TIPPMIX tippek

2014-02-04
Három meccs, négyszeres pénz. Rövidenn így lehetne összefoglalni a következő kis cikket. Nézzük bővebben.

153  Wisla Krakkó - Sopron

Tipp: Wisla Krakkó @ 1.23

Női Euroliga meccs. Sajnos az idei Euroliga kiírás nem a magyar csapatokról szól. A Győr tragédiája után az várható volt, hogy nem nagyon lesz komoly tényező, de az, hogy a Sopron is csak vergődik, az mindenképp meglepetés. Igaz ami igaz, elég kemny a B jelű csoport, de a Sopron jelenleg nincs továbbjutó helyen.

A Wisla legutóbb a McCoughtry-val felálló Fenertől kikapott, de ez belefér. Otthoni mérlegük viszont elég ramaty, 4 meccsből csak egyet húztak be. Ezen szeretnének javítani, és ha a Krakkó ezt a meccset behúzza, mindenképp továbbjut. Egyébként az tényleg fura, hogy tudtak háromszor kikapni otthon a lengyelek, hisz a közönségük azért mindent meg szokott tenni a jó hangulat érdekében, és nem kongó arénában játszanak a lányok.

A Sopronban Fegyverneky már teljes értékű harcos, Simon játéka viszont kérdéses. Egyébként a Wisla Sopronban 67-61-re nyert viszonylag simán. A 4. negyedet már ellazsálták a lengyelek, így a Sopron csak szorossá tudta tenni a végét, nyerni nem volt esély.

195 Barcelona - Real Sociedad

Tipp: A Sociedad szerez gólt @ 1.74

Copa del Rey találkozó, méghozzá az elődöntő első felvonása. A Barca és a Sociedad is bukott hétvégén, így nem is lehet kérdéses, hogy mindkét együttes javítani szeretne. Főleg a Barca égett meg, hisz a lesajnált Valencia 3-2-re lenyomta a katalánokat. A Sociedad pedig nem bírt az Atletivel, így a Barca a bajnokságban már 'csak' második.

A katalánok mindenképp szeretnének döntőbe jutni. Ha sikerülne, ott a Real Madrid-Atletico Madrid párharc győztese várna rá. Idén tehát nincs meglepetéscsapat, talán a négy legjobb spanyol klub került az elődöntőkbe.

Tata Martino rengeteg kritikát kapott az elmúlt napokban, hisz a Barca gyakorlatilag úgy kapott ki a Túria-partiaktól, hogy az ellenfél az első félidőben talán kapura sem lőtt. A Barca elkényelmesedett, a Valencia pedig bevert három gólt.

Otthon ez a katalán csapat még egyszer nem fog ekkora hibát elkövetni. Meg akarják mutatni Messiék, hogy milyen az igazi Barca. Egyébként is jellemző a Sociedadra, hogy jobb spanyol csapatok ellen idén nem megy a játék. A Realtól, a Villarrealtól és az Atletitől is nagyon kikaptak bajnokikon, de a Barcelona is 4-1-re verte el a baszkokat. A Sociedad nagyon kegyetlen tud lenni a kiesőjelöltekkel és a középcsapatokkal szemben, de a 'nagyok' ellen nincs fegyverük!

Várható kezdők:

Barca: Pinto-Montoya-Puyol-Bartra-Alba-Iniesta-Busquets-Xavi-Sanchez-Messi-Tello

Sociedad-Bravo-Martinez-Ansotegi-Martinez-Angel-Bergara-Pardo-Vela-Prieto-Griezmann-Agirretxe

Nyer a Barca, de a tipp mégis az, hogy a sociedad lő gólt. Azért ez a Montoya-Puyol-Bartra-Alba kvartett nem egy összeszokott védelem, és láthattuk hétvégén, hogy akár három gólt is lehet lőni a Barcának a Camp Nouban. Persze ma azért a három nem valószínű, de Veláék sem ma kezdték a szakmát.

180 Real Madrid - Atletico Madrid

Tipp: Real Madrid @ 1.85

A hétvégén az Atleti átvette a vezetést a spanyol bajnokságban, és ha eddig nem is, most rádöbbenhettek, milyen lehetőség előtt állnak valójában. Az Atleti ennek a bajnokságnak komoly esélyese, hétvégén ráadásul az Almeria ellen játszanak, míg a Barca Sevillában izzad, a Real pedig Ronaldo nélkül fogadja a Villarrealt.

Ma tehát madridi városi derbi, és ami azt illeti, a Realnak van miért visszavágni. Évekig csak egy csapat létezett Madridban, majd jött Simeone, és az Atleti szépen lassan átvette a hatalmat.

Ronaldóék vissza szeretnének vágni, és hirtelen a Real Madridnak is fontos lett a Copa del Rey.

A vendégeknél Arda, Villa és Felipe Luis hiányzik sérülés miatt, így gyakorlatilag a védelemből, a középpályáról és a csatársorból is kiesett egy kulcsjátékos. Felipe Luis hiánya érzékeny veszteség, hétvégén a Sociedadból Vela is ott próbálta megbontani az Atleti védelmét, és ami azt ileti, jópárszor sikerült is. Ma Bale vagy di Maria játszik a Real jobb oldalán, sőt van olyan portál, amely szerint mindkettő!

Játszik Ronaldo bal oldalon, szóval az Atleti felkötheti a gatyát. A Real Madrid előnnyel akar 'utazni' a visszavágóra. Otthon Ancelotti csapata mindenképp nyerni szeretne, és vélhetően fog is. Az Atletinél ez a három sérült azért érzékeny veszteség.  A Madrid győzelme 1.85-ös oddson most játszhatónak tűnik, hazai pályán el fogják kapni az Atletit!

 

Címkék: sportfogadás, tippmix,