TOTÓTIPPELŐ: 2013. 1. játékhét 2 forduló

2013-01-03
A 2013-as év első bejegyzése a TOTÓTIPPELŐ rovatunkban! A 13+1-es 2.5 milliót fizet, szóval nem vitték túlzásba, de ki az, aki ne örülne ennyi pénznek január elején?!

A hétvége programja FA Kupa meccseket és olasz bajnokikat tartalmaz, nézzük őket szépen sorjában!

1. Manchester City - Watford 1

A City 2011-ben megnyerte az FA Kupát, és most is erre készülnek! Ugye tudjuk, hogy a BL-ből kiszálltak a csoportkör után, sőt az EL-ben sem folytathatják. (Nem mintha annyira bánnák) Sokkal fontosabb számukra például az FA Kupa, sokkal tradícionálisabb sorozat ez! Hazai pályán a Watford ellen feltétlenül nyerni szeretnének. A darazsak számára amúgy is fontosabb lehet most a Championship, hisz reális esélyük van a feljutásra!

A City háza táján Balotelli szolgáltatta a pletykák alapját, egy edzésen csinált fesztivált egy elrontott szerelés után, és összekapott Mancinivel is. Ezek után nem biztos, hogy marad, és játszani sem fog szerintünk. Lehet, hogy nem a legerősebb City fut ki a gyepre, de otthon a másodosztályú Watford ellen nem fognak szórakozni! A City-nek kell az FA Cup!

2. Southampton - Chelsea 2

A sorozat címvédője a Chelsea, szintén fontos számukra a sorozat! Tavaly is elbírták a BL mellett, ráadásul idén már BL sincs! Az Európa Ligát dobni fogják, lehet mennek még egy kört, de aztán az Ajax kiveri őket! Nem feltétlenül azért, mert erősebb csapat az amszterdami...

A Szentek egyébként nem találkoztak a bajnokságban a londoni kékekkel, mert a Chelsea épp Klub VB-n (le)szerepelt december közepén. A Southampton csapata jelenleg épphogy nem kieső, a 17. helyen zárták a december végi-január eleji időszakot, így nekik sokkal fontosabb a bennmaradás, mint az FA Cup!

Hiába játszik otthon a Southampton, több kulcsjátékos pihenni fog, hogy a bajnokikon majd újra frissek legyenek! A bajnokik után egy FA Cup meccs már sok egy ilyen kiscsapatnak.

3. West Ham -Manchester United 2

A Kalapácsosok sem néznek aprócska feladat elé! A Man. United ugyanis az a csapat, amely a legtöbbször nyerte el az FA Kupát. Szám szerint 11-szer. Talán ezért kapott kiemelt időpontot a találkozó! A WHU nincs nagy formában, míg a Man United magabiztosan vezeti a PL-t. Sir Alex is biztosan ad majd játéklehetőséget több mellőzött focistának is, de a WHU sem lesz a legerősebb!

Egyébként igaz, hogy a Man. United nyerte el legtöbbször a FA Cup-ot, de legutóbb 2004-ben nyertek ebben a sorozatban! Épp itt lenne az ideje a bajnokság mellett megnyerni ezt a sorozatot is!

4. Swansea - Arsenal 1 (X)

Az esélyek alapján sima kettes, ám ismerjük Wengert! Szereti a cseréit játszatni ezekben a sorozatokban. Cinkelik is sokat, hogy soha nem nyernek semmit... A Swansea egyébként Londonban bajnokin is 2-0-ra elverte az Ágyúsokat, méghozzá Michu két góljával. Hogy a spanyol játszik-e most, az egy jó kérdés, mivel nemrég tért vissza, de majd Laudrup eldönti. Mindenesetre a Swansea játéka nem nagyon fekszik az Arsenalnak... Az is több, mint valószínű, hogy a TOTÓ-ban szereplő négy FA Cup meccsből minimum egy hatalmas meglepit hoz. Mi arra tippelünk, hogy az Arsenal lesz az, amely megbotlik.

Egyébként az Arsenal nem is oly rég a Ligakupában is meglepetést okozott, hisz a Bradford otthonában képes volt ikszelni, aztán büntetőkkel dőlt el a meccs, és ott a Bradford bizonyult jobbnak! Pedig ott még annyira tartalékosak sem voltak, hisz ott volt a kezdőben például Gervinho (na ő most tuti nem lesz) Poldi és Cazorla is.

5. Catania - Torino 1

Az olaszok sem pihentek sokat. December 22-én a Milan és a Roma meccse zárta az évet, és január ötödikén már ismét útnak indul a bogyó a Serie A-ban.

Két középcsapat, a 9. a 13-kal csap össze! Itt egyértelműen a hazai pálya kell behúzni az 1-est! A Catania otthon 19 pontot gyűjtött (6-1-2-es a mérlegük) Hazai pályán bárkit képesek elverni, egy Torino nem okozhat nekik gondot! Legutóbb 2008-ban találkoztak a Catania pályaválasztásával, akkor is hazau siker született. (3-2)

6. Lazio - Cagliari 1

A Lazio 8 pont hátránnyal üldözi a Juvét. A bajnoki címről azért talán már letettek, de a 2. hely azért nem nézne ki rosszul! A Napolitól levont pontok miatt állnak ők jelenleg a 2. helyen, de ami a játékukat illeti, ott sem sok kifogásolni való! Utolsó öt meccsükből négyet behúztak, és egyet adtak ikszre. A Cagliari 5 zakóval búcsúzott 2012-től, tehát nem foghatjuk rá, hogy rosszul jött volna nekik ez a kis pihenő! Viszont nem valószínű, hogy a liga egyik legerősebb csapatának otthonában térnének magukhoz! A rómaiak 7-1-1-es mérleggel rendelkeznek otthon, legutóbb az Inter is megbotlott Rómában, szóval ez országos egyes!

Még Olaszországban is :D

7. Udinese - Internationale 1

Az Udinese jelenleg a 10. helyen áll, azaz valódi középcsapat jelenleg. Az eddigi szezonjukra a kiszámíthatatlanság volt jellemző, nem is volt a fogadók kedvence ez az együttes az ősszel. Az Inter sem játszott épp papírforma meccseket mindig. Az év vége felé rendesen betlizgettek, hisz a Lazio elleni zakójukat megfejelték egy döntetlnnel a Genoa elleni meccsen.De volt arcpiritó zakójuk például a Parma ellen is, ugyanakkor a Juventus elverték, és megszakították veretlenségi szériájukat! Hogy a sok argentin milyen formában tér vissza, az jó kérdés. Zanettiék nem fiatalodnak, valószínűleg kell nekik egy-de inkább két-három meccs, mire magukhoz térnek! Bár talán pont Zanetti mentalitása az, amit nem illik kritizálni, nála profibb mentalitású focista kevés van, de sem ő, sem Cambiasso, sem Milito, sem a többiek nem lesznek fiatalabbak! Az Udinese a meccs esélyese szerintem, de egy döntetlennel be kell érniük!

8. Chievo - Atalanta X

Nem a legérdekesebb párosítás, tippelni sem könnyű a találkozóra, így annyira hiányzik nekünk ez a meccs, mint pattanás a fenekünkre. A tabellán is egymás mellett állnak (11. az Atalanta, és 12. a Chievo)

Olyan sok céljuk nincs ezeknek az együtteseknek, a bennmaradásra koncentrálnak mindketten. Olaszországban járunk, Karácsony után, egyik fél sem lesz most a toppon. Nem nagyon fognak bírni egymással 0-0, vagy 1-1 lesz a vége szerintünk!

9. Fiorentina - Pescara 1

A firenzeieknek simán be kell húzni ezt a meccset! Nem lebecsülendő csapat a Pescara, de egy-két játékost leszámítva tényleg nem Serie A szint. Tuti kiesők, ráadásul idegenben eddig 1-1-6-os mérleggel rendelkeznek, utolsó 5 idegenbeli meccsüket egyaránt elbukták.

Ezzel szemben a Fiorentina hazai pályás meccseket tekintve a legerősebb! Jobbak, mint aJuve, a Napoli, a Lazio stb... Kilenc meccsből hetet nyertek, és kétszer játszottak döntetlent. Abból az egyiket akár nyerhették volna, mert a Juve ellen sokkal többet tettek a siker érdekében, míg a Samp ellen szintén egy olyan napot fogtak ki, ahol semmi sem akart sikerülni. Itt nem kérdés a lilák győzelme, csak az, hogy mennyit raknak közé. Ahogy a Pescara zárta az évet, 2-3 gól tutira lesz közte!

10. Milan - Siena 1

Az AC Milan nagyon lassan kezdte a szezont, aztán ahogy egyre jobban összeérett az Ibra és Silva nélküli Milan, úgy jöttek az eredmények is! Minden nagyon szépen alakult, amíg nem jött a 2012-es év utolsó Serie A meccse, a Roma-Milan. Nagyon simán elintézték a piros-feketéket a fővárosban, és ugyan 4-2 lett a vége, de aki látta, az tudja, hogy sok köze nem volt a meccshez a Milannak.

Most nincs más hátra, mint előre, egy jól sikerült tavasszak még a dobogó is meglehet a Milannak. Ehhez kell azért egy-két új igazolás, egy-két bravúr, és kellenek ezek a meccsek. Azaz a kötelezőket hozni kell, és a Siena elleni meccs feltétlenül ilyen!

11. Parma - Palermo X

Erre a meccsre sem könnyű tippelni, igazi háromesélyes találkozó. Az elmúlt években is született mindenféle eredmény, még azt sem lehet mondani, hogy a hazai pálya valamit is számított volna. Az biztos, hogy a Palermonak jól jött a szünet, mert ugyan nem játszottak gyenge futballt, az eredmények nem jöttek. A Parma pedig pont formába lendült Karácsony előtt, elverték a Cagliarit és a Bolognát is.

Jelenleg 10 hely van köztük a tabellán a Parma javára, azonban a két csapat közt valójában nincs ekkora távolság. Talán sikerült a Palermonak rendezni a sorokat, és összehoznak egy döntetlent a Parma ellen.

12. Genoa - Bologna X

A 19. a 14-et fogadja, tehát ez kiesési rangadó a javából! Ha a Genoa nyer, egy pontra feljön a Bolognához, szóval igencsak fontos pontokról dönt a meccs!  A Serie A most nagyon homogén, egyedül a Juve lépett meg a többiektől, de a második és a 20. hely között a mezőny nagyon összetömörült, nincenek nagy különbségek. Főleg a dobogó környéke, és a kiesőzóna az, ahol ha egy csapat 2-3 jó meccset játszik, simán 5-7 helyet is feljebb lép a tabellán.

A Genoa és a Bologna is nagyon hasonló erőt képvisel. Hiába áll előrébb a tabellán a Bologna, semivel sem jobbak, mint a hazaiak. Itt egy győzelemhez valamelyik csapatnak extrát kéne húzni, de így az ünnepek után aligha lesz benne az a plusz egyik vagy másik csapatban, ami a három pont megszerzéséhez szükséges.

13. Juventus - Sampdoria 1

A Juve nyolc ponttal vezet a Lazio előtt, és aligha ezen a hétvégén farag a hátrányból a fővárosi együttes. A Samp ebben az szezonban nem faktor, egyetlen céljuk a kiesés elkerülése. Ez azért vélhetően meglesz nekik, de a jobbak ellen nem nagyon rúgnak labdába. Idegenben meg főleg nem...

A Juve talán az egyetlen olasz csapat, amely nemzetközi porondon is életképes. Ezt a meccset hozniuk kell, mert februárban jön majd a BL, és allighanem márciusban is, mert az óriási meglepetés lenne, ha nem lépnének át a Celticen! Szóval ezt a meccset kegyetlenül behúzzák Contéék, és majd a BL meccsek között lehet tartalékolni a bajnokságban, és pihentetni Pirlot, meg a többi kulcsjátékost! Addig viszont fel kel halmozni az előnyt! A Juve profi csapat, profi mentalitással. Lehet, hogy a gála elmarad, de 1-2 gólos hazai siker nem nagyon lehet kérdés!

13+1 Napoli - Roma X

A Napoli nagyon leresztett a 2012-es év végére. Utolsó három meccskből kettőt elveszítettek, és a Siena ellen nyertek ugyan, de nagyon gyengén futballoztak. Ezzel szemben a Roma nagyon hasított az év vége felé, utolsó öt meccsükből négyet nyertek! Fura egy csapat, mert az év végén elverték a Milant és a Fiorentinát, e két találkozó közt pedig kikaptak a Chievotól...

Ez az AS Roma, bárkit képesek megverni, de bennük van a betli lehetősége! Az biztos, hogy gólparádé lesz ezen a találkozón! A Nápoly focistái is feltöltődhettek, túltették magukat a pontlevonáson, és tényleg újult erővel vághatnak neki az idény hátra lévő részének!

Az AS Roma idegenben még nem játszott döntetlent, ami csak akkor meglepő, ha valaki nem látta játszani a fővárosiakat! Őszinte támadó focit játszanak, ami vagy sül, vagy nem. Ha jó napot fognak ki, bárkit képesek elverni.

Azt kéne tudni, melyik arcát mutatja a Roma! És azt is, hogy a Nápoly labdarúgói ott folytatják, ahol az idény végén abbahagyták, vagy igazi arcukat mutatják Hamsikék. Mivel +1-es mérkőzés, így sokat nem érdemes gondolkodni rajta. Legyen döntetlen! :D Valószínűleg nem itt fog elmenni a telitalálatos szeló :D

 

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, totó,