TOTÓTIPPELŐ: 2013. 38. hét 2. forduló

2013-09-20
Rangadók hétvégéje! Szerte Európában rangadókat rendeznek, a TOTÓ programjába is került belőle egy pár! Nézzük bővebben.

 

 

01   Schalke - Bayern München    2

A Bundesliga hétvégi fordulójának rangadója a Schalke - Bayern összecsapás. A 7. a 2.-at fogadja, de mindkét együttes célja, hogy feljebb kússzon a tabellán. A Schalke a kezdeti nehézségek ellenére formába lendült.

A Bayern ugyen nem hibátlan már, de őrzi veretlenségét, és a Királykékekhez hasonlóan győzelemmel kezdtek a BL-ben.

Két jó formában lévő együttes, de a Bayern az a Bayern. Nehéz elképzelni, hogy a gelsenkircheniek borsot törnek az orruk alá.

(Ráadásul akik láttaák a Steaua - Schalkét, nem voltak lenyűgözve a hazaiak teljesítményétől)


02   Nürnberg - Dortmund  2

A Nürnbergre nem vár könnyű hétvége, hisz a listavezetőt fogadják. Igaz, hogy a BVB egy nápolyi utazás után látogat Nürnbergbe, de rossz hír a hazaiak számára, hogy a Napoli rendesen felbosszantotta Jürgen Klopp mestert, és csapatát. Félő, hogy a nürnbergen töltik ki bosszújukat. Lehet, sőt valószínű, hogy nem rúgnak hatot, mint múlthéten a HSV-nak, de vagy hármat biztosan rámolnak Reusék. Igencsak kemény cspat ez a BVB, a Nürnberg nem lehet akadály!

Ráadásul a hazaiak pocsék formában vannak, 0-3-2-es mérlegük csak az osztályozót jelentő 17. helyhez elég...


03   Hamburg - Bremen    1

A Hamburg múlthéten megkapta a maga pofonját. Ugye ők tavaly bosszantották fel a BVB-t, most a sárga-feketék 6-2-re lenyomták van der Waartékat. El is mondta a holland, hogy tartották magukat egy ideig, aztán a BVB egyszerűen átszaladt rajtuk. -Így volt, kár lenne tagadni...

Otthon a Bremen ellen viszont egész más lesz a helyzet. Alapvetően stabil csapat a Hamburg, csak a nagyok ellen egyszerűen képtelenek végig koncentrálni. (Emlékezhetünk, tavaly a Bayern 9-et lőtt nekik...)

Otthon viszont egyértelműen esélyesek a Werder ellen. Eleve súlytalan a Bréma idegenben, legutóbb például a 'gladbach négyet vágott nekik. Elég buta a Werder játékospolitikája is, hisz ha véletlenül feltűnik egy tehetséges srác, egybőlt elpasszolják. A nyáron de Bruyne is távozott, és Arnautovic is otthagyta őket. Sőt ami még fájó lehet, az az, hogy Junozovic sem lép majd pályára valószínűleg, így a középpályán a HSV valószínűleg fölülmúlja majd a Brémát.

A tippünk egyértelmű, Hamburg győzelem.


04   Mainz - Leverkusen    2

A Bundesliga 3. és 5. helyezettje is egymásnak feszül, talán kis túlzással ráhúzhatjuk a rangadó jelzőt erre a találkozóra is. A Mainz otthon mindig veszélyes, de a tippünk az, hogy a Leverkusen kontrái fognak érvényesülni, a Mainz pedig vereséget szenved. Otthon azért nem játszhatnak bunkert a hazaiak, és ha hibáznak, Sam, Son Castro és persze Kiessling kegyetlenül büntetni fog minden megingást.

A Mainz eddig erőn felül teljesít, és többször szerencséjük is volt. Itt nem lesz!


05   Freiburg - Hertha BSC    1X

Az első meccs, amire nehéz tippelni is. A Hertha és a Freiburg is többarcú csapat, képesek jól és pocsékul is játszani. A Berlinnek már van győzelme, döntetlenje és zakója is, viszont a Freiburg még nyeretlen az idei szezonban.

Ez nem mehet így tovább, mikor nyerjenek, ha nem most! Tény, hogy meggyengültek a nyáron, de azért annyira nem gyenge ez az együttes, hogy hat forduló után is nyeretlen maradjon. Persze a Berlin is ütőképes, ezért egy döntetlent mindenképp be kell húznunk az 1-es mellé!


06   VfB Stuttgart - E. Frankfurt    1X

A VfB gyengén kezdte a szezont, de utolsó két bajnokiját már megnyerték. Az EL-ben is szépen nyitottak, szóval jó formába lendültek a svábok.

Az Eintracht is hasonló utat jár(t) be, utolsó három találkozójuk közül megnyertek kettőt, a BVB ellen pedig becsülettel helyt álltak.

Nagyon iksz-szagú találkozó, de a VfB talán képes otthon tartani a pontokat. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy az Eintracht 3-0-ra elverte az EL-ben a Bordeaux gárdáját. Viszont a Frankfurt csapatának új, hogy két fronton kell helyt állni, míg a VfB már rutinos, tavaly is párhuzamosan tolták a bajnokikat és az Európa Ligát.


07   Sassuolo - Internazionale   2

Az újonc Sassuolo biztos kiesőnek számít. Már három kör után látszik, hogy az élvonal sok nekik, 0-0-3-as mérleggel 1-8-as gólkülönbséggel az utolsó helyen szerénykednek, és nagyon valószínű, hogy ők már el sem mozdulnak onnan.

Az Inter is elveri őket, mivel a kék-feketék egész jól, meglepően jól rajtltak. Mazzarri gatyába rázta a csapatot a nyáron, két győzelemmel rajtoltak, majd a Juventus ellen döntetlent játszottak. Tényleg úgy néz ki, idén az Interrel is komolyabban számolni kell. Valószínűleg nem lesz könnyű találkozó, mert a Sassuolo bunkerezni fog hazai pályán is, de Palacioék csak feltörik a hazai védelmet, és vezetéshez jutnak. Vagy ha nem, Guarin majd átlövésből betalál, előbb-utóbb neki is elsül a lába.


08   Roma - Lazio    1

A római derbi egyértelműen a hétvége találkozó Itáliában. Hiába a Nápoly-Milan, ez az a meccs, amely foglalkoztatja az olaszokat.

A fővárosi derbiket tekintve az utóbbi időben a Lazio van fölényben, az utolsó négy derbiből hármat megnyertek az égszínkékek. Nagy a fogadkozás a farkasoknál, hogy ezúttal máshogy lesz.

Formákra alapozni egy ilyen találkozó nem igazán lehet. Ez a meccs mindig más, lehetnek aármilyen formában a csapatok, itt mindig, mindkét együttes a legjobbját próbálja nyújtani.

Az AS Roma még veretlen, és szerintünk az is marad. Lendületben vanna Tottiék, rég nem látott jó formában rúgják a bőrt. A Lazio-nál azért néha-néha dadog a gépezet, könnyen lehet, hogy ami a chievo ellen elég volt, itt már nem vezet eredményre.

Azért a Lazionál a Juve elleni két találkozó megmutatta, hogy van még hová fejlődni.


09   Juventus - Verona    1

Nem igazán érdemes hosszan foglalkozni a meccsel, mert ha ez nem hazai, akkor semmi! A Juve az Inter elleni remi után nem fog pontokat veszíteni, magabiztos hazai győzelem a tippünk.


10   Atalanta - Fiorentina   1X

Alapvetően jobb csapat a firenzei, de az Atalanta sem lebecsülhető, főleg nem otthon. Az Atalanta eddig idegenben kétszer kikapott, otthon viszont nyert a Torino ellen.

A Fiorentina viszont legutóbb nem bírt el hazai pályán a Cataniával, ami azért meglepő volt. Nem azt hozták, amit tudnak, rengetegen betliztek. Sablonos volt a játék, ami meglepő egy fiorentina esetében. Valahogy fásultak voltak, sőt Joaquinnal az a szégyen is megesett, hogy csereként lépett pályára, ám annyira gyenge volt, hogy nem sikerült végig a pályán maradnia, Montella lekapta őt még a lefújás előtt.

Cuadrado megsérült, Pizzaro-t kiállították, szóval voltak bajok. A mi tippünk az, hogy a Fiorentina ezt a meccset sem fogja behúzni, otthon az Atalanta minimum egy döntetlenre jó lesz hétvégén.

Ráadásul Gomez is hetekre kidőlt, rájár a rúd a Firenzére...


11   FTC - Újpest   1

A Fradi-UTE a mi Roma-Lazio-nk, sőt talán több is annál. Igazi derbi ez, bár a hírek szerint a lila ultrák távol maradnak a meccstől, így tiltakoznak a regisztráció ellen.

Ez ha valóban így lesz, szegény lila-fehér mezes srácok nagyon egyedül fogják érezni magukat a pályán. A Fradi táboron nem fog múlni, ők végig bíztatják majd övéiket.

Eleve jobb csapatnak tűnik a Ferencváros, és ami azt illeti, a Fradinál világosan látszik, hogy a bajnoki címért küzdenek! Lehet, hogy végül marad a második, vagy harmadik hely, de tudatos meló folyik a klubnál. Olyan munka, ami mindenhol követendő lenne.

Az UTE idén (is) középcsapat lesz Ahhoz túl jók, hogy kiesés legyen a vége, de ez az UTE már nincs olyan erős, hogy egy ilyen rangadón pariban tudjon maradni a Fradival.

Ha Bödéék nem hagynak ki minden ziccert elöl, és vagy kettőt gólra váltanak, megszerzik a három pontot!

 


12   Manchester City - Manchester Utd.   12

Természetesen Angliában sem maradhatnak derbi nélkül a szurkolók! A bajnoki címre is esélyes Man City és Man United feszül egymásnak. A City-United meccsek rendkívül gólgazdagok, mióta a City is élcsapat, nem ritka, hogy hat-hét gól esik ezeken a derbiken. Természetes ezt a találkozót is mindkét csapat meg akarja nyerni, pont ezért ritka a döntetlen. Az utolsó 11 derbin született győztes, vélhetően így lesz ez ma is. Két randkívül erős csapat, ezért nehéz megmondani, kinek jön ki épp a lépés.

Ezek azok a meccsek, ahol nem 1X-et, vagy X2-t érdemes húzni, hanem 12-t. Itt valamelyik csapat nyerni fog, de hogy melyik, azt nüansznyi dolgok döntik el!


13   Paris SG - Monaco    1X

 Pár éve kevesen gondolták volna, hogy a PSG-Monaco meccs rangadónak számít majd. A korábbi években a Lyon sorozatban nyerte a bajnokságokat, de elmúltak azok az idők. Új szelek fújnak Franciaországban. A PSG és a Monaco is meggazdagodott, világsztárok sora játszik ebben a két csapatban.

Öt forduló után a Monaco áll az élen 4-1-0-ás mérleggel, 9-2-es gólkülönbséggel. A PSG harmadik, ők két döntetlennel kezdtek, aztán az utolsó három bajnokit márt magabiztosan nyerték Ibráék.

Nagyon hasonló erősségű csapatok ezek ketten, de a PSG egy picikét rutinosabbnak tűnik. A Monaco csak most nyáron állt össze, bár nagy előnyük, hogy nekik nem kell BL meccseket játszani.

Pro és kontra is lehet keresni érveket, de Ibráék esélyesebbnek tűnnek. Talán egy döntetlent elérhetnek a vendégek, de a három pontot egész biztosan nem tudják elvinni Párizsból!


+1   Milan - Napoli    X

Nem valószínű, hogy sokunknak szükség lesz a +1-es meccsre, elég valószínűtlen, hogy valaki mind a 13 találkozót jól tippeli meg. De még ha így is lenne, vár rá egy totálisan háromesélyes találkozó...

A Milan és a Nápoly is ráadásul BL meccset játszott hétközben, könnyen lehet, hogy egy döntetlennél nincs több egyik gárdában sem.

 

 

Címkék: sportfogadás, totó,