TOTÓTIPPELŐ: 2013. 18. játékhét 2 forduló

2013-05-03
A bajnokságok a végéhez közelednek, sajnos tippelni semmivel sem könnyebb, mint ősszel, vagy két-három héttel ez előtt. Viszont nem adjuk fel, előbb-utóbb meglesz a telitalálatos szeló :D Nézzük a listát

 

1. Nürnberg - Leverkusen 2

A Nürnbergbe látogató Leverkusen 56 ponttal áll a 3. helyen, mögöttük nagy űr, hisz a Schalke 7 ponttal van lemaradva. Egy győzelem kell még a Leverkusennek a biztos 3. helyért, és ezt hétvégén jó eséllyel be is fogják gyűjteni.

A Nürnberg a 13. helyen áll, a kiesést megúszták, és nagyon úgy tűnik, végleg leeresztett a csapat. Utolsó három meccsüket simán elveszítették, mindössze egy gólt rúgva. Nem pörögnek már a nürnbergi srácok, szóval nem valószínű, hogy a Leverkusent meg tudják szorongatni. Ráadásul amennyire formán kívül van a nürnbergi csapat, annyira van formában a Leverkusen.

Sima kettes

 

2. Hannover - Mainz 1

Két középcsapat találkozik ezen a találkozón, csak a presztízs az, amiért meccselnek. A Hannover együtteséről tudjuk, hogy idegenben teljesen súlytalanok, ám otthon mindenkire veszélyesek. A Mainz hasonlóan a Nürnberghez szintén leeresztett, nem nagyon képesek már úgy pörögni, mint a bajnokság elején.

Szalai ráadásul kidőlt, így egyszerűen nincs, aki gólt lőjön. Átalakult a Mainz játéka Szalai nélkül, nincs, akire felíveljék a labdát, és nincs, aki megtartsa. Ádám hiányában próbálnak több passzal operálni, de ebbe a játékba rendre hiba csúszik, és lekontzrázzák őket.

Pont itt a kulcsszó, mert kontrajátékban a Hannovert kevés csapat veri a Bundesligában. Diouf, Abdellaue vagy Ya Konan gyorsaságára építve a Hannover kontrákra apellál majd, és minden bizonnyal eredménnyel teszi majd. Idegenben ez a Mainz nem képes már pontot szerezni.

 

3. Stuttgart - Fürth 12

Első ránézésre sima hazai, ám a Fürth mióta kiesett, elkezdett játszani. Élvezik a futballt, semmi görcs nincs bennük. Legutóbb egy nagyon jó meccset játszottak a Hannover ellen, ahol 3-2-re kikaptak ugyan, de nagyon szép dolgokat mutattak.

A VfB teljesen kiszámíthatatlan, de csak illene formában maradni, elvégre a Bayern ellen kupadöntőt játszanak. Mondjuk látva a Bayernt, egy jó 5-6 gólos zakó is kinézhet, de egy meccsen azért minden lehet.

Ezt a bajnokit talán behúzza a Stuttgart, de ne zárjuk ki a Fürth győzelmét sem! Fura ezt írni, de a Fürth most veszélyesebb, mint valaha. Ráadásul a Bundesligában minden fordulóban van egy meccs, aminek az eredményére egyből felkapjuk a fejünket.

 

4. Bremen - Hoffenheim 1

Kiesési rangadó :D Öt pont választja el a két csapatot egymástól, és hiába tűnt úgy sokáig, hogy a Fürth-Augsburg-Hoffenheim trió küzd majd a kiesés ellen, a Bréma és a Düsseldorf is simám kizúghat még.

Schaaf mester erre a meccsre feltüzeli csapatát, és minden bizonnyal eredménnyel teszi majd. Erősebb csapat a Werder, és jól jön nekik, hogy ezt a kiesési rangadót hazai pályán kell lejátszaniuk. Otthon jobban pörög a Werder, magabiztosabbak a brémaiak hazai közönség előtt. Ha nyernek, vélhetően bennmaradnak az élvonalban, viszont ha kikapnak, óriási bajba kerülnek...

Mindkét csapatban van hiányzó bőven, de a Hoffinál olyan emberek dőltek ki, akik nélkül nehéz lesz pontokat szerezni a szezon hátralévő részében. Gomes kapus talán a legfontosabb hiányzó, az ő magabiztossága, rutinja nagyon fog hiányozni hátul.

Szenvedős meccs lesz, de a Weserben egyszerűen nem kaphat ki a Werder!

 

5. Dortmund - Bayern X

A Dortmund és a Bayern idén még kétszer feszül egymásnak. Egyszer most hétvégén, egyszer pedig majd a Wembleyben. A két találkozó fontosságát nem lehet összehasonlítani, hisz amíg ez a meccs gyakorlatilag semmi téttel nem bír, addig a Wembleyben a BL győzelem lesz a tét.

Valószínűleg sem Klopp, sem Heynckes semmi váratlant nem fog húzni, ha van is valami terv, azt a BL fináléra tartogatják a mesterek. Sablonos játék várható, nagy taktikai csata. Mindkét fél óvatos lesz, kikapni egyik csapat sem szeretne. Ha elöl összejön valami, az csak plusz, de az az igazság, hogy benne van a levegőben egy jó kis unalmas 0-0 is. sőt leginkább erre számíthatunk, mindkét együttes fáradt, itt hiába Európa két élcsapata feszül egymásnak, nagy focira ne nagyon számítsunk.

 

6. Hamburg - Wolfsburg 1

Vasárnap találkozik a Hamburg és a Wolfsburg együttese, minden adott egy jó kis meccshez. A Wolfi magához tért a hajrára, és hiába álltak sokáig ott a kieső zóna közelében, most már senki sem hátra tekint. Nyomás nincs már a srácokon, Hamburgba is győzni mennek.

A HSV múlthéten a Schalke elleni zakót követően a 8. helyre csúszott vissza, így a BL indulás marad álom, az EL viszont realitás. De nem is az EL indulás itt a cél, hanem az, hogy a hazai közönséget kiszolgálják.

Egyik csapatban sem lesz fontos hiányzó, egyedül Adler, a HSV kapusa tölti eltiltását, de Drobny sem ma kezdte a szakmát.

Ez a párosítás nagyon jónak tűnik, akár a forduló meccse is lehet, ha mindkét csapat győzelemre játszik. A hazai pálya miatt kell csak 1-est tippelnünk, de aki mer kockáztatni, nyugodt szívvel húzhatja be a 2-est is.

 

7. Freiburg - Augsburg 1

Hihetetlen, de igaz! A Freiburg az elmúlt két fordulóban pontot sem gyűjtött, ám a BL indulás még mindig elérhető közelségben. Ehhez persze kéne a Schalke pénteki botlása is, de ha netán nyernek Huntelaarék, még akkor is marad esély!

Tényleg nagyon egyben van a jelenlegi Freiburg, nincs egyénieskedés, igazi csapatot alkotnak.

Igen ám, de az Augsburg is küzd, méghozzá a bennmaradásért. Ha nyerni tudnának a Freiburg otthonában, valószínűleg hosszú idő után a kieső zónából is elkerülnének.

Két motivált csapat, és mivel a Feiburg együttese még megkaparinthatja a 4. helyet, aligha fogják hazai pályán ingyen osztogatni a pontokat. Schmidék óriási szezont futnak, utolsó erejükig küzdeni fognak, és ezt fogjuk látni tőlük ezen az összecsapáson is!

Egyébként a Freiburg hiába veszítette el két utolsó bajnokiját, mezőnyben nem voltak ők gyengék, sőt épp ellenkezőleg. Viszont a szerencse elpártolt tőlük, így pedig nem gyűjtöttek pontot. Ám a Freiburg mentálisan is erős csapat, a szerencse pedig forgandó. Könnyen lehet, hogy most egy rosszabb játékkal is nyerni tudnak majd a Fekete erdőben.

 

8. Fiorentina - Roma 12

A Serie A-ban minden fordulóra jut egy-két rangadó. Hogy a Fiorentina és a Roma meccs méltó lesz-e a rangadó kifejezéshez, az jó kérdés, de az biztos, hogy óriási a tét. Szombat este rendezik a meccset, így firenzei győzelem esetén a lilák egy este erejéig minimum a Milan elé kerülnének a tabellán.

Az AS Roma már nem juthat föl a dobogóra, ahhoz csoda kéne. Ekkora csoda pedig nincs, az pedig jó kérdés, mennyire motiválja őket az Európa Liga. Valószínűleg semennyire, de ettől függetlenül el akarják verni a Fiorentinát.

A farkasok nincsenek is rossz formában, legutóbb Osvaldo mesterhármasának köszönhetően lenyomták a Sienát 4-0-ra, szóval a jó hangulat adott.

A Fiorentina szintén nagy formában, utolsó három találkozójukat megnyerték, legutóbb a fővárosiakhoz hasonlóan nagyarányú (3-0) győzelmet arattak a Samp fölött.

Két jó formában lévő támadó felfogású csapat találkozik, nagyon nehéz bármit is tippelni. A Fiorentina és a roma sem szokott döntetlenre játszani, így a pontosztozkodást kizárjuk. Valamelyik csapatnak kijön majd a lépés, de hogy melyiküknek, az jó kérdés.

 

9. Juventus - Palermo 1

A Juve gálázni fog, és hazai pályán ünneplik a bajnoki címet. Kár a szót fecsérelni a meccsre, csak az a kérdés, Pirloék hány góllal küldik haza a Palermot. Ha a Palermo benn is marad, a szükséges pontokat nem Torinóból fogják elvinni.

 

10. Lazio - Bologna

Szenvedős kis meccs lesz ez, mind a játékosoknak, mind a nézőknek. A Lazio ugyanis a futballgyilkos Bologna együttesét látja vendégül, akik mindig a döntetlenért utaznak idegenbe. A Bologna 5 mérkőzés óta mindig döntetlent játszik, ami már több, mint fura.

Mondjuk tény hogy egy-egy ponttal gazdagodva fordulónként simán bennmaradnak. Eddig a taktika bevált, sőt nagyon úgy néz ki, hogy lassacskán egy zakó beleférhet. A Lazio hazai pályán azért erős, 11-2-4-es a mutatójuk Rómában, tehát a Bolognának a döntetlenért is vért kéne izzadnia.

A mi tippünk az, hogy a Lazio ha nyögvenyelősen is, de megszakítja a Bologna döntetlenszériáját, és megnyeri a meccset.

 

11. Milan - Torino 1

Az AC Milan a 34. fordulóban 4-2-re nyomta le a Cataniát. Kétszer is hátrányba kerültek, de a végén mégis Balotelliék örülhettek. A Milan egyébként a szezon hátralévő részében azért küzd, hogy a 3. helyet megtartsák, és elindulhassanak a BL-ben. Nincs nehéz sorsolásuk, hisz ezen a hétvégén otthon fogadják a Torinot, majd a Pescarához látogatnak. Ebből a két meccsből kötelezően kell hozni hat pontot, különben a Fiorentina biztosan beelőz.

A Torino nincs nagy formában, legutóbb elveszítették a Juve elleni városi derbit, de előtte sem nagyon jöttek a pontok. Sőt a derbi után a Juve tábora a B betűt mutogatta a városi riválisnak, utalva ezzel arra, hogy ha nem kapják össze magukat, könnyen ki is eshetnek.

Nem valószínű, hogy a Balotellivel kiegészülő Milant elverik, sőt a döntetlenhez sem sok közük lesz. Eddig a Torino idegenben 17 meccset játszott, és mindössze kettőt tudott behúzni. Nem túl acélosak idegenben, és az sem túl valószínű, hogy Milánóból pontot visznek el.

 

12. Liverpool - Everton

Az angoloknál is lesz két nagy érdeklődéssel várt találkozó. Az egyik a liverpooli derbi, ahol ezútttal a 'pool lesz a házigazda. Ősszel az Everton pályaválasztásával 2-2-t játszottak, és egy döntetlennek most is van realitása, már csak azért is, mert mindkét csapat rengeteg döntetlent játszott ebben az idényben.

A Liverpool 12-szer ikszelt, míg az Everton konkrétan (holtversenyben a Norwich-al) 14-szer remizett, amivel ők ketten a Premiership döntetlenkirályai.

A Liverpool szurkolók nyílván hallani sem akarnak a döntetlenről, de az Everton masszív csapat. 35 meccsen mindössze 38 gólt kaptak, azaz nagyjából meccsenként egyszer zörög a hálójuk. A Liverpool Suarez nélkül pedig nem biztos, hogy meg tudja tömni az Evertont.

Ebből bizony pontosztozkodás lesz. Hogy barátságos, abban már nem vagyunk biztosak... :D

 

13. Man. Utd. - Chelsea 2

Minden kétséget kizáróan nagy meccs lesz! Kár, hogy a Man.United már bajnok, mondjuk az is biztos, hogy szívesen borsot törnének a londoniak orra alá. Igen ám, de nehéz már motiváltnak maradni, amikor gyakorlatilag vége a szezonnak. Becsületből még lejátsszák a meccseket, de Sir Alex valószínűleg már a jövő játékosainak ad lehetőséget, bizonyítsanak a fiatalok.

A Chelsea csütörtökön kiharcolta az EL döntőt, mondjuk azt nem foghatjuk rá a Basel elleni meccsre, hogy óriási foci lett volna. Az első játékrészben alibiztek Hazardék, amire rá is fizettek, mert Salah a félidő hajrájában 1-0-ás vezetéshez jutatta a Baselt. Benitez félidőben kicsit helyre tette a srácokat, és negyed óra játék után már 3-1-re a londoniak vezettek...

A Chelsea formában van, csütörtökön Oscar és Mata sem kezdett, nem lépett pályára Ba, szóval tartalék maradt a Chelseaben. Fontos meccs ez a londoniak számára, szeretnék megtartani a 3. helyet, és ezzel együtt az automatikus BL indulást. Jövőre pedig Mourinhoval és Falcaoval már egy új csapatot látunk majd, amely felveszi a kesztyűt a City és a United ellen hosszútávon is!

A mi tippünk az, hogy a motiváció győz ezen a mecsen.

 

13+1. Napoli - Inter 1

Lehetne ez jó meccs is, ezzel szemben valószínűleg egyoldalú meccs elé nézünk. Az Inter a kiesés ellen küzdő Palermo otthonában sem tudott nyerni.

A Nápoly nagy formában van, és ha itt nyernek, bebiztosítják maguknak az automatikus BL indulást. Az Inter ezer sebből vérzik, még mindig rengeteg a sérült, és tudják, hogy a szezont lehúzhatják a WC-n. Utolsó négy meccsükből négyet buktak el, szóval nem valószínű, hogy a Serie A egyik legerősebb hazai pályáján tudnak pontot szerezni jelenlegi állapotukban.

Amikor a sorsolást készítették, aligha gondolták, hogy az Inter mindössze a hetedik helyen tanyázik majd, és árnyéka korábbi önmagának.

Nápolyban az Inter esélytelen, egy-két góllal biztosan kikapnak!

 

Címkék: sportfogadás, totó,