TOTÓTIPPELŐ

2013-04-19
A hétközi fordulóban nem volt telitalálatos szelvény, így ha hétvégén valaki telibe találja a 13+1 meccs végkimenetelét, akár 26 millió Ft is ütheti a markát!

1. Hannover - Bayern München X

Régóta vadászunk egy Bayern botlásra, talán most jött el az idő. A Bayern kedden a Barcával játszik BL meccset, annyit akarnak tartalékolni, amennyit csak lehet. Ráadásul hétközi kupameccset is játszottak, mondjuk a Wolfi elleni 6-1-es siker minden volt csak megerőltető nem.

A Bayernről tudjuk, hogy már matematikailag sem előzheti be őket senki. Lehet olvasni, hogy hány rekordot dönthetnek meg idén, de az az igazság, hogy a sok rekordot egy BL győzelemért simán becserélnének. Azt mondanunk sem kell, hogy a Bayern tartalékos lesz, bár ez náluk nem sokat jelent. ...

A Hannover Huszti sérülése óta nem az igazi, de hazai pályán a Bayern ellen összekapják magukat. Talán egy döntetlent érdemes bepróbálni, valamikor a bőrgatyásoknak is lesz lyukas meccse. Mikor, ha nem a Barca elleni találkozó előtt idegenben?!

 

2. Leverkusen - Hoffenheim 1

Nem vitás, melyik a jobb csapat. Sőt ha őszinték akarunk lenni, a Hoffi talán nem is csapat...

A Leverkusen célja a 3. hely megtartása, ami még automatikus BL indulást ér! Ehhez mindenképp le kell győzni hazai pályán azt a Hoffenheimet. Öt forduló van még hátra, a Hoffi tehát még akár simán, csont nélkül benn is maradhat, de ők már egy osztályozóval is boldogak lennének. Nincs könnyű sorsolásuk, hisz mennek majd még Brémába és Dortmundba, fogadják a Nürnberget és a Hamburgot. Ám a hátralévő öt meccs közül talán ez lesz a legnehezebb, hisz a Leverkusen szintén győzelmi kényszerben van, persze más célokért küzdenek.

A Leverkusen egyébként nincs kirobbanó formában, hullajtotta a pontokat mostanában, de erre a találkozóra össze fogják kapni magukat. Sokkal erősebbek, mint a Hoffenheim, és csapatként is jobban működnek együtt, mint a Hoffi játékosai!

 

3. Dortmund - Mainz 1X

A Dortmund-Mainz első ránézésre szintén hazai, ám a BVB-nek nem szokott menni a játék fontos BL meccsek előtt. Mindig elszáll egy-két játékos agya, és kiállítatja magát. Túl vannak pörögve, és már mindenki a Real elleni meccset várja. Ez a Mainz elleni találkozó púp a hátra. Klopp mester Reust biztosan pihenteti, mert kisebb izomsérülése van. Götze szintén számíthat egy kis pihenőre, és Kubát sem kéne kifárasztani. A szélső védők szintén pihenőre számíthatnak, hisz a BVB-nek már biztosítva van a jövő évi BL szereplés.

A Mainz nincs formában, látszik a csapaton, hogy semi céljuk a szezon hátralévő részével. Klopp mestert ismerve azért kizárt, hogy 4-5 játékosnál többet pihentessen. Götze és Reus mondjuk biztosan pihen, talán Kuba is, mint ahogy a szélső védők is. Viszont azok a játékosok, akik a BVB-ben lehetőséget kapnak, hazai pályán 80 ezer ember előtt képesek lehetnek legyőzni a Mainz együttesét. Ugyanakkor ne zárjuk ki Szalaiék pontszerzését sem, a hazai mellé érdemes behúzni egy ikszet is.

 

4. E. Frankfurt - Schalke 04 X2

A 6. Frankfurt a 4. helyezett Schalkét fogadja egy nagyon fontos meccsen. A találkozó nagyban befolyásolja, melyik együttes érhet célba a 4. helyen, ami még BL indulást ér. Az Eintracht nincs nagy formában. Azt még meg lehet érteni, hogy kikaptak a Bayerntől 1-0-ra, de az Augsburg elleni 2-0-ás zakót nehezen tudják kimagyarázni.

Ezzel szemben a Schalke szépen menetel! Ahogy várni lehetett, a BL kiesés után minden energiájukat a bajnokikra összepontosítják. Utolsó három meccsükön 7 pontot szereztek, és nem lehetetlen még a Leverkusen megelőzése sem.

A Schalke a sérülések ellenére is jobb formában van, mint a Frankfurt. Kikapni biztosan nem fognak, talán egy döntetlen benne lehet, de a Frankfurt győzelmére nagyon kevés az esély. Kifogyott a szél a vitorlából...

 

5. Bremen - Wolfsburg 1X

Érdekes kis meccs, és nem könnyű rá tippelni. Mindkét együttest a felsőházba várták, ezzel szemben a kiesés szele is megcsapta mindkettejüket. Ismerve a két csapat erejét, és a tabellán elfoglalt pozíciójukat, talán egy döntetlennek van most legnagyobb realitása.

A Werderre a korábbi években nem volt ez jellemző, általában vagy nyertek, vagy kikaptak, most viszont érződik rajtuk, hogy minden pontnak lehet értéke. Utolsó 5 meccsükből 4-et adtak döntetlenre!

A Wolfinak szintén elég lehet az iksz, ez a szezon már úgyis megy a levesbe. Ráadásul picit fáradtabbak is lehetnek, mint a brémaiak, hisz hétközi kupameccset játszottak a Bayern ellen, ahol 6-1 arányban elbuktak. A Wolfiban nincs benne a győzelem, vagy kihúzzák iksszel, vagy a Bréma szebbik arcát mutatja, és elveri a farkasokat.

 

6. VfB Stuttgart - Freiburg X2

Pikáns kis találkozó, mert a két csapat szerdán egymás ellen játszott a DFB Kupa elődöntőjében, ahol végül a Stuttgart együttese örülhetett. 2-1-re nyertek Harnikék, így a Bayern ellen döntőzhetnek egyet majd júniusban.

A VfB ezzel a döntővel biztosította helyét a következő Európa Liga kiírásban, a Freiburgnak viszont ugyanezt a bajnokságban kell kihasználnia. Nem lehetetlen, sőt nem lehetetlen dolog odaérni a 4. helyre sem, hisz a Schalke csak egy ponttal előzi meg őket a 4. helyen.

A Freiburg hatalmasat játszott Stuttgartban, ők is nagyon megérdemelték volna a döntőt, de nem volt szerencséjük. Streich remekül összerakta ezt a csapatot, és tényleg csapatként focizik a Freiburg. Schmid a szezon felfedezetje, nagyon agilis kis játékos, de Krusére, vagy Rosenthalra ugyanúgy elmondható, hogy a lelküket kiteszik a pályára.

A VfB kétszer egymás után nem tudja elverni a Freiburgot! Streich fel tudja tüzelni úgy ezt az együttest, hogy visszavágjanak a VfB-nek. Több a tűz a vendégekben, és nekik még van céljuk a bajnokságban! Ugyanez a stuttgartiakra már nem mondható el.

 

7.  Udinese - Lazio X

A 8. Udinese a 6. helyezett Laziot fogadja a 33. fordulóban. Ami az Udinese csapatát illeti, talán az EL indulás az, amiért küzdenek, bár olasz csapatról lévén szó, aligha érdekli őket annyira. Ugyanez mondható el a Lazioról, akik sokáig a BL indulásért voltak harcban, ám a sok sérülés miatt a BL-ről már lecsúsztak. Hétfőn láthattuk őket a Juventus ellen, nem késztették nagy erőfeszítésre a Juvét.

Ezen a találkozón tényleg minden elképzelhető, de nagy realitásalapja van a döntetlennek. Kikapni egyik fél sem szeretne, és az Udinese amúgy is nagy döntetlenkirály. 12 alkalommal remiztek az udineiek, egy pontra a picikét csalódott Lazio ellen is jók lesznek.

 

8. Inter - Parma 2

Az Inter idénye menthetetlen. EL indulást érő helyre odaérhetnek még, de ők más utat választanak vélhetően. Idén sem  vették komolyan az Európa Ligát, szóval aligha küzdenek ezért a sorozatért, hogy aztán végigbohóckodják.

Az Internek most stabil alapokra, meghatározó játékosokra van szüksége. Az Internél jelenleg fejetlenség van. rengeteg olyan játékostól váltak meg, akiktől nem kellett volna. Nem nagyon lehet megmagyarázni például azt, hogy miért passzolták el aprópénzért Coutinhot, és miért perkáltak kii Eurómilliókat Kovacicért... Ráadásul sérüléshullám is végigsöpört a csapaton, 11 kulcsjátékos dőlt ki, köztük a három csatár, Milito, Palacio és Cassano... Zanetti, Cambiasso és Stankovic pedig már vén csont, szóval ez az Inter jelenleg nem úgy fest, mint egy komoly olasz élcsapat.

Az Inter utolsó öt tétmeccséből négyet veszített el, és könnyen lehet, hogy most jön a hatodik. A Parma egy olyan csapat, amely együttes nem játszik szemkápráztató focit, de azzal a célfutballal gyakran tudnak érvényesülni. Ráadásul ha megérzik, hogy ez az Inter most több sebből vérzik, könnyen megtréfálhatják őket Milánóban is. Ősszel már egyszer sikerült...

(Ugyanakkor tény, hogy a két utolsó bajnokin, amikor a Parma az Inter  vendége volt, nem úszta meg 5 kapott gól alatt... Mondjuk az az Interek kicsit erősebbek voltak, mint a mostani :D)

 

10. Napoli - Cagliari X

A Nápoly azon munkálkodik, hogy a 2. helyet megtartsák. Jelenleg 4 ponttal állnak a Milan előtt, és könnyen lehet, hogy ez a forduló a Napoli fordulója lesz. Ők otthon fogadják a Cagliarit, papíron mindenképp nyerhető meccs, míg a Milan a Juve vendége lesz, ahol nem ők az esélyesek.

Igen ám, de Olaszországban járunk, ritkán van úgy, ahogy az ember elképzeli. Az a baj ezzel a Napolival, hogy fontos meccseken nem tudják hozni a pontokat. Márpedig ez igencsak fontos meccs lesz!

A Cagliari nem bonyolult csapat, otthon nyernek, idegenben ikszelnek. Márpedig most a San Paoloban a túlélés lehet cél. A Napoli valahogy nem képes hozni ezeket a meccseket, amikor nagyon tutinak tűnik a Nápoly siker, akkor mindig megbotlanak.

A Cagliari képes lehet egy pontot elhozni Nápolyból!

 

11. Tottenham - Man. City X

Az 5. Tottenham a 2. Man. Cityhez látogat a 34. forduló keretein belül. A City már lecsúszott a bajnoki címről, így egy FA Cup elsőséggel vigasztalódhat. A BL indulás már megvan, és ha itt botlanának, akkor is lesz még lehetőség a javításra, hisz játszanak még a WHU ellen, a Wigan ellen, a Swansea ellen és a WBA ellen. Nem túl nehéz a City sorsolása, szóval könnyen lehet, hogy a White Hert Lane-en pontokat hagynak ott!

A Tottenhamnél a cél a szezon hátralévő részében az, hogy minden lehetséges pontot begyűjtsenek a bajnokságban. Ha itt nyerni tudnának, vagy akárcsak egy döntetlent összehoznak, akkor életben maradhat az álom, azaz a BL indulás. Ezen kívül papíron már csak a Chelsea elleni találkozó tűnk nehéznek, de ez a Tottenham a városi rivális Chelsea ellen sem esélytelen.

Ez az a meccs, ahol egy iksz egyik csapatnak sem feltétlenül rossz, így könnyen előfordulhat, hogy pontosztozkodás lesz a vége!

 

12. Liverpool - Chelsea 2

A 7. helyezett Liverpool a 3. helyezett Chelsea látja vendégül. A múlt alapján rangadó, de a 'pool idén (sem) tartozik a legjobbak közé. A legkisebb nagycsapat jelző pont találó rájuk...

A Chelsea viszont ott van a dobogón, és Abramovic el is mondta az illetékeseknek, hogy a BL indulás a legfőbb cél. Mindenféle Kupa csak másodlagos! A londoni kékek nem is menetelnek rosszul a bajnokságban, hisz a két manchesteri gigászt követően ők birtokolják a 3. helyet. Lazítani viszont egy percig sem szabad, mert az Arsenal és a Tottenham ott van a nyomukban, és csak arra várnak, hogy a Chelsea hibázzon.

Mostanában viszont ritkán hibáznak, utolsó öt bajnokijukból négyet meg tudtak nyerni! Erősebb a keret a londoniaknál, így hiába fáradtabbak a Chelsea labdarúgói, egytől-egyik kőkemény profik. Hazard, Oscar és a többi fiatal is átérzi, hogy mekkora jelentősége van a szezon hátralévő meccseinek, és Liverpoolba is nyerni mennek!

 

13. Sevilla - Atl. Madrid X2

A forduló mérkőzése lesz, ez nem vitás. Az Atletico a 2. helyért harcol, a Sevilla pedig azért, hogy mentse a szezont, és odaérjenek az EL indulást jelentő helyekre. Az Andalúzok hazai pályán nem szoktak viccelni, nagyon erősek a Ramon Sanchez Pizjuánban.

Igen ám, de a 'tico védelmét nem egyszerű feltörni. Talán a liga legjobb védelme állt most össze a matracosoknál, elöl pedig ott van Diego Costa és Falcao. Arda Turan még mindig sérült a vendégeknél, ami nagy érvágás. Rá nagy szükség lenne ezen a találkozón.

Ezen a találkozón tényleg minden előfordulhat. A mi tippünk X2 lenne, ez a Sevilla nem képes legyőzni az Atleticot. Elöl még rendben is lennének, de képtelenek hátul hibák nélkül egy ilyen találkozót lehozni. A Betis 3-0-ás hátrányból állt fel ellenük, és lett 3-3 a vége az andalúz derbinek. Jó csapat ez a Sevilla, de nem lehet őket igazán komolyan venni, valami banánhéjon mindig elcsúsznak. A 'tico sokkal profibb csapat, pont nélkül nem távoznak Sevillából!

 

13+1. Juventus - Milan

A Juventus többször botlott már rangadón ebben a bajnokságban, de most nehéz elképezlni a piros-fekete mezesek pontszerzését. A Juve a BL kiesés után a bajnokikra koncentrálhat, és láthattuk őket a Lazio ellen, félgőzzel is simán nyertek 2-0-ra. A bianconerinél nincs most meghatáró játékos, aki sérüléssel bajlódna, Conte mindenkire számíthat. Jó formában van a Juve, igazából az a kérdés, hogy mikor lesznek bajnokok matematikailag is.

A Milan szép tavaszt fut, amelynek csúcspontja a Barca 2-0-ás legyőzése volt. a bajnokságban is nagyon mélyről jöttek föl a 3.helyre, de ennek a menetelésnek egyik élharcosa Mario Balotelli volt, aki három meccses eltiltást szedett össze, így a Juve ellen sem léphet pályára.

Az AC Milan egyébként a 2013-as évben még veretlen bajnokin. Ez 14 meccses sorozat, szóval igencsak szép széria ez! De ne feledjük, hogy a Juvét a Milan ősszel elverte, így a szurkolók alighanem belehajszolják a kedvenceiket egy győzelembe.

Lehet, hogy a Juve még nincs Európa közvetlen elitjében, de az nem vitás, hogy Olaszországban a zebrák a legjobbak!

 

Az biztos, hogy nem egy laza program, könnyen elképzelhető, hogy ismét telitalálatos szelvény nélkül zárjuk a hétvégét. Ráadásul amelyik meccs tutinak tűnhet, a BL ott is bekavar, szóval a szokásosnál is nehezebb a dolgunk! Viszont ahogy a szlogen is mondja, bármikor bejöhet! !

Mi nem tehetünk mást, mint sok sikert kívánunk!

 

SZÓLJATOK HOZZÁ!

Azok között, akik aktuális Napi tippjeinkhez (Napi Fortuna tipp, Totótipp, Tippmix tipp) kommentet ír, 5 EURÓS BET-AT-HOME KUPONOKAT sorsolunk ki! A komment vonatkozhat arra, hogy egyetért-e az adott tippel vagy nem, de más, saját tippet is leadhattok rövid indoklással. Már ebben a percben lehet kezdeni!

 

Címkék: sportfogadás, totó,