TOTÓTIPPELŐ: 2012. 45. hét 2. forduló

2012-11-09
Továbbra sincs telitalálatos szelvény a TOTÓ-n, így a hétvégén akár 24 millió Forintot is zsebre tehet az a szerencsés játékos, aki egyedüliként minden mérkőzés végkimenetelét eltalálja!

1. Bayern München - Eintracht Frankfurt 1

A bajorok kedden a BL-ben 6-1-re mosták le a Lille együttesét, és ismét erőt demonstráltak. Hihetetlenül erős ez a csapat, semmi kétség, hogy az Allianzban megverik a Frankfurtot. Sőt a vendégeknek nagyon vigyázniuk kell, mert emlékezhetünk a tavalyi Bayernre, volt, hogy hetesével rugdosta...

Vendégeknél továbbra sincs Zambrano, márpedig az előző fordulóban látszott, hogy mennyire hiányzik hátulról!

 

2. Schalke 04 - Werder Bremen 1

A Werder továbbra is indikátor együttes. Egy-két bundától eltekintve nagyjából papírforma együttes a Bréma, márpedig ha ezt nézzük, a gelsenkircheniek sokkal erősebbek! A Schalke jelenleg a 2. helyen áll, és hazai pályán tényleg nem szoktak viccelni. Ami a két csapat közti különbséget jelenti, az a védelmek közti különbség. A Werder sebezhetőbb, és ezt a királykékek ki fogják használni! Amúgy is, aki látta idén idegenben a Werdert, aligha fogadna Schaafék győzelmére

 

3. Augsburg - B. Dortmund 2

A Bundesliga alfája és omegája. Egy bajnokesélyes csapat egy szinte biztos kieső ellen. A Dortmund a Real ellen kétszer bizonyított, ennél több nem kell. Olyan lendületes focit játszik Jürgen Klopp együttese, hogy ha egy-két fokozatott visszaváltanak a Real ellen mutatott játékhoz képest, akkor is 2-3 góllal verik az Augsburgot.

Hazaiaknál Verhaegh, Sio és Reinhardt hiányzik, a vendégeknél Kuba nem léphet pályára.

 

4. Wolfsburg- Leverkusen 2

A Wolfi Magath távozása után egyből megverte a Düsseldorf csapatát, de a lendület nem tartott sokáig. Legutóbb a Nürnberg ellen ugyanazt hozták, mint amit Magath alatt. 1-0-ra kaptak ki, kritikán aluli volt a játékuk ismét. Azt a Leverkusent fogadják, akik lendületben vannak, a ligában egyedüli csapatként pontokat raboltak a Bayerntől! Az a csapat, amely az Allianzban nyerni tud, az bizony tudhat valamit! Kiesslingék az Európa Ligában is gáláztak, kiütötték a Rapidot csütörtökön. Ezt a Wolfsburgot is el fogják kapni, mert jól jön majd nekik, hogy a Wolfi több kockázatot fog vállalni a győzelem érdekében. Aztán amilyen potenciál van a Wolfsburgnál, az sem lenne meglepő, ha megint lőtt gól nélkül maradnának. Kapni biztosan kapnak vagy kettőt, így a tippünk nem lehet más, mint Leverkusen siker!

 

5. Fürth - Mönchengladbach 1 (X)

Itt az ideje behúzni egy meglepetést is! Véleményünk szerint a Fürth elkapja a 'gladbach együttesét. A vendégek nem brillíroznak, és tudjuk, hogy csütörtökön Marseilleben játszottak EL mérkőzést. A Fürth kieső helyen, így hazai pályán kettőzött erővel fognak küzdeni a három pont érdekében. Ennek a jelenlegi Mönchengladbachnak sok a bajnokság és az EL egyszerre, egy végig koncentráló Fürthnek jó esélyei vannak a győzelemre!

 

6. VfB Stuttgart - Hannover X

Ez az a meccs, amit kötelező megnézni! Hajnal Tomi és Huszti Szabi csapatai egymás ellen mérkőznek, ahol valószínűleg minimum 3-4 gól születik majd! A VfB együttese lendületbe jött, bár nem szabad elhallgatni a tényt, hogy pont akkor kezdtek el pontokat szerezni, amikor Labbadia kihagyta a kezdőből Hajnalt. Tomi játéka valahogy nem illik bele a jelenlegi Stuttgartba. Ő remek labdákkal képes operálni, de a VfB-nek inkább a gyors játék fekszik. Hiába passzol jól Hajnal, nincsenek meg a társai, akik ugyanazt a stílust képviselnék. Traore, Harnik Holzhauser és a többiek inkább erőfocit játszanak, és ez be is vált! Félő, hogy Hajnal nem kezd, az viszont elképzelhetetlen, hogy Huszti ne legyen ott a kezdőben! Szabolcs a EL meccsen is a Hannover megmentője volt, ezúttal nem gólpassz, hanem gól formájában. Hihetetlen szezont fut, és ami azt illeti, a Hannover együttesének jól jön majd, hogy a VfB is szeretne futballozni, ugyanis a vendégek kontrái életveszélyesek. Egy-két húzás sallangok nélkül, egy gyilkos Huszti passz, és máris ott a gól. Nagyon nehéz erre a találkozóra tippelni, igazi háromesélyes mérkőzés, így tényleg csak tippelni lehet. A mi tippünk pedig döntetlen, méghozzá 2-2, vagy 3-3!

Aki szimplán csak fogadni akar a mérkőzésre, az a sok gólra tegyen!

 

7. Man. City - Tottenham 1

A City Tottenham találkozó igazi rangadó. A 3. helyen álló manchesteriek a hatodik helyezett Tottenhamet fogadják. A City győzelem esetén matematikailag a tabella élőre ugorhatna, a vendégek pedig BL indulást jelentő 4. helyet is megcsíphetnék a forduló után kis szerencsével. Van tehát miért küzdeni, de ezzel a PL-ben sosem szokott gond lenni! A City idén még veretlen hazai pályán, sőt egy mérkőzés kivételével mindet megnyerték. Csak az Ágyúsok loptak pontot a Manciniéktól, most egy másik londoni együttes készül hasonlóra! Igen ám, de a Tottenham csapata nincs éppen bomba formában. Ugyanakkor az is jó kérdés, mennyire veszik komolyan a különféle kupasorozatokat...

Ami tény, az az, hogy a City-nek bizonyítani kell az Ajax elleni blamák után. Könnyen lehet, sőt nagyon valószínű, hogy a BL-ből igan hamar kizúgnak, így nekik csak a Premier League marad! Ha megcsípnék a 3. helyet a halálcsoportban, akkor sem nagyon érdekelné őket az EL, hamar kiejtenék magukat! Ha előre néznek, ezt a fontos találkozót be kellene húzni! A mi tippünk, hogy a City mindhárom pontot otthon tartja, de ha lehet, támogassuk meg egy döntetlennel a tippünket, sosem lehet tudni, mennyire viselte meg a lelküket az Ajax elleni két sikertelen fellépés...

 

8. Chelsea- Liverpool 1

bővebben később!

 

9. Pescara - Juventus 2

Az elmúlt hétvégén a Juventus elszenvedte az első vereségét az idei kiírásban. Na bumm. Nem valószínű, hogy nagyon megviselte volna őket és az az igazság, hogy a Serie A érdekeit nézve nagyon jótt tett a bajnokságnak, hogy az Inter elkapta a Zebrákat! A sok bundabotrány miatt a Bundesliga már nívósabb bajnokság lett, és tényleg nem tenne jót, ha a Serie A-ban egyeduralkodó lenne a Juve. (Persze ettől a vereségtől még az, csak így nem olyan feltünő...)

Szegény pescaraiakra nagyjából az vár, mint hét közben a Nordsjaellandra. A Juventus nem fog kegyelmezni nekik, már az is meglepő lenne, ha a fehér-feketék gólt kapnának. A Pescara eddigi 11 meccsén mindössze 8 gólt lőtt, márpedig akárhogy nézzük, csapatvédekezést tekintve a Juventus a legjobb Olaszországban! Nem biztos, hogy gála lesz, de mivel ez TOTÓ, nekünk a 0-2 ugyanannyit ér, mint az 1-5. Nem vitás, itt bizony 2-esre kell húzni a meccset!

 

10. Chievo - Udinese X

A csacsik csapata igazán kétarcú! 10 pontjuk van, abból mind a 10-et otthon gyűjtötték be! 10 lőtt góljukból otthon rúgtak nyolcat, szóval nem lehet azt mondani, hogy ne ők lennének az esélyesek hazai közönség előtt!

Az udinei csapat kiszámíthatatlan társaság. Képesek bravúrra és blamára egyaránt. Ha az nézzük, hogy a Chievo otthon mindent megtesz a siker érdekében, az Udinese viszont picit talán jobb csapat, egyáltalán nem lenne meglepő, ha Di Natale és társai sorozatban a harmadik remijüket hoznák össze.

 

11. Milan - Fiorentina 2 (X)

Érdekes kis meccs lesz a Milan-Fiorentina találkozó! Ha a fogadóirodák szorzóit nézzük, a hazaiak az esélyesek, egy Fiorentina győzelem 4.00-4.50-szeres szorzóval fizet! Fura ez mindenképp, mert ez a Milan idén igenis sebezhető! Hét közben sorsdöntő Bl meccsen nem bírták megverni a Malagát, és a Serie A-ban is csak a 10. helyen állnak. Ezzel szemben a firenzeiek a negyedikek, és 16 lőtt góljuk mellé csak nyolcat kaptak! Stabil a védekezésük, emlékezhetünk a Juve elleni meccsükre, ahol bizony a Zebrák sem tudták feltörni a Firenze védelmét!

Az is jó kérdés, képes-e a jelenlegi Milan sorozatban már a 4. meccsét veretlenül megvívni! Na igen, ez sorsolás függő dolog, de az is biztos, hogy a Fiorentina elverheti a Milant! A hazaiak állandó győzelmi kényszerben játszanak, a védelmük pedig nem olyan, mint Maldini és Nesta idejében... Joveticék egy-két gyilkos kontrával meglephetik a piros-fekete csapatot! A mi tippünk egy meglepetés 2-es, és az, hogy a forduló után megint mindenki a Milanról fog beszélni!

 

12. Genoa - Napoli 2

A 17. Genoa fogadja a 3. helyen álló Napolit! Az esélyek elég egyértelműnek tűnnek, és talán azok is! Fejétől bűzlik a hal. Genoában nem elsősorban a pályán kell keresni a gondokat, hanem sokkal feljebb. Ahogy ők próbálnak csapatot építeni, az egy tragikomédia. Rengeteg játékos, kevés bizalom. A pályán mindent megtesznek a sikerért a játékosok, de még szerencséjük sincs! Picit a tavalyi ZTE-re hasonlít ez a csapat, azt érzi az ember, hogy több van bennük, de mindig elcsúsznak valamin. Utolsó három meccsüket egyaránt 1-0-ra veszítették el, ami talán még dühítőbb, mintha kaptak volna hármat meccsenként! Mindig ott van az esély, aztán mindig zakó a vége! Hamsik és társai jópárszor lekontrázzák majd őket, a Genoa pedig elkezdhet foglalkozni a kiesés gondolatával!

 

13. Lazio - Roma 1

A Milan - Fiorentina sem lesz rossz meccs, de a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a Lazio-Roma találkozó. Városi derbi, amit a Sportklub is közvetít, érdemes időt szakítani rá vasárnap délután!

Tavalyi idényben oda-vissza a Lazio győzött, és most is ők a mérkőzés esélyesei! Még úgy is, hogy a Lazio utolsó három találkozójából egyet sem tudott megnyerni! Mondjuk az igazat megvallva ilyen szempontból az AS Roma sem büszkélkedhet, utolsó három meccsük közül egyet nyertek, kettőt elveszítettek.

Az AS Roma legnagyobb baja, hogy a védelme kész katasztrófa! 20 gólt kaptak, ami azt jelenti, hogy a Liga 2. legrosszabb védelme ezidáig az AS Roma védelme. Nem dicsőség, de legalább jól szórakozunk rajtuk! Emlékezhetünk a Juve elleni meccsükre, az első fél órában azt csináltak a torinóiak, amit akartak. Persze utána is, csak már nem forszírozták a további gólokat...

Elöl nem rossz a vendég csapat, de a futball csapatjáték, és jelenleg csapat szinten a Lazio előrébb tart!

Itt az azt kell mondani, hogy aki csak fogadni akar a találkozóra, az mindenképp húzzon be egy 2.5 gól fölötti opciót!

 

13+1. Atalanta - Inter 2

Azonos klubszínek, és - fura ezt leírni pedig így van - azonos forma! Ok, az Inter most a 'pünkösdi király', de az Atalanta is jól tartja magát! Négy mérkőzés óta nem kaptak ki a lombardiaiak! Épp itt lenne az ideje, mondhatnánk! Bizony, a papírforma szerint nyer az Inter, lendületben vannak Militoék. Hét közben tartalékos csapattal verték a Partizant, ezzel tovább is léptek az EL-ben. A Serie A-ban pedig tapadniuk kell a Juventusr! A mi tippünk az, hogy nem borul a papírforma, és ha nehezen is, de behúzza a három pontot az Inter!

 

Ez a fortunaweb.hu tipposzlopa a hétvégére! Mi azt ajánljuk, mindenki töltsön ki pár tipposzlopot, párszáz forintra akár 24 milliót is nyerhetünk, ha Fortuna ránk mosolyog!

Sok sikert mindenkinek!

 

Címkék: sportfogadás, totó,