TOTÓTIPPELŐ: 2013. 23. hét 2. forduló

2013-06-07
A bajnokságoknak vége, így most válogatott meccsekre kell tippelnünk. Elvileg könnyebb dolgunk van, de csak elvileg. Ha jobban megnézzük a meccseket, tutinak tűnő találkozót nem sokat találunk...
FONTOS INFORMÁCIÓ: Ma este 20:00-ig lehet szelvényeket feladni!!!

1. Horvátország - Skócia 1

Horvátország válogatottja nagy formában van, minden meccsüket nyerték mostanában. Skócia nem csillog régi fényében, elég egyértelműnek tűnnek az esélyek. Modric, Mandzukic és a többiek nem fogják a véletlenre bízni, ez bizony hazai siker lesz!

 

2. Moldova - Lengyelország 2

Moldova elveszítette utolsó két tétmeccsét, Lengyelország pedig megnyerte. A lengyelek egyébként pár napja felkészülési meccsen 'csak' 2-0-ra verték Liechtensteint, de tudni kell, hogy igencsak tartalékos volt a csapat. Ma a BVB játékosaival kiegészülve már picikét erősebbek lesznek a lengyelek, és minden bizonnyal Moldovában is nyerni tudnak!

 

3. Albánia - Norvégia X

Albánia nem könnyű helyszín vendég csapatok számára! Ráadásul az albánok Norvégiában is nyertek Salihi góljával 1-0-ra. Kiszámíthatatlan meccs, talán a norvégok vannak olyan jók, hogy ha visszavágni nem is tudnak, egy döntetlenre kihúzzák.

 

4. Montenegró - Ukrajna 1

Óriási meccs, és hatalmas tét! Montenegró Anglia előtt vezeti a csoportot, a Vukcevic, Jovetic, Vucinic fémjelezte csapat most hazai pályán tehet óriási lépést a Brazília felé. Ukrjna erős csapat, de Shevchenko nélkül nem tűnnek olyan erősnek. Montenegró nyerni fog, az Ukránok pedig búcsút inthetnek a jövő évi VB-nek.

 

5. Belgium - Szerbia 1

Az A csoportban Belgium és Horvátország 16-16 ponttal áll, mögöttük kullog a 3. helyen Szerbia 7 egységgel. Kétesélyes tehát a dolog, a belgáknak nyerni kell, ha meg szeretnék tartani első helyüket a csoportban. Nagyon erősek a belgák, de Bruyne, Benteke, Witsel, Hazard, Courtois, Vethongen... világverő alakulat. A VB-n is nagyot dobbanthatnak. Szerbia most kevésbé erős, idegenben nem sok közük lesz a meccshez, ráadásul Tosic nem léphet pályára a vendégeknél.

 

6. Csehország - Olaszország 2

Olaszország vezeti a B csoportot, CSehország mindössze a 3. helyen áll 8 ponttal. Ha itt nyernek az olaszok, óriási lépést tesznek a csoportgyőzelem felé, Csehország pedig lemarad a VB-ről. A tét tehát nem kicsi, de a két csapat közti tudáskülönbség sem az. Az olaszok EB döntőig jutottak a legutóbbi nagytornán, ismerik a győzelem receptjét. Erős ez az olasz együttes, a cseheknél pedig most nincsenek meg a Nedvedek, akik vezetnék az együttest. Ha könnyedén nem is, de Balotelliék nyerik a meccset.

 

7. Ausztria - Svédország 1

Az biztos, hogy a németek nyerik a C csoportot, és csont nélkül jutnak ki Brazíliába, de a második helyért még óriási a harc. Ez a második hely Ausztria és Svédország közt dől el valószínűleg, de az írek is közbeszólhatnak. Ausztriának ezt a meccset nyerni kell, ha meg akarják őrizni az esélyt. Ha itt döntetlent játszanak, vagy kikapnak, akkor elszálltak. A mi tippünk az, hogy Ibrák nem tudnak nyerni az osztrákok ellen. Szinte minden alapember a Bundesligában játszik a hazaiaknál, és bizonyították ebben a csoportban több meccsen, hogy életképes csapatot alkotnak. Alaba, Harnik, Junuzovic, Arnautovic, Fuchs tesz majd arról, hogy a svédek lógó orral utazzanak haza.

 

8. Litvánia - Görögország 2

Litvánia nem faktor a csoportjában. Egy győzelmük van, a kötelezőt hozták Liechtenstein ellen, de semmi több. A görögöket ismerjük, kemény védekezés az alap, aztán elöl meg mindig találnak egy két gólt, és valahogy nyernek. A hellének második helyen állnak a csoportban, és ha már a bosnyákokat nem is fogják be, a 2. helyet mindenképp szeretnék megtartani!

 

9. Izland - Szlovénia 1(X)

Izland márciusban 2-1-re elverte Szlovéniát, miért ne tennék meg otthon is. Egy nagyon őszinte focit játszó csapat, tele fiatal, ambiciózus labdarúgóval. Szlovénia szégyenszemre a csoport utolsó helyén szerénykedik, 5 mecsükből négyet elveszítettek, még Ciprus is megelőzi őket. Handanovic azért megnehezítheti a hazaiak dolgát, de egy-két alkalommal biztos túljárnak az eszén a szigetlakók, ez pedig bőven elég lehet a győzelemhez. Az az igazság, hogy a szlovéneknél nem nagyon látni azt a korosztályt, amely emlékeztetne Zahovicékra...

 

10. Portugália - Oroszország 1(X)

Oroszország 4-0-0-ás mérleggel 8-0-ás gólkülönbséggel vezeti csoportját. Portugália össze-vissza bundázta a selejtezőket is, így 11 pontjuk van, de hat meccsből. Az oroszoknak tehát beleférhet a zakó is, hisz hiába előznék be őket a luzitánok pillanatnyilag, az oroszok még játszanak Luxembuirggal és Azerbajdzsánnal, ahol simán összehoznak hat pontot. De fogadják még Izraelt, és Észak Írországban is ők az esélyesek. Dzagoevéknek van tehát négy meccsük, ahol simán hozhatnak 12 pontot, sőt belefér még egy bukta is.

Portugália győzelmi kényszerben, ha otthon nem nyernek ma, még a 2. hely is veszélybe kerül. Ronaldoék valahogy behúzzák a meccset, különben valószínűleg turistaként utaznak Brazíliába jövő nyáron...

 

11. Bolívia - Venezuela 1

Bolívia a magaslataiban bízik. Lehet, hogy nem jobbak Venezuelánál, de amikor Bolívia magaslaton játszik, az argentinok és a brazilok is a fülükön veszik a levegőt.

 

12. Paraguay - Chile 2

Chile nyerni fog idegenben is! Paraguay a dél-amerikai selejtező csoportban az utolsó helyen áll, kilátástalan helyzetben vannak. Chile jelenleg a negyedik, vagyis kijutna a VB-re, ha most lenne vége a selejtezőknek. Dél-amerikában az 5. hely pótselejtezőt ér, de nem akarnak ők felesleges feszültséget maguknak. Medel, Vidal, Isla és többiek azon lesznek, hogy behúzzák a meccset, és bizony meglepő lenne, ha nem így lenne. A paraguayiak lélektelen focija nem vezethet eredményre.

 

13. Peru - Ecuador X

Peru megnehezítheti Ecuador dolgát, ami a VB-re való kijutást illeti. Ecuador a 2. helyen áll Argentína mögött, de Peru is kijuthat még a VB-re, hisz van még meccs bőven. Ecuador védelme sebezhető, ezt láthattuk pár napja, amikor a németek 27 perc alatt négyet gurítottak nekik. Peru nem Németország, de hazai pályán egy döntetlenre azért jók lesznek. Más kérdés, hogy ezzel a remivel sokra nem mennek.

 

13+1 Argentína - Kolumbia X

Messiék ott lesznek Brazíliában, ez nem lehet kérdés. Nekik már egy döntetlen is jó Kolumbia ellen, bár aligha játszanak majd ikszre. Viszont a szezon hosszú volt, Messi vagy játszik, vagy nem, sok játékosnak már a nyaraláson jár az esze. Kolumbia erős kis csapat, Rondon, Falcao vagy a Fiorentina játékosa Quadrado bármikor villanhat. Még a meglepetés győzelem sem zárható ki, de egy iksz azért közelebb áll a realitásokhoz!

 

Ez a fortunaweb.hu tippsora, sok sikert kívánunk mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, totó,