TOTÓTIPPELŐ: 2013. 21. hét 2. forduló

2013-05-24
Német és olasz bajnokik hiányában most a BL döntőre, az olasz kupadöntőre, spanyol és francia bajnokikra kell tippelnünk. Nézzük

1. B. Dortmund - Bayern München 2

A BL döntő a hétvége legjobban várt eseménye. Az biztos, hogy német csapat örül, de jó kérdés, hogy melyik. Mi a Bayern győzelmére tippelünk, ebben az évben egyszerűen megállíthatatlanok. Nagyon összeérett ez a csapat, Ribery és Robben sem egyénieskedik, a tavalyi betli után Robben is érzi, hogy tartozik a klubnak. Láthattuk a porcelánlábút, ahogy csúszik-mászik a Barca elleni meccseken.

A BVB is egy erős csapat, nem is lehet leírni őket, de kiderült, hogy Götze nem lép pályára a döntőben. Ugye ő jövőre a Bayern játékosa lesz, de elvileg sérülés miatt marad ki a csapatból... Elvileg... Piszczek és Hummles sem teljesen egészséges, tehát a védelemben is lehetnek gondok.

Sokat nem érdemes vacillálni, erősebb csapatnak tűnik a Bayern, de mindenki azt ikszel, amit a kedve tart. Mi a BL döntőjében papírforma eredményt jósolunk, nyer a Bayern!

 

2. Roma - Lazio X

Az olasz kupa döntőjében római városi derbit rendeznek. Igazi presztízs találkozó, egyértelmű, hogy itt alibinek helye nincs. Mivel a BL indulásról mindketten lemaradtak a bajnoki hajrá már másodlagos volt. Mindkét csapat ezt a meccset akarja megnyerni!

Idén bajnokin a Lazio pályaválasztásával 3-2-es eredmény született, az AS Roma házigazdaként 1-1-es döntetlent ért el a Lazio ellen. A meccs ezúttal is az Olimpicoban lesz, azaz mindkét együttes otthon érezheti magát.

Hogy mi lesz a vége, gyakorlatilag tényleg csak tippelni lehet. A formák alapján Lazio, de írtuk korábban, hogy az AS Roma nem feltétlenül tett meg mindent a győzelem érdekében a bajnoki hajrában. A tippünk erre a meccsre döntetlen, nem nagyon fognak bírni egymással, nagyon hasonló erősségű csapatok ezek.

 

3. Lorient - PSG X

A PSG már bajnokként utazik a Lorianthoz, de a hazaiak számára sincs sok tétje. A Lorient is szép szezont futottak, de ha nyernek is, a 7. helyről feljebb nincs. Olyan nagy lendület már nincs a csapatban, utolsó 4 bajnokijuk közül 3-at is elveszítettek. A PSG ellen zárják tehát a szezont, kérdéses az is, hogy a PSG milyen erősségű csapatot küld pályára. Könnyen lehet, hogy Ancelotti lehetőséget ad a peremembereknek, és Ibráék csak a padon figyelgetik majd a történéseket.

A Lorient talán a PSG ellen egy döntetlen erejéig összeszedi magát, kikapni aligha szeretnének a szezonzárón. A párizsiakat sem nagyon érdekli már a meccs, egy jó kis döntetlen számukra sem tragédia.

 

4. Marseille - Reims 1

Hatalmas hazai!  A Reims az elmúlt körben bebiztosította a bennmaradást a Lorient legyőzésével, számukra teljesen mindegy, mit játszanak Marseilleben. A hazaiak szeretnék győzelemmel zárni az évet, és ha van csapat, amely érzi az 1-0-át, az a Marseille!

 

5. Lille - St. Etienne 1X

A Lille-St-Etienne a legnagyobb érdeklődéssel várt meccse a fordulónak. A harmadik helyért folyik a harc, bár ehhez a Lyon betlije is kéne. A Lille nem igazán van formában, de hazai pályán azért összekaphatják magukat. A St. Etienne hasonlóan a Lillehez, kipukkant a hajrára, nehéz megmondani, hogy mire is lehetnek képesek. A hazai pálya miatt 1X a tipp, de ha valaki érzi a St. Etienne győzelmét, nyugodtan húzza be.

 

6. Toulouse - Montpellier X

A 10. a 8-at fogadja az utolsó fordulóban, nagy meccsre ne nagyon számítsunk. Egy barátságos gurigázás, aztán mindenki megy, ki merre lát. Nincs miért küzdeni, kikapni senki sem szeret, és a döntetlen jól is fizet. Az lenne a meglepő, ha valamelyik csapat nyerni tudna...

 

7. Lyon - Rennes 1

A Lyonnak 3 pontot kell szerezni a Rennes ellen, ha a BL pótselejtezős 3. helyet el akarják csípni. Gomisék sincsenek kirobbanó formában, az egész évben olyan semmilyen volt a Lyon játéka. 2-3 jó meccsük volt a szezonban, amikor régi önmagukat idézték, de nem volt meggyőző a csapat idén. A dobogó azért meglesz, ehhez viszont nyerni kell. (Az iksz is elég, ha a St. Etienne és a Lille döntetlenezik agymással). A Lyon mákja, hogy a Rennes szétesőfélben van, ráadásul az is valószínű, hogy jövőre Antonetti mester helyét más veszi át. A Rennes vezetői Montaniert nézték ki maguknak, ám a Sociedad trénere még nem döntött, illetve várja a baszkok ajánlatát. (Elvileg a baszkok kevesebb időre írnának alá, így lehet Montanier a távozás mellett dönt. Lehet, de ha a Sociedad indulhat a BL-ben jövőre, lehet maradásra bírja magát...)

Lényeg a lényeg, a Rennes focistái alig várják, hogy vége legyen a szezonnak, és mehessenek nyaralni. a Rennnes utolsó kilenc tétmeccséből 7-et elbukott, nem a Lyon ellen fognak feltámadni. Sima hazai.

 

8. Osasuna - Sevilla 1X

Ha a két csapat erejét nézzük, elég egyértelmű a vendégek sikere. Igen ám, de a Sevilla idegenben nem képes meccset nyerni, egyszerűen képtelenek rá. Hogy ez miért van így, azt senki sem tudja, Emery mester is ezen töri a fejét, mióta átvette Michel helyét.

Hiába jobb csapat a Sevilla, a navarraiak pontot fognak szerezni. Az Osasuna a kiesés elöl menekül, ez pedig óriási erőt ad majd nekik. A Sevilla vendégségben nem bír felpörögni, ráadásul az Osasuna otthon csípni-harapni fog.

Az pedig jól jött a hazaiaknak, hogy a Sevilla az elmút fordulóban 2-1-re kikapott a Sociedadtól, így az európa Ligának is búcsút inthetnek. Talán nem is vonzotta őket az EL, és jobb, ha az andalúzok is a következő szezonra gondolnak. Ha nincs majd EL, tudnak a bajnokikra koncentrálni. Aztán ki tudja, ha a Sociedad szétesik, a 'tico Falcao nélkül kezdi az évet, a Sevilla simán esélyes lehet jövőre a dobogóra. Ehhez viszont meg kell tanulni nyerni idegenben is... Hiába jobbak az andalúzok, az Osasuna itt pontot, vagy pontokat fog szerezni!

 

9. Atl. Madrid - Mallorca 1

Érdekes kis meccs lehet ez! A 'tico friss kupagyőztes, és betonbiztos harmadik. Jövőre indulhatnak a BL-ben, így számukra nem igazán van igazi tét. Viszont tény, hogy hazai pályán a matracosok nem nagyon szoktak viccelni.

A Mallorca az elmúlt körben megragadta az utolsó szalmaszálat, és még nem akarja elengedni. Ha benn akarnak ragadni, meg kell verniük az Atleticot, és az utolsó körben a Valladolidot. Kulcsmeccs tehát a Mallorca részéről, az a kérdés, van-e bennük annyi, hogy megverjék a liga egyik legerősebb csapatát.

Ha sikerülne, az óriási meglepetés lenne. Igazából a Betis ellen sem játszottak olyan jól, és hiába nyertek 1-0-ra, ez csak annak volt köszönhető, hogy a sevillaiak nem akartak futballozni. A 'tico kegyetlen társaság, és ha nyerni akarnak utolsó hazai meccsükön, akkor nyerni is fognak. Ha Simeone nem pihenteti az egész csapatot, akkor a 'tico nyerni fog. Hiába küzd majd a Mallorca, Mirandáékat nem lehet átjátszani, Costáék pedig kivégzik ezt a Mallorca védelmet.

Az Atletico egyébként a Singapore Selection-nel játszott egy bemutató meccset, de nem kell félni, nem igazán izzadtak meg azon a találkozón :D

 

10. Malaga - Deportivo X2

A Malaga vezetői egész évben fellebbeznek az UEFA-nál, a CAS-nál, meg mindenhol, de az az igazság, hogy a 2 éves európai porondtól való eltiltást hiába sikerült 1+1-esre csökkenteni, és hiába várható végleges döntés júniusban, a szakértők kizártnak tartják, hogy a Malaga jövőre indulhasson az EL-ben. Nem is pörögnek úgy az andalúzok, ahogy a szezon elején. Belefáradtak ebbe a szezonba, hisz a bajnokik mellett a BL-ben is helyt állt a csapat. Ráadásul egy perc választotta el őket az elődöntőtől...

A malagai srácok már leeresztettek, a nyaraláson, a jövőn törik a fejüket. Többen távoznak, és távozik Pellegrini mester is. Egyébként Pellegrini neve felmerült a Real Madrid háza táján, ahogy Iscoé is. Aligha véletlen, ugyanaz az ügynöke Pellegrininek és Isconak is. Szóval ha ők mennek, akkor vélhetően csomagban mennek.

A Malaga tehát nem fogja véresen komolyan venni a meccset, viszont a Depornak nyerni kéne! Ha Malagán nyernek, és a Zaragoza-Celta-Mallorca trió közül egyik sem gyűjt be 3 pontot, akkor a Depor az utolsó fordulótól függetlenül bennragad. Ez fontos lenne, mert az utolsó körben a liga legjobb formában lévő csapatával, a BL-ért küzdő Sociedaddal csapnak össze.

A mi tippünk X2, hiába jobb csapat a Malaga, őket már semmi sem motiválja, míg a Deporon látszik, hogy nagyon szeretnének bennragadni.

 

11. Betis - Zaragoza X2

A Betis hétfőn nagyon leszerepelt Mallorcán, most hazai pályán kellene javítani. Ezen a meccsen derül ki, hogy mennyire gondolják komolyan az Európa Ligát a sevillaiak. Ha a Mallorca elleni hétfői meccsből indulunk ki, akkor nem igazán szeretnének ők két fronton harcolni jövőre. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy Benat jövőre már a Bilbao labdarúgója, nélküle pedig aligha fognak így szerepelni jövőre.

A Zaragoza együttese a kiesés ellen küzd, de ehhez hozzá vannak szokva arrafelé. Ennél a klubnál ez a természetes,de hozzá kell tenni, hogy a legnagyobb túlélő a Zaragoza. Mindig rezeg a léc, de sosem verik le. Volt olyan év, ahol a Real Madridtól kellett pontot lopni a bennmaradás érdekében, és sikerült. A aragónok nem adják fel, és a Benito Villamarinba sem azért mennek, hogy pont nélkül utazzanak haza. Hiába jobb csapat a Betis, tavasszal nem pörögnek úgy, ahogy azt elvárnánk tőlük. Molina sajnos sérüléssel bajlódik, Castro pedig csak a hajával van elfoglalva. A középpályán is hiányzik az az összhang, ami ősszel jellemző volt rájuk. A MNallorca ellen például Campbellt már jóval a félidő előtt lekapta Pepe Mel...

Jobb csapat a Betis, de az nem lesz elég ahhoz, hogy a Zaragozát két vállra fektessék.

 

12. Valencia - Granada 1

Ezzel a meccsel nem szabad sokat foglalkozni. Be kell húzni 1-esbe, aztán ugrani a következőre! A Valencia jó formában van, és az a céljuk, hogy a 4. helyen végezzenek. Nagy ellenfelük ebben a harcban a Real Sociedad, de a baszkok a Real Madrid ellen játszanak... A denevéresek tehát imádkoznak, hogy a baszkok pontot veszítsenek a Real Madrid ellen, de Soldadoéknak mindenképp nyerni kell hátralévő meccseiket.(ha a Sociedad és a Valencia azonos pontszámmal végez, a Sociedadé a 4. hely, mert oda-vissza elverték a Valenciát)

A Granada ugyan még kieshet matematikailag, de arra nem sok esély van, hogy a Depor-Zaragoza-Osasuna trió minden maradék meccsét nyeri. Papíron tehát még kieshet a Granade, de nem fog. Ráadásul az utolsó fordulóban otthon fogadják a poraira hulló Getafét, ott egy pontot simán összeszednek majd, de az lenne a meglepő, ha a szezonzárón ne kennék el a madridiakat. Ez a Getafe nem ébredt fel téli álmából, és már nem is fog...

 

13. Espanyol - Barcelona 2

Katalán városi derbi, tét csak a presztízs, semmi más. Az Espanyol meg szokta izzasztani a Barcát, nem szokták kímélni Iniestáékat a városi rivális focistái. Az elmúlt két derbin a Barca 4-0-ra nyert, ám a Cornella El-Pratban csak 1-1-re voltak jók a gránátvörös-kék mezesek. Nem tudni, Villanova milyen összeállításban küldi pályára övéit, hisz a Barca azért lehetőséget szokott biztosítani az utolsó fordulókban a fiataloknak. Viszont van itt egy 'rekordkísérlet' miszerint a Barca a 100 pontos idényre hajt. ehhez viszont maradék két meccsüket nyerni kell, és nagyon hangsúlyozzák, hogy ezt a 100 pontot meg akarják csípni. Messi és Puyol nincs, de a többiek játékra készen állnak.Hazaiaknál Tejera, Longo és MAttioni marad ki, ha jelent bármit is, amikor a Barca az ellenfél.

A mi tippünk Barcelona győzelem. Egyrészt Messi nélkül is megy a szekér, másrészt az Espanyol is lezárta már a szezont, utolsó négy bajnokijukon mindössze 1 pontot gyűjtöttek, már mindenkinek a nyaraláson jár az esze. Hogy szenvedve nyer a Barca, vagy gáláznak egyet, azt nem lehet tudni, de valahogy behúzzák a meccset!

Kit tudja, mikor lesz esély újra 100 ponttal megnyerni a bajnokságot...

 

+1 Real Sociedad - Real Madrid 1


A +1-es meccsre nem könnyű tippelni. Azért egy Real Madridot nem könnyen veret el az ember, de nagyon úgy néz ki, ezt kell tennünk. A Madrid átalakulóban van, ráadásul a védelem elég tré. Sokan sérültek Ramos Marcelo és Arbeloa is maródi, Pepe pedig nem játszik, mert összekapott Mouval. Hiányzik sérülés miatt Özil a középpályáról, szóval nem ideális a helyzet.

A baszkoknál Vela lesz eltiltva, viszont rajta, és a hosszabb ideje sérült Elustondon kívül mindenki harcra kész.

Ha a Madridban CR nem villan, a baszkok otthon tartják a pontokat! Ez a Sociedad kegyetlenül jó, ne feledjük, hogy a Bernabeuban sem sok hiányzott a baszk sikerhez. Hiába nyert a Real 4-3-ra, a szezon egyik legjobb összecsapása volt az, ahol Griezmannék pontot érdemeltek volna. Aztán azt se feledjük, hogy a Barca veretlenségi szériáját is a Sociedad szakította meg, nem ijednek meg saját árnyékuktól!

Hogy meglepetés-e a hazai győzelem, vagy nem, azt mindenki döntse el, de a csapategység most legyőzi az ego-t. A Madridban csak CR= okozhat gondot, de itt a kulcs a Blancók védelme lesz, márpedig az lyukas, de nagyon!

 

Ezek a fortunaweb.hu tippjei, sok sikert kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Címkék: sportfogadás, totó,