést okozni, ám idegenben nem igazán megy nekik. 1-2-4-es mérlegük van idegenben, miközben a Lazio 5-1-1-el áll hazai közönség előtt! Ráadásul az utolsó négy meccsből hármat is úgy hoztak le, hogy minimum három gólt lőttek! E három meccsen az Udinese, a Milan és a Roma voltak az ellenfelek, tehát csupa-csupa jónevű együttes. Elnézve azt az intelligenciát, ahogy a Lazio futballozik, nagyon meglepő lenne a Parma pontszerzése!

 

13+1. Fiorentina - Sampdoria

A Fiorentina-Sampdoria párosítás jól hangzik, csak az a baj, hogy idén a Samp gyengébb az átlagnál. Utolsó négy idegenbeli fellépésükön nem szereztek pontot, miközben a Firenze hazai pályán a liga legerősebb  együttese. Hihetetlen a mérlegük, 7 meccsből hatot megnyertek Joveticék, és emlékezhetünk rá, hogy az az egy döntetlen a Juve ellen jött össze, ahol bizony mezőnyben a lefocizták a Zebrákat, és jobban akarták a sikert, de nem akart összejönni a gól! 15 gólt lőttek, és mindössze hármat kaptak, ami szintén azt mondatja velünk, hogy a Samp bizony ismét üres kézzel megy haza, pontok nélkül.

+1-es meccs ritkán ennyire egyértelmű, reméljük, hogy a pályán dőlnek el a dolgok, és nem nyúlnak bele a találkozóba.

 

Ez tehát a fortunaweb.hu tipposzlopa, reméljük tudtunk segíteni!

Sok sikert, és nyereményekben gazdag hétvégét kívánunk!

 

Címkék: sportfogadás, totó,